Юрій Сьомін: «До гравців претензій немає»

Юрій Сьомін: «До гравців претензій немає»

На післяматчеву прес-конференцію першим прийшов наставник «Динамо» Юрій СЬОМІН. Юрій Павлович виглядав засмученим, але знайшов у собі сили дати коментар грі і відповісти на питання журналістів:

- В першу чергу, хотілося б привітати «Шахтар» з перемогою і побажати йому успіхів у фіналі. На мій погляд, матч вийшов дуже цікавим і супернапруженим, як і мало бути у півфіналі. Ми припустилися двох помилок, а «Шахтар» – ні, тому ми і програли.

- Вихід Корреа замість Єременка гру не підсилив. Складається враження, що в «Динамо» немає лавки запасних, це так?

- Єременко після хвороби ще не готовий грати всі 90 хвилин, тому ми і випустили Корреа. Складно сказати, підсилив він гру чи ні. 15 хвилин він провів на полі достатньо непогано. І не його провина, що нам забили другий м’яч.

- Зазвичай говорять, що виграє команда, а програє тренер. Чи є вам у чому собі дорікнути?

- Напевно, кожному, хто сьогодні брав участь у матчі, є в чому собі дорікнути. Але за самовіддачею й самій грі, в мене до гравців немає жодних претензій. Вони були дуже добре підготовлені, непогано виглядали у фізичному плані, але ми також маємо враховувати те, що «Шахтар» – дуже сильна команда. Сьогодні грали два рівних суперники. Програли ми, от і все.

- За тиждень вам знову доведеться провести поєдинок із «Шахтарем». Будете керуватися емоціями й захочете взяти реванш, чи будете діяти за планом?

- В останньому випадку теж присутня мотивація.

- Про що ви говорили в перерві? Як вам вдалося «сколихнути» команду?

- Я би не сказав, що ми в чомусь програвали перший тайм. Єдине, про що я нагадав гравцям, що в нас були чотири жовті картки. Потрібно акцентувати увагу на своїй грі, от і все.

- Вам не здається, що «Динамо» постраждало в тому числі й тому, що за рахунку 1:1 майже в усі контратаки ходили лише три-чотири футболісти?

- Контратаки були непоганими, тільки не складалося їх завершувати. Я гадаю, три-чотири футболісти було достатньо. З цієї причини ми й поміняли Єременка, оскільки думали, що свіжий гравець Корреа буде активніше включатися в атакувальні дії. Але цього повною мірою не сталося.

- Перший фол убік «Шахтаря» було зафіксовано на 23-й хвилині. Подібне часто траплялося у вашій практиці?

- Складне питання, я такої статистики не вів. Якщо ви хочете запитати мене про суддівство, то я його не коментую.

* * *

Мирча ЛУЧЕСКУ, головний тренер «Шахтаря»:

- Зазвичай у мене не все написано на обличчі. І зараз також по мені не можна побачити всього того, що я зараз відчуваю (посміхається). Ми сьогодні зробили велику справу, увійшли до історії. Те, що ми будемо грати у фіналі в Стамбулі перед 70-тисячною публікою, означає багато чого.

Що стосується матчу, була дуже складна гра. Хотілося б привітати і гравців «Динамо», які сьогодні також зіграли дуже добре. Зігравши внічию в першій зустрічі, сьогодні ми спробували закрити всі зони. В принципі, в нас це вийшло. За винятком одного епізоду, коли через недосвідченість Іщенка ми втратили в центральній зоні Бангура, і він відразу ж поцілив у наші ворота. Але якщо судити по моментах і по ступеню нашого домінування на полі, то сьогоднішній результат закономірний, а наша перемога заслужена. Якщо говорити про рівень гри, то він відповідав півфіналу Кубку УЄФА. Був і спектакль, і битва одночасно – кожен із гравців на своїй позиції бився не на життя, а на смерть. Нам ще доведеться провести з «Динамо» матчі в Кубку України і чемпіонаті України. Це будуть цікаві ігри, які підвищують рівень внутрішніх українських турнірів. «Динамо» і «Шахтар» - команди молоді. Вони, впевнений, ще будуть досягати успіхів на міжнародній арені і в подальші роки.

- Наприкінці матчу ви готували заміну – біля бокової лінії з’явився Селезньов. Він мав замінити Ілсіньо, який у цей момент забив вирішальний м’яч?

- Наприкінці матчу Ілсіньо кілька разів сигналізував мені, що він потребує заміни. Та й хлопці кричали, що він не може грати – на нього почали нападати судоми. Звичайно, ми готували Ілсіньо заміну. Але в мене було передчуття, що він ще не сказав свого останнього слова. Тому не поспішав із заміною і, як виявилось, не дарма. Коли ж Ілсіньо забив м’яча, ми його поміняли, але не на Селезньова, а на Левандовського. До речі, перед тим, як нам забили гол, я передчував, що зараз м’яч опиниться у наших воротах. Іноді сантименти бувають вищими за розум. Сьогодні саме такий випадок.

- «Динамо» - єдина команда, яка спромоглася в матчі Кубка УЄФА цього сезону забити гол на полі «Шахтаря». З цього можна зробити висновок, що «Динамо» - найсильніший із суперників, з якими ваша команда грала в турнірі?

- Це можна ще пояснити тим, що решта суперників не настільки добре нас знали й детально вивчили.

- Тимощук напередодні гри зробив прогноз, що саме переможець пари «Динамо» - «Шахтар» виграє Кубок УЄФА. Як ви це можете прокоментувати?

- Впевнений, що Тимощук пов’язаний із Донецьком і «Шахтарем» душею, тому іншого прогнозу я від нього чекати не міг. При цьому він напевно міркував як футбольна людина, яка знає, як ми готуємося до кожної гри на такому рівні.

- Що сказав після матчу президент?

- Запросив нас на традиційну вечерю. Ми з сьогоднішньої перемоги не будемо влаштовувати свято, тому що головне завдання поки не виконане. А президент, звичайно, задоволений і дуже щасливий. Щоправда, він не бачив закінчення матчу, але я впевнений, що він подивиться гру в запису, причому неодноразово.

- «Шахтарю» як мінімум до кінця місяця доведеться грати в режимі через три дні на четвертий. Де ваша команда збирається брати сили?

- Я впевнений, що наші футболісти готові грати в такому режимі. Мотивація просто божевільна, амбіції також на рівні. Зараз же найголовніше не навантажувати команду, а відновлювати. Отже нам не уникнути ротації в складі. Проте, ми зобов’язані брати очки, щоб посісти друге місце в чемпіонаті України і грати в Лізі чемпіонів. Те, що ми зараз вийшли до фіналу Кубка УЄФА, не буде мати жодного значення, якщо ми наступного року не будемо брати участь у Лізі чемпіонів. Отже турнірні завдання в першості для нас зараз мають не менше значення, ніж майбутній фінал Кубка УЄФА. Та й у Кубку України ми не сказали свого останнього слова.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер