Юрій Сьомін: «Маємо кардинально змінити свою психологію»

Юрій Сьомін: «Маємо кардинально змінити свою психологію»

«Динамо» – «Іллічівець» – 3:1. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- По-перше, дуже задоволені перемогою і здобутими трьома очками. Завжди після тривалої перерви, пов’язаної з іграми національних збірних, матчі чемпіонату виходять складними. Ця гра не виключення. Якісь моменти, коли діяли швидко й у пас, гра сподобалася. Але були й епізоди, які, м’яко кажучи, були не дуже хорошими. Добре, що все добре закінчилося. Рухаємося далі, й готуємося до «Сток Сіті».

- Суддя кілька разів приймав неоднозначні рішення, але все ж таки Хачеріді не має права так чинити...

- Погоджуюсь із вами. Женю буде оштрафовано, оскільки вже неодноразово підводив. Інших методів у нас немає. А бити його палицею неетично й некультурно.

- Чи готова ваша команда що-небудь протиставити високому Краучу чи Ділепу, який кидає м’яча з аутів на дальні відстані?

- Погоджуюсь, що якщо ми так само проведемо поєдинок зі «Сток Сіті», як зіграли сьогодні, то нам буде надзвичайно складно. Ми маємо кардинально змінити свою психологію, особливо у верхових єдиноборствах.

 
* * *


Валерій ЯРЕМЧЕНКО, головний тренер «Іллічівця»:

- Можливо, я зараз повторюся, що тільки но казав своїм футболістам у роздягальні. Але ви цього не чули. Майстерність футболіста вдосконалюється в навчально-тренувальній роботі, тобто на тренуваннях, а досвід отримується в іграх. Але для того, щоб отримувався досвід, необхідно показувати високий рівень тренованості в навчальному процесі. У тих футболістів, які потрапляють до основного складу, дещо завищена самооцінка. Ті помилки, яких ми припустилися, більше психологічного плану, ніж ігрового. Що б не розповідали вболівальники чи трактували фахівці, в попередньому сезоні ми вибороли право залишитися у Прем’єр-лізі в чесній боротьбі. Повірте, я даю вам чесне слово. Навіть забивши третього м’яча, «Динамо» у психологічному плані рухнуло. Але це так, для статистики.

Що ж до самої гри, то помилки, яких припустилися футболісти, були видні. Не хочу називати прізвища, але у футбол грають не лише польові гравці, але й воротар. Необхідно відповідально ставитися до тренувань й особливо до ігор. Футболістам, які показують на тренуваннях певний рівень, але не переносять його на гру, бракує досвіду чи, можливо, майстерності. Тут потрібно тренеру проаналізувати, а гравцям замислитися, виходячи на гру, над таким безвідповідальним виконанням у технічному плані.

- Які завдання стоять перед «Іллічівцем» із нинішнім складом?

- У нас склад поповнився, але вибув Віценець, отримавши в розташуванні молодіжної збірної важку травму. Тепер у нас немає такого гравця, який міг би зв’язати оборону з атакою.

- Поява Шевченка вплинула на фінальну частину матчу?

- Я добре Андрія знаю. Після гри я сказав йому, що на тлі окремих молодих футболістів нашої команди він може грати до сорока років. Свою нішу він поки не віддає, та її ніхто й не забирає. Процес старіння природний, але Шевченко не втратив ані швидкості, ані техніки. Жоден футболіст у світі не віддасть своєї ніши.

- Але з його появою щось змінилося?

- Не поява Шевченка вплинула на результат, а припущені нами грубі помилки, яких ми не мали припускатися. Розумію, що в нашої команди є великий резерв, оскільки в «Іллічівці» виступає багато молодих футболістів, але окремі хлопці можуть зіграти одну гру блискуче, а наступну провалити. Напевно, завищена своя самооцінка, як ми їх не налаштовуємо. Майстерність – це варіант стабільності футболіста. Шевченко здобув собі ім’я, як у «Динамо», так і в інших командах. Є футболісти, які можуть зіграти трохи краще чи трохи гірше. А ось ті гравці, які можуть зіграти блискуче, а можуть провалити матч, дуже небезпечні.

- Виходячи з вашого коментаря, у вас є претензії до Шуста…


- Є його провина, особливо у другому пропущеному м’ячі. Я прибічник того, щоб один воротар грав у команді стабільно. Зараз у футболі нікому не потрібно, щоб воротар витягував м’ячі з дев’яток. Зараз важливо, щоб він добре орієнтувався в ігрових ситуаціях, був вільним гравцем, здатним переправити м’яч з однієї зони до іншої. Воротар є польовим футболістом, який має правильно вводити м’яча. Якщо він буде вибивати м’яча в аут, це лише стане причиною додаткової знервованості команди.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер