Юрій Сьомін: «Результат матчу буде залежати від реалізації моментів»

Юрій Сьомін: «Результат матчу буде залежати від реалізації моментів»

«Брага» – «Динамо». Передматчева прес-конференція

У середу ввечері на стадіоні «Брага Мунісіпал» динамівці провели тренування перед матчем із «Брагою», а в рамках передматчевої прес-конференції на питання журналістів відповіли головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін та капітан команди Олександр Шовковський.

- Добре, що всі долетіли, ми раді вас тут бачити, – звернувся Юрій Сьомін до журналістів, зокрема, до українських. – Ви чудово знаєте, як ми готувалися до цього матчу. Підготовку вели через ігри, в тому числі в Запоріжжі в чемпіонаті України. На сьогодні практично всі готові, за винятком Шевченка, який не зможе через дискваліфікацію вийти на поле. У Запоріжжі групі гравців ми дали можливість провести на полі обмежений час, у цьому і полягав нюанс нашої підготовки. Ми добре один одного знаємо, буде складний матч. Його результат буде залежати більшою мірою від реалізації створених моментів.

- Кого вважаєте фаворитом у протистоянні «Браги» та «Динамо»? (питання португальського журналіста)

- Ми вважаємо, що «Динамо» фаворит. Зовсім по-іншому вважає «Брага».

- Після матчу з «Металургом» один із експертів сказав, що «Динамо» зараз два фронти не потягне, потрібно обирати турнір за пріоритетом. Прокоментуйте цю думку.

- Розумне питання. Але ми спробуємо зробити все можливе, щоб успішно зіграти на двох, навіть на трьох фронтах. Багато чого буде залежати від нас, від нашої мотивації та підготовки.

А.Ш. - Можу додати, що нам потрібне розуміння факту: ми граємо в команді, перед якою стоять максимальні завдання. Окрім участі ми маємо скрізь виборювати перші місця.

- Яка ситуація з Тарасом Михаликом, він готовий грати?

- Михалик після тривалої відсутності буде починати матч у резерві. А далі – подивимося. Він вольовий футболіст та коли потрібно, рівень його тренованості не матиме велику роль.

- Як ви вважаєте, «Брага» буде грати як у Києві, чи чинник свого поля щось змінить?

- Спостерігаючи за «Брагою», а ми їхніх матчів бачило багато, вони грають весь час у своєму ключі, у них є свій стиль. Команда дотримується високого рівня дисципліни. Гадаю, це ж вони протиставлять і нам.

- Що ви знаєте про 12-го гравця, що мешкає в Португалії? (питання представника української діаспори)

- Ми знаємо, що тут працюють та мешкають багато українців, вони в четвер прийдуть нас підтримати. Ми завжди раді з вами зустрічатися. До нас вже підходило багато людей – в аеропорту, готелі...

- Нам дуже сподобався Мілевський, ми ще побачимо його гру? – продовжила низку питань представник динамівського фан-руху в Португалії.

- Обов’язково побачите. Завтра побачите (сміється).

- Про гру «Браги» ви розповіли, а як буде діяти «Динамо»? (питання португальського журналіста)

- Завтра буде гра, все самі зможете побачити.

- Уже вирішили, хто замінить Шевченка?

- Так.

- Які спогади у вас пов’язані з іграми в Португалії?

А.Ш. - Не так багато було ігор із португальськими командами. І зараз це не має жодного значення. Це історія, а нам потрібно писати її нові сторінки.

- Юрію Павловичу, з «Локомотивом» у Бразі ви вже грали. Програли, але пройшли далі...

- Давно це було. Матч проводили на старому стадіоні. Обстановка на ньому була хорошою.

- Знаєте, що в рік Кролика «Динамо» виборювало найбільші трофеї...

- Дай Боже, щоб традиція не змінилася і цього року.

Фотогалерея тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер