Юрій Сьомін: «Пройшов тільки перший тайм протистояння»

Юрій Сьомін: «Пройшов тільки перший тайм протистояння»

«Динамо» – «Шахтар» – 1:1. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- На мій погляд, гра вийшла дуже нервовою. Звичайно, гравці не впоралися з подібною напругою, і тому ми не продемонстрували своєї найкращої гри. Хоча моменти, щоб подвоїти перевагу, в нас були. У другому таймі ми незрозумілим чином «сіли» на свою половину поля й віддали ініціативу «Шахтарю», який свій єдиний момент у матчі реалізував.

- Впадало в очі, що Мілевський останні хвилини грав на одній нозі. Не було для нього повноцінної заміни чи ушкодження недостатньо серйозне?

- Я гадаю, що навіть на одній нозі, як ви говорите, Артем приносив достатньо багато користі. В нього незначний удар, тому й залишали його на полі. Та й при цьому Мілевський – фактично єдиний, хто загрожував воротам «Шахтаря». А на заміні в нас залишався лише Зозуля…

- В другому таймі у футболістів була установка грати від захисту чи вони втомилися?

- Подібної установки не було. Навпаки, говорили про те, щоб гравці середньої лінії активніше діяли на чужій половині поля. Але в нас, на жаль, не склалося із цим.

- Чи внесли свіжі сили Гіоане та Чернат, які вийшли на заміну?

- Ні, не внесли, що стало одним із чинників того, що нам не вдалося переламати хід гри. Але пройшов тільки перший тайм протистояння. Така сама ситуація в нас була після першого матчу з «Валенсією», тому будемо готуватися до повторної гри.

- Коли у фінальному матчі в Стамбулі «Динамо» буде вести з рахунком 1:0, ви оберете іншу тактику?

- В нас попереду матч 7 травня, і лише після нього стане відомо, чи будемо ми грати у фіналі.

- Прокоментуйте, будь ласка, момент із забитим у ворота «Динамо» м’ячем і дії Бетао в цьому епізоді.

- Була непроста для Бетао ситуація, і на певні долі секунди його випередив гравець «Шахтаря». Точно так, як і на долі секунди випередив свого опонента Мілевський, коли забивався м’яча у ворота «Шахтаря».

- Яка ситуація з Кравцем?


- Мабуть, цього сезону Артем вже не зіграє.

- У повторному поєдинку ви оберете атакувальну схему гри чи будете сподіватися на контратаки?

- Сьогодні це питання доволі складно обговорювати. Перш за все, ближче до матчу потрібно буде оцінити фізичний стан футболістів, на що сьогодні я не готовий відповісти.

- Наскільки серйозне захворювання в Єременко?


- Роман упродовж тижня періодично температурить. Його фізична форма, на мій погляд, не дозволяла сьогодні вийти на поле, оскільки він просто не витримав би навантаження. Ми не мали права піддавати ризику його здоров’я.

* * *

Мирча ЛУЧЕСКУ, головний тренер «Шахтаря»:

- Сьогодні був достатньо складний матч. «Динамо» сильніше провело перший тайм, але фактично перший небезпечний момент біля наших воріт призвів до гола. Ми ж грали недостатньо впевнено. Було видно, що над моїми футболістами висіла відповідальність за результат. Утім, у другому таймі ми краще контролювали гру, і того пресингу, який кияни застосовували в першому таймі, в другій половині гри вже не було. Гадаю, рахунок сьогоднішнього матчу відображає співвідношення сил на полі. За тиждень, у Донецьку, буде ще складніше. Але попереду в нас матч чемпіонату, і в нас чотири дні, щоб підготуватися до нього.

- Порівняйте, будь ласка, рівень цієї гри з тим, що ми бачили в Лізі чемпіонів? За кількістю невимушених помилок склалося враження, що команди грають на рівні чемпіонату України...

- Відповідаючи на ваше питання, хотів би звернути увагу на нещодавній матч Ліги чемпіонів між двома англійськими клубами («Манчестер Юнайтед» і «Арсенал» – прим.). Демонструючи видовищний футбол у прем’єр-лізі, в Лізі чемпіонів вони не показали високого рівня. Візьміть також для прикладу матч «Барселони» з «Челсі» – одна команда грала у футбол, інша ж незрозуміло в що. «Динамо» і «Шахтар» добре знають один одного за матчами в чемпіонаті України, тому і протистояти один одному в очних дуелях достатньо важко. В подібних матчах важливе місце займає обрана тактика. Якщо пригадати, як грав «Арсенал» у Києві, а також наші матчі з «Тоттенхемом», то не можна сказати, що ці клуби перевершували нас у чомусь. Сьогодні ж я не побачив у грі «Динамо» чогось, що мене вразило б.

- Чому Срна, який є одним з найкращих правих хавбеків у Європі, настільки пасивно провів перший тайм?

- Повторюся, що суперник дуже добре вивчив нашу манеру гри. Срна був надійно прикритий Нінковичем у першому таймі. У Даріо було завдання з правого флангу зміщуватися по діагоналі в центр, що він і робив уже в другій половині гри.

- Що ви сказали футболістам у перерві?


- Я був дуже засмучений. За великим рахунком, футболісти не виконали і 20-ти відсотків від того, що ми планували. Якщо ми потрапили до півфіналу, то ми цього заслужили, і я не розумію, чого мої підопічні боялися в першому таймі.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер