Юрій Сьомін: «Достатньо інформації не буває ніколи»

Юрій Сьомін: «Достатньо інформації не буває ніколи»

Сьогодні київське «Динамо» повернулося до Києва після навчально-тренувальних зборів. Головний тренер команди Юрій Сьомін дав свою оцінку двом тижням, що команда провела в Австрії, а також поділився своїми очікуваннями від майбутнього сезону.

- Юрій Павлович, як би Ви оцінили ці два тижні, проведені на зборах?

- Моя оцінка позитивна. Перш за все, через те, що в нас немає травмованих гравців і додому ми їдемо все здорові. Хлопці готові далі тренуватися й готуватися до майбутнього сезону.

На мій погляд, у нас були хороші спаринги. Окремі матчі грали добре, інші залишали бажати кращого. Проте, претензій до своїх гравців у мене загалом не було.

- Ті матчі, які провела команда на зборах, дали Вам достатньо інформації для роздумів?

- Достатньо інформації не буває ніколи – завжди хочеться отримати її більше. Ще одна наша проблема – це те, що футболісти вливалися в тренувальний процес поетапно. Звичайно, складно було за цей період підвести їх під спільну межу, але ми дали їм можливість відчути гру в контрольних матчах на зборах.

- Можна сказати, що в останніх матчах Ви награвали основний склад на початок сезону?

- У мене є 20 футболістів, на яких я розраховуватиму в першу чергу. Іншу групу хлопців ми передамо в другу команду, але продовжуватимемо стежити за ними. У випадку, якщо хтось з основної групи гравців травмується, ми повернемо їх до себе.

- Наскільки добре проявили себе молоді гравці?

- Молодь добре попрацювала на зборах, отримала величезний і дуже корисний досвід, знаходячись пліч-о-пліч з досвідченими гравцями. Вони багато чому навчилися, але на даний момент мають повернутися до другої команди і продовжувати прогресувати в професійному зрості. На сьогоднішній момент вони ще не доросли до того рівня, щоб ми їх могли використовувати в офіційних матчах.

- Наскільки Ви задоволені формою гравців, які прибули на збори після матчів за свої національні збірні?

- Їм зараз дуже важко, без сумнівів. Поки що вони готові відсотків на 70, але час до старту чемпіонату у нас ще є.

- Чому на збори не приїхали Юссуф і Ель Каддурі, які також мали приєднатися до команди вже в Австрії?

- З Ель Каддурі незрозуміла ситуація. Більше в цьому питанні компетентний президент. Цілком можливо, Бадр перейде до одного з французьких клубів. А Юссуф не прибув до Австрії, оскільки йому не видали візу до Австрії. Така ж сама ситуація з Окодувою – його в Нігерії пограбували, і зараз він робить собі новий паспорт.

- Зараз багато чуток з приводу можливих трансферів «Динамо». Гоян, Радої, Кравченко… Чи плануються ще якісь придбання і які позиції в команді вимагають зміцнення?

- Я звик говорити про придбання тільки в тому випадку, якщо з футболістом підписано контракт і він вже з'явився на перше тренування команди. Чуток дуже багато, і не тільки стосовно нашої команди. Тому їх всі я не маю права коментувати, та й безглузда ця справа.

- Перед командою вже поставлені завдання на новий сезон?

- Завдання перед командою завжди стоїть одне – боротися за чемпіонське звання.

- Напередодні міжсезоння Ви поставили перед президентом завдання купити футболістів на три позиції – захисника, півзахисника і нападника. Чи виконав Ігор Михайлович Ваше завдання?

- Придбання а нас є, і на мій погляд, достатньо хороші. У захист придбали бразильця Бетао, в півзахист купили Вукоєвича. Як проявить себе Окодува, поки сказати складно, оскільки збори з командою він не проходив. Гадаю, підсилення команди за рахунок цих гравців відбулося. Проте, продовжуватимемо працювати в цьому напрямі.

- Всі нові футболісти – легіонери. Чи не виникне у Вас проблем з визначенням складу у зв'язку з лімітом?

- Звичайно, проблема присутня, і зробить певний вплив на їх потрапляння до основного складу. Втім, хтось з легіонерів опиниться в резервному складі, і вони мають поставитися із розумінням до цього.

- Ви визначилися з футболістами, які братимуть участь в матчі за Суперкубок України?

- Більш-менш визначився лише із сімома футболістами. Але загадувати в даному випадку не будемо, оскільки попереду у нас ще десять тренувальних днів. За цей час може статися все що завгодно.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер