Юрій Сьомін: «Сподіваюсь на професіоналізм гравців»

Юрій Сьомін: «Сподіваюсь на професіоналізм гравців»

Прес-конференція тренера «Динамо» Юрія Сьоміна і капітана команди Олександра Шовковського розпочалася якраз за п'ятнадцять хвилин до початку передматчевого тренування українського клубу на стадіоні «Драгао». Насамперед журналісти дізналися в Юрія Павловича, з яким настроєм його підопічні прибули до Порту і як проходить підготовка до гри.

- Вона була складною. Основні проблеми полягали у виступі великої групи гравців у складі національних збірних. Вони приїхали до Києва фактично напередодні гри із «Зорею». Перельоти були дальні і взяти участь у цьому матчі змогли не всі. Проти клубу з Луганська вийшов склад, який разом тренувався три-чотири дні. В лазареті залишилися Юссуф, Гусєв і Корреа. Напередодні до них додався Кравець. Матч із «Зорею» ви всі бачили. За допомогою цієї гри і велася підготовка до «Порту». Також сподіваємося на професійне ставлення гравців і їх серйозний настрій на майбутній матч.

- Наскільки важлива ця гра в боротьбі за друге місце в групі?

- Для нас визначальною є кожна гра в групі, а їх залишилося чотири. Виокремлювати одну з них безглуздо. Напевно, потрібно виходити з принципу: майбутня гра – найважливіша. Це ми і робимо.

- Як себе почуває Мілош Нінкович?

- Вчора він тренувався в загальній групі. Чи буде він грати у вівторок? Рішення ухвалимо вранці в день гри.

- Опишіть характерні особливості в грі «Порту»?

- Це дуже і дуже сильна команда, чемпіон Португалії. У кожному сезоні суперник на 20-30 відсотків змінює склад, Але, незважаючи на це, продовжує перемагати і добре виступати на європейській арені. Команда комбінаційної спрямованості, має великою кількістю гравців хорошого рівня.

- Кравець залишився в Києві?


- Так.

- Тренер «Порту» відзначив у «Динамо» хорошу організацію гри, але нікого не виокремив персонально. Кого б ви могли відзначити в складі «Порту»?

- Ми суперника добре знаємо. Як окремих гравців, так і команду в цілому. «Порту» дуже часто виступає на міжнародній арені. Я також відзначу, що це не команда одного гравця. Вони знають як досягати мети в певному матчі.

- Нічию будете вважати позитивним підсумком?

- Нічия на виїзді у всі часи вважалася непоганим результатом. Завтрашній день прийде, і дві команди вирішать, яким буде результат. І суддя теж, це мені підказує Шовковський.

- Ви хвилюєтеся перед матчем?

- Як можна не хвилюватися? Це турнір Ліги чемпіонів, дуже важливе змагання для футболістів, тренерів, уболівальників, журналістів. Це одне з найкращих змагань у світі! Без хвилювання неможливо, без нього не буває хороших ігор.

Не залишився без роботи і Олександр Шовковський. Досвідчений капітан давно став спічрайтером колективу, традиційно супроводжуючи тренера на прес-конференціях.

- Олександр, наскільки позначиться двогодинна різниця в часі між Україною і Португалією?

- Організм перебудовується достатньо швидко. Розклад у нас за місцевим часом, але багато хлопців себе відчувають так, нібито грають в Києві. У побуті нічого не змінилося. Нам, в першу чергу, потрібно реалізувати тренерські установки і свою індивідуальну майстерність.

- Минулого року «Динамо» грало із «Спортингом». Порівняєте готовність і рівень гри «Динамо» тоді і зараз?

- Минулого року в «Динамо» був інший тренер, порівнювати команди було б некоректно. Можу відзначити, що ми зараз знаходимося в хорошому психологічному стані і налаштовуємося на гру із величезним бажанням. Чудово знаємо сильні сторони нашого суперника, який є лідером і обличчям португальського футболу. Гра буде дуже непростою. Але ми з оптимізмом дивимося в майбутнє і хочемо показати свої найкращі якості перед португальськими вболівальниками.

- Ви хвилюєтеся перед матчем?

- Готуючись до гри, ти аналізуєш події, які пов'язані із тобою особисто і з командою в цілому. Хвилювання є завжди. Якщо воно пропадає з першим дотиком м'яча, означає все добре. Якщо ні – означає щось іде не так.

 

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Порту

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер