Юрій Сьомін: «Є просування вперед, а це головне»

Юрій Сьомін: «Є просування вперед, а це головне»

«Динамо» – «Зоря» – 6:1. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Ми зробили невеликі зміни. Кілька гравців, які довго не з’являлися у стартовому складі, сьогодні вийшли з перших хвилин і проявили себе достатньо добре. Непогано виходило створювати моменти, була хороша реалізація. Ми раді, що вдалося набрати три очки. Є просування вперед, а це головне.

- Як ви себе почуваєте в ролі лідера?

- Якби сьогодні був останній матч чемпіонату, тоді ми були б задоволені й щасливі. Зараз же сезон у самому розпалі.

- Як ви гадаєте, якби грали основні футболісти, їм би вдалося досягти такого ж результату?

- Не можна говорити, хто гравець основного складу, а хто – запасного. Чемпіонат тривалий і важкий, обойма з двадцяти гравців має працювати. В деяких випадках це відбувається нормально, інший раз ні. В попередніх матчах окремі заміни були не дуже хорошими. Але сьогодні я задоволений грою хлопців.

- Здалося, що Дуду й Аруна в першому таймі випадали з гри, а після перерви хлопці виправилися. Ви акцентували на цьому увагу в перерві?

- В цілому, так, було зроблено акцент. Я з вами погоджуюсь, оскільки моментами вони перетримували м’яч не на користь команді. Але потім вони виправилися.

- За що буде відповідати Олексій Михайличенко у клубі на новій посаді? Чия ідея його запрошення?


- У вівторок буде офіційне представлення. Я же можу сказати, що Михайличенко – людина «Динамо». Він віддав клубу багато років свого життя. Добре працював і як футболіст, і як тренер «Динамо», і як тренер національної збірної. Кому, як не Михайличенку, бути спортивним директором. Це дуже хороший вибір.

 
* * *


Анатолій ЧАНЦЕВ, головний тренер «Зорі»:

- Перед цією грою ми зіткнулися з кадровими проблемами. Через дискваліфікації матч пропускали Аддо й Олійник, також у лазареті опинилися Максим Білий, Лазарович, Ярмаш. Ці проблеми, на мій погляд, і не дали нам зіграти так, як ми планували. Що стосується гри, до пропущеного першого гола ми ще якось поралися, але все ж таки нашому захисту виявилися не під силу майстерність та швидкі атаки футболістів «Динамо».

- Наступна гра у вас в середу, на Кубок (із ФК «Суми» – прим.). Чи встигне команда відновитися, в першу чергу психологічно?

- Я сподіваюся на це. Ми маємо все зробити, щоб команда встигла відновитися.

- А що ви кажете своїм підопічним у цій ситуації?


- Поки що нічого не казав.

- І не скажете?

- Ну чому ж. Ви знаєте, як то кажуть – майстерність не купиш. У першу чергу це стосується тих хлопців, які думають, що вони все вміють, не повністю віддаються на тренуваннях. Сьогодні це позначилося. Як не дивно, але по грі можу виокремити молодого Петряка, Ліпартію та, звичайно, Шуховцева. Голкіпер зробив, на мій погляд, усе, що міг, оскільки наша оборона зіграла жахливо. На установці ми кажемо, що має робити гравець у тій чи іншій ситуації. Про що можна говорити, якщо в перерві футболіст відповідає, що він не пам’ятає, що йому було сказано перед матчем. Це насторожує. Звичайно, ми проведемо розбір гри. Хочеться знайти нормальний підхід, щоб хлопці зрозуміли свої помилки й не повторювали їх. У першу чергу, причина помилок в неуважності, що в результаті призводить до таких поразок. Ви правильно відзначили, що необхідно буде, передусім, психологічно підвести хлопців до майбутнього поєдинку. Спробуємо це зробити.

- Ви плануєте підсилюватися в міжсезонні?

- Це очевидно. По суті, в нас три-чотири гравці випадають, і немає конкуренції. Хлопці виходять на поле і просто не можуть впоратися зі своїми обов’язками. Підсилення просто потрібне.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер