Юрій Сьомін: «Єдина проблема – багато травмованих»

Юрій Сьомін: «Єдина проблема – багато травмованих»

«Динамо» – «Літекс». Передматчева прес-конференція

Традиційно перед єврокубковим матчем із журналістами в рамках регламентної прес-конференції поспілкувалися головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін та голкіпер команди Олександр Шовковський.

- Передусім, хочу привітати всіх із великим святом – Днем незалежності. Сьогодні в Києві багато святкують, але ми зібралися на базі для підготовки до завтрашньої гри. Дні, які минули після матчу з «Кривбасом», ми провели в робочому режимі. Єдина проблема – багато травмованих. Як ми не сподівалися, але Гусєв та Шевченко завтра зіграти не зможуть. Також є інша група футболістів, участь яких під знаком питання. Ось це трохи хвилює.

- Як себе почувають Єременко та Нінкович?

- На Єременка сподіваємося, Нінкович, гадаю, не зможе зіграти.

- Чи є якась визначеність із Маграо?

- Навіщо обговорювати цю тему? Він не грає півроку. Це питання потрібно ставити президенту. Здається, в нього добігає кінця контракт. Але до гри з «Літексом» це не має жодного відношення.

- Чи можете що-небудь сказати про підписання контракту з Вайссом?

- Напевно, я поспішив, сказавши в одній із передач про його перехід. Коли я на тренуванні побачу людину, тоді він буде в команді. Є багато питань, а як вони вирішаться – не можу сказати.

- У зв’язку з тим, що в команді багато травмованих, наскільки ви вже визначилися зі складом?

- Зараз іде звичайна тренувальна робота, і склад на 90% для всіх зрозумілий. Ми награємо якісь варіанти, але є ще один день. Перед матчем із «Кривбасом» мали зіграти й Єременко, і Нінкович, а в результаті вони не змогли вийти на поле.

- Ви вже розбирали першу гру з «Літексом»? Хто винен в епізоді з пропущеним голом?

- Як завжди, винні всі – і тренер, і гравці. Звичайно, ми дивилися матч. Хочу відзначити, що, відповідно до статистики, навіть у свої найкращі часи в «Динамо» були дуже важкі ігри з болгарами. На такий же поєдинок чекаємо завтра – важкий і складний.

- Чи задоволені ви формою Мілевського та Алієва?

- Напевно, не можна бути повністю задоволеним усім. Але Мілевський у матчі з «Літексом» заробив пенальті, з «Кривбасом» також у цілому добре відпрацював. Те ж саме стосується й Алієва. Просування вперед є, щоправда, не таке видатне, як раніше.

- У першому матчі гравці «Літекса» багато пробивали з дальніх дистанцій. Чи будете приділяти особливу увагу цьому компоненту в завтрашній грі?

- Я з вами погоджуюсь, і на розборі ми робили акцент на тому, що дозволили з центральної зони завдати багато ударів. У цій лінії діє дуже хороший футболіст із пристойним ударом, гравець збірної Болгарії (Христо Янєв – прим.). Будемо намагатися приділити йому особливу увагу.

- У «Динамо» є ділові клубні костюми. Чому команда не їздить у них на матчі?

- Передусім, зараз спекотно. Коли ми летіли до Ловечу, то провели в дорозі близько п’яти годин, і хлопцям зручніше й комфортніше було одягнутися у свої спортивні костюми. Надалі, дай Боже вийти до групового турніру, будемо одягати ділові костюми (посміхається).

- «Літекс» не належить до грандів. Не думаєте, що завтра на стадіоні буде мало вболівальників?

- Гадаю, так і буде. Вболівальники багато нас критикують, але хотілося б, щоб вони приходили на стадіон і допомагали нам. Не так багато людей прийшло на матчі з «Арсеналом» та «Кривбасом», а хотілося б, щоб було більше, як, наприклад, у Донецьку.

- Команду критикує і преса. Вас це не пригноблює?

- Нормальну критику приймаємо, ненормальну – пропускаємо повз вуха.

- Олександре, а гравці читають пресу?

- Безумовно, в інформації, яку отримуєш, потрібно вміти відрізняти об’єктивність і емоції. На емоції, безумовно, ніхто не звертає уваги. Якщо ж критика конструктивна, то вона завжди корисна. Без неї неможливо йти до поставленої мети.

- Для проходу до групового турніру «Динамо» достатньо зіграти внічию. Наскільки важливо буде перемогти завтра?

- Перемогти важливо завжди. Це коефіцієнт УЄФА, і ми маємо боротися за кожне очко, використовуючи кожен свій шанс.

- Олександре, ви виглядаєте дуже зосередженим. Думками вже в завтрашній грі?

- Ми збираємося на базі перед іграми для того, щоб привести до ладу свої думки, проаналізувати попередні ігри, зробити акценти на ігрових моментах безпосередньо в матчі з майбутнім суперником. Робота є робота, і до неї необхідно ставитися серйозно. А пожартувати завжди встигнемо.

- Наскільки для вас буде цікаво зустрітися з «Аланією» на стадії групового турніру Ліги Європи, звичайно, в разі подолання обома клубами раунду плей-офф?

- Ми не заглядаємо так далеко. Для нас важливо пройти далі, а на жеребкування ми все одно вплинути не можемо. Тому й сенсу говорити про це особливого не бачу.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер