Юрій СЬОМІН: «Гравці проявили вольові зусилля»

Юрій СЬОМІН: «Гравці проявили вольові зусилля»

- Дуже складний перший матч. «Металург» добре виглядав у фізичному плані. У нас ще є певне розбалансування у фізичних кондиціях футболістів. Але ми маємо давати ігровий час Кранчару, який за його рахунок має набрати найкращі кондиції. Хоча, вважаю, перші 30 хвилин він провів чудово. Дуже раді, що в цьому важкому матчі вдалось перемогти, що гравці проявили вольові зусилля і за такої спеки забили вирішальний м’яч.

- Подвійна заміна в перерві є визнанням власної помилки у визначенні стартового складу?

- Жодних помилок. Дуду грав чудово, але нам було потрібне підсилення. Та і Аруна мав жовту картку, що було ризиковано для нас. Ці фактори і вплинули на заміни. Якщо тренер міняє футболіста, то він припустився помилки? Щось я не розумію…

- Чи задоволені ви діями Аруни?  

- Окремими його діями я задоволений.

- Скільки часу має пройти щоб хлопці прийшли до однакового функціонального стану?

- Будемо над цим працювати. Матч, який ми сьогодні провели, дасть певний рівень тренованості для цих гравців, більший, ніж якісь тренування. У «Металурга» була хороша ігрова практика, гра за Суперкубок, у нас такого не було. Для першого матч, в цілому, стан футболістів пристойний, але не рівний.

- Оцініть гру Кранчара. Здалось, що він грав стоячи…

- Щоб казати «стоячи» чи «не стоячи» грає футболіст, завтра ми подивимось виконану ним бігову роботу, оцінимо його фізичні кондиції за рахунок статистики. Тоді робитимемо якісь висновки. На мій погляд, це дуже розумний футболіст, який бачить поле. Мабуть на даний момент його кондиції не стовідсоткові, працюватимемо над цим. Але, загалом, я ним задоволений.

- Чи дозволяє робота на зборах бути впевненим, що в потрібний момент команда вийде на оптимальний рівень готовності до матчів кваліфікації Ліги чемпіонів?

- Поза сумнівами, команда має вийти на цей рівень.

- Коли ми побачимо на полі Велозу?

- Я поки не бачив його в тренувальній роботі. Спершу він має пройти певні фізичні тести. Потрібно поглянути на гравця – він був у відпустці, орієнтовно йому потрібно три тижні щоб набрати форму. Можливо трохи менше, а може і одразу буде в хорошому стані. Побачимо завтра, коли він проведе перше тренування.

- Наскільки змінилась атмосфера в команді після того, як її залишив Алієв?

- На це питання складно відповісти. Всі питання пов’язані лише з футболом. Він нормально себе поводив, не порушував режим, але почав грати гірше, тому йому довелось піти в оренду. Можливо, нове бачення завадило йому заграти після повернення в «Динамо», можливо не на ту позицію його ставили…Все можливо, але наприкінці сезону Саша грав слабше, ніж ті футболісти, які зараз є в нашій команді. Не шукайте нічого зайвого у стосунках Сьоміна і Алієва. Тим паче, саме я був ініціатором того, щоб він повернувся в «Динамо».

- Алієва віддали «Дніпру» з правом викупу?

- Це питання до президента, я не знаю.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер