Юрій Сьомін: «Це був найважчий весняний матч»

Юрій Сьомін: «Це був найважчий весняний матч»

 «Карпати» - «Динамо». Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо» :

- Дуже важко для нас почався цей матч, бо вже на першій хвилині ми пропустили гол. Після цього ми досить довго шукали свою гру і перший тайм команда провела непогано, вирівняла становище. Матч проходив періодами – ініціатива була то в нас, то в «Карпат». «Карпатам» ми програвали достатньо великі проміжки часу. На наші ворота був дуже великий тиск з боку львів’ян, які створили чимало моментів. Я дуже задоволений і вдячний гравцям, що на такому важкому полі вони боролися, кидалися під удари, зробили все можливе, щоб зберегти рахунок. Ми свої 3 очки завоювали. Потрібно відзначити сильну гру «Карпат» – це був наразі наш найважчий матч у сезоні».

- Чи була недооцінка суперника?

- Вона зникла після перших 10 хвилин гри. Коли була фантастична підтримка глядачів, коли був настрій «Карпат».

- Що ви можете сказати про останні 20 хвилин гри?

- Ми їх програли «Карпатам», хоча контратаки були і можливості забити теж. Наприкінці матчу нам забракло сил.

- Здалося, що «Динамо» повністю програло гру на флангах…

- Я б по-іншому сказав: ми епізодами програвали і фланги, і взагалі гру. Таких епізодів було багато. Я б не сказав, що ми повністю програли фланги. Можна так сказати: фланги в «Карпат» працювали дуже добре.

- Ви вивчали суперника? Що для вас було несподіваним у грі «Карпат»?

- Насамперед фізичний стан команди. І в плані агресивності вони були на найвищому рівні.

- Ви пам’ятаєте, як приїжджали до Львова в якості гравця?

- Звичайно. Тоді була така ж підтримка трибун, така ж атмосфера.


* * *

Валерій ЯРЕМЧЕНКО, головний тренер «Карпат»:

- Багато гравців не мають навиків гри в основному складі - це молоді гравці. Тому порушилися зв’язки між лініями. За другий тайм я вдячний хлопцям. Не за результат, а за ту самовідданість, яку вони показали. Шкода, що не забили. Я не маю права робити оцінку діям арбітрів, але вони повинні закон трактувати для всіх однаково. В жодному разі я не хочу сказати, що наша поразка - на совісті арбітрів. Могли ми забивати, могли не пропускати… Я маю досвід тренерської роботи. Тому прекрасно розумію, коли можна порушення проігнорувати, а коли показати картку. Особливо це стосується молодих гравців, які тільки починають грати. Не треба вбивати живе в Україні. Коли ми таким суддівством будемо вбивати молодих гравців, нічого хорошого від цього не буде. Коли нам забивали перший гол, суддя мав свистіти, бо було порушення правил. Він пропустив цей епізод. За фол на Кожанові потрібно було давати жовту картку, а отримав її Кобін, який не змовчав. Судити потрібно нормально – тоді будуть рости молоді гравці.

- Оцініть дії Зеньова і Женюха.

- У Зеньова було менше часу, щоб себе показати, а до Женюха немає претензій.

- Чому в заявці не було Налєпи?

- Два дні тому він зазнав травми на тренуванні.

- Чи можна говорити про невдалу гру воротаря у двох моментах, коли забивали голи?

- Ні. Я не можу сказати ні про провину Мартищука, ні про провину Федоріва. Не можна одного чи двох гравців робити крайніми. Крайній тренер, а вже потім гравці. В нас не має зірок, але є 16 гравців. Вони молоді і ми будемо їм довіряти.

- Поясніть заміну Федоріва.

- Невпевнена гра з його боку. Можу пробачити всі помилки, але не можу пробачити, коли гравець дивиться як на його фланзі суперники розігрують м’яча.

Інформаційний центр ФК "Карпати"

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер