Юрій Сьомін: «Є шанс, будемо намагатися його використати»

Юрій Сьомін: «Є шанс, будемо намагатися його використати»

На заміській базі в Кончі-Заспі відбулася традиційна прес-конференція, присвячена матчу заключного туру групового турніру Ліги Європи УЄФА між «Динамо» та «Маккабі» з Тель-Авіву. На питання журналістів відповіли головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін та півзахисник Олег Гусєв.

- Готувалася команда через матчі чемпіонату, останні й дуже важливі, – розповідає Юрій Сьомін. – Як ви знаєте, в майбутньому поєдинку не зможуть взяти участь Шовковський, Шевченко, Вукоєвич, Попов та Михалик. Начебто все. Решта готуються зіграти.

- Чи буде хтось стежити за матчем «Бешикташа» зі «Сток Сіті», і чи будете повідомляти результат команді?

- Повідомляти команді результат не має жодного сенсу, оскільки це не зіграє жодної ролі. Ми маємо маленький шанс, будемо намагатися його використати. Інша справа – чи складеться. Можу сказати, що англійці завжди грають серйозно, зі стовідсотковою віддачею. «Сток Сіті» – своєрідна команда, дуже сильна, й може піднести будь-який сюрприз. Після наших ігор команду критикували, чому ми не виграли у «Стока». А вони після нашого матчу здобули перемоги і над «Евертоном», і над «Тоттенхемом», перебуваючи зараз у верхній частині турнірної таблиці. Тому вони спроможні переграти і «Бешикташ». Для нас же найголовніше – самим виграти матч.

- Враховуючи, що шанси примарні, чи вдалося в команді створити належну мотивацію?

- Ми маємо її створити. Настрій у нас хороший, оскільки на перерву йдемо на першому місці. У складні періоди, коли в нас не грали по 6-7 футболістів, як в іграх з «Металістом», «Арсеналом», «Карпатами», ми змогли виграти. Якість ... Кому що подобається. Одним подобається хліб із чорною ікрою, іншим – із червоною, третім суміш. У чемпіонаті подібні ситуації трапляються дуже часто. Коли багато травмованих гравців, необхідно щось вигадувати, обирати якусь тактику. У той період, коли було багато хворих, ми не розгубилися й набрали максимум очок. Грали дуже гідно зі «Сток Сіті», але успіх відвернувся від нас. Тому настрій непоганий, будемо намагатися зробити все можливе.

- Питання Гусєву. Останні матчі команда виграла з мінімальним рахунком, але тепер необхідно перемагати з великим. Чи відчуваєте ви й партнери, що завтра здатні влаштувати феєрію?

О.Г.:
- Коли ми забивали багато м’ячів «Зорі», всі жартома казали, щоб ми залишили голи на наступні ігри. Оскільки в останніх матчах ми мало забивали, можливо все тепер влетить у ворота «Маккабі»?

- Чи змінилася гра «Маккабі» після зміни тренера?

- Мені складно сказати, оскільки зміна сталася нещодавно. У той період, коли ми грали в Ізраїлі, вони дуже добре протистояли нам. Після цього відбувся певний спад. Ми грали о десятій вечора за 35-тиградусної спеки. Так склалася ситуація. Завтра ми маємо зробити все можливе й неможливе.

- Олеже, приклад «Ліона» в Лізі чемпіонів надихає? Той факт, що це останній матч на стадіоні «Динамо», додає мотивації?


О.Г.: - Можна сказати, що вся моя кар’єра минула на цьому стадіоні. Мені особисто хочеться, щоб ми виграли і при цьому показали хорошу гру, яку всі від нас чекають. Буде чудово, якщо за вдалого збігу обставин ми виконаємо завдання виходу до плей-офф. Із приводу «Ліона», Юрій Павлович уже сказав, що ми будемо робити все від нас залежне, і будемо сподіватися, що англійська команда переможе «Бешикташ». А ми пройдемо далі.

- «Шахтар» вилетів із єврокубків. У зв’язку з цим, не думали, що й «Динамо» краще вилетіти з єврокубків та боротися на одному фронті?

- Я штучно нічого не підтримую. Ми кожну гру маємо грати, докладаючи максимум зусиль. А як все складеться, будемо дивитися. Не думаю, що буде краще звільнитися від більшої кількості ігор. Гравці мають перебувати в тонусі, багато працювати. Інша справа, необхідно витримувати цей ритм.

- Після матчу з «Маккабі» футболісти йдуть до відпустки, чи будуть якісь загальні збори?

- Жодних спільних заходів не буде. На наступний день після гри хлопці вільні аж до 12 січня. Хто як хоче, той так і може відпочивати. Сезон був дуже важким. Багато нинішніх травм пов’язано з певною втомою. Подивіться – у нас практично кожен гравець виступає в національній збірній. Наприклад, у збірній України в нас найбільше представництво. Вони грали в чемпіонаті, єврокубках, збірній... Подивіться кількість ігор, проведених за цей сезон. Тому ми їх відпускаємо й даємо індивідуальні заняття. А 12-го січня починаємо працювати за звичайною схемою – два дні на обстеження, і 16-го числа їдемо до Марбельї на два збори. Відомо, що за цей період візьмемо участь у двох турнірах. Таким чином розпочнемо підготовку до вирішальної частини сезону, а також до чемпіонату Європи.

Наостанок Юрій Павлович сказав: «Звертаємося до вболівальників, щоб вони прийшли на стадіон підтримати нас, а ми попрощаємося з ними до наступного року».

Фотогалерея тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер