Юрій Сьомін: «Грати через два дні на третій дуже складно»

Юрій Сьомін: «Грати через два дні на третій дуже складно»

«Динамо» – «Ворскла» – 2:0. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Хороший результат для нас. Із негативу – це травма Мілевського. Перший тайм, на мій погляд, залишав бажати кращого, а ось після перерви я грою задоволений. Були забиті красиві м’ячі, та й ми мали значну перевагу.

- Чи є конкретна інформація про Мілевського?

- У нього перелом руки.

- Тобто, найближчі матчі він пропустить?

- Звичайно.

- Чи були ви впевнені в тих хлопцях, які не брали участі в матчі з «Манчестер Сіті»?

- Ці хлопці добре виглядали у тренувальних заняттях. Тим паче, в нас зараз дуже складний період. Ми віддали багато сил у матчі з «МанСіті», через два дні на третій зіграли з «Ворсклою», через три на четвертий – знову з «МанСіті», і через два на третій – на виїзді з «Дніпром». Я вважаю, що надалі, якщо ми хочемо підвищувати європейський рейтинг країни, команди, які виступають в єврокубках, мають отримувати певні пільги. Грати через два дні на третій для нас дуже складно. Якби ми грали з «Дніпром» 21-го березня, не було б жодних питань, оскільки був би нормальний графік ігор через три дні на четвертий. Напевно, ми маємо самі про себе потурбуватися.

- Ви вже думали, хто міг би в Манчестері замінити Мілевського?

- Я ще нічого не думав. Дайте трохи відійти від цієї гри, оскільки вона була дуже складною для нас. Завтра всі зберемося, подивимося, хто живий-здоровий, і будемо вирішувати всі питання.

- Чи задоволені ви грою Гільєрме у сьогоднішньому матчі?

- Незадоволений, тому і змінив його в перерві.

- Є інформація, що команда вилітає до Манчестера у вівторок увечері, а наступного ранку після гри полетить безпосередньо до Дніпропетровська. З чим пов’язане це нововведення?

- Це не нововведення, а реальна ситуація. Нам необхідно економити сили, тому намагаємося мінімізувати перельоти. Вже у Дніпропетровську проведемо тренування, певні відновлювальні заходи. Летіти до Києва я не бачу сенсу, і це рішення, гадаю, розумніше.

- У першому таймі «Динамо» грало практично без флангів. Так склалося, чи так планувалося?

- Так планувалося. На флангах мали атакувати захисники, але в них цього не виходило робити.

- Ви вчора були присутніми на матчі молодіжних складів. Оцініть форму Алієва...

- Форма в Олександра доволі непогана. В тому числі це видно й по ККД – забити два м’ячі та віддати дві передачі може далеко не кожен гравець основного складу, який буде виступати за молодіжну команду. Фізичні кондиції, напевно, не найкращі, але ми бачимо, що він у повній бойовій готовності та готовий грати.

- Чи є у нього шанс зіграти у Дніпропетровську?


- Так, звичайно. Він готується нарівні з усіма.

- Як ви ставитеся до українських пісень, які лунають на матчах «Динамо»? І чи правда, що вашою улюбленою співачкою є Софія Ротару?


- Вона мені дуже подобається, це правда. Дуже добре, коли на стадіоні лунає вітчизняна музика. Пісні мають бути заводними, і в цьому плані Ротару мені дуже подобається. Вона подобалася практично всім, і мені в тому числі.

 
* * *


Микола ПАВЛОВ, головний тренер «Ворскли»:

- Якби з двох моментів, які в нас були в першому таймі, ми хоч раз забили, в такому разі в нас з’явилися б шанси. Але після виходу на поле Ярмоленка та Єременка все змінилося в інший бік, й індивідуальна майстерність авторів забитих м’ячів була вищою, ніж у наших захисників, що призвело до невтішного результату.

- Роберто Манчіні казав, що поле недостатньо хорошої якості. Яка у вас думка?

- Володимир Локтєв, який відповідає за наше поле в Полтаві, та Анатолій Калоша, відповідальний за стан газону у вас, – це найкращі фахівці в Україні. Для нинішньої пори року стан поля дуже хороший. Поганому танцюристу, як говориться, щось заважає (посміхається).

- Наскільки серйозні проблеми зі здоров’ям у Безуса?


- Не думаю, що з поверненням Безуса вирішаться всі наші проблеми. Він відіграв дві гри по 90 хвилин, після чого провів обстеження у клініці «Борис», яке показало, що він здоровий. Мабуть, через молодий вік це пов’язано з психологією. Тепер будемо залучати його до матчів.

- Склалося враження, що в першому таймі ваша команда побоювалася «Динамо» більше, ніж необхідно було боятися...

- Ви знаєте, «Динамо» навело немало шереху в Україні та Європі, тому його побоюємося, напевно, не лише ми, але й усі вітчизняні команди. Можливо, дещо розслабила відсутність половини гравців, які грали проти «Манчестер Сіті». Але в другому таймі, з виходом футболістів основного складу, все було розставлено по своїх місцях. Я маю визнати, що все це закономірно.

- Ви будете продовжувати використовувати в центрі захисту Пєскова та Лешка?

- Гадаю, сьогодні на це питання я не зможу відповісти. А завтра – подумаю.

- Ви корінний киянин. Від Києва ще не відвикли?

- Чесно кажучи, я й у Полтаві залишився, оскільки до Києва недалеко – лише 100 км. Я завжди із задоволенням приїжджаю до цього міста, де я народився й виріс.

- А як там голубник?

- Завтра вихідний, а післязавтра буду перевозити голубів до Полтави, де вже займатимуся ними. У вільний від роботи час, оскільки це моє хобі.

- Чи погоджуєтеся ви з тим, що боротьба як за перше, так і за друге місце, вже вирішена наперед?

- За перше місце вона була вирішена наперед уже давно, гадаю, і з другим місцем та ж ситуація.

Фотогалерея матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер