Юрій Сьомін: «Металіст» – дуже збалансована команда»

Юрій Сьомін: «Металіст» – дуже збалансована команда»

Напередодні першого матчу 1/8 фіналу Кубка УЄФА проти харківського «Металіста» головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін провів традиційну для єврокубкових зустрічей передматчеву прес-конференцію.

- Підготовка до Кубка УЄФА проходила через ігри в чемпіонаті. Останній матч із «Ворсклою» дав нам певну інформацію. Ви чудово знаєте, що через дискваліфікації не гратимуть крайні захисники – Ель Каддурі і Несмачний. У матчі з полтавчанами ми намагалися випробувати різні варіанти, один із яких буде використано завтра. Сьогодні провели невелике тактичне заняття, нагадали гравцям про хороші моменти, які були в Харкові, а також розібрали ті епізоди, де були припущені помилки.

- На європейській арені «Металіст» не пропускає шість матчів поспіль. Як ви вважаєте, в чому причина подібної монолітної гри в захисті?

- «Металіст» – дуже збалансована команда. Харків'яни дуже добре відіграли в груповому турнірі, перемогли команди з гучними іменами. А пояснення тому, що команда не пропускає м'ячі, я бачу одне: команда створювалася не один рік, в цьому складі футболісти грають давно і дуже добре знають один одного.

- У матчі чемпіонату проти «Динамо» не грали Девич та Олійник. Як ви гадаєте, чи буде іншою гра з цими виконавцями?

- Навіщо нам гадати? Якщо вони з’являться на полі, наші захисники будуть діяти відповідним чином.

- Чи не жалкуєте ви, що Олійник на даний момент у «Металісті»?


- Якщо гравець не має місця в стартовому складі і вже переріс рівень дублюючої команди, тоді я не бачу сенсу затримувати його. Футболіст має розвиватися і рухатися вперед. Дай Боже йому здоров'я, і нехай у нього все складеться. У нас же є чимала група гравців, які будуть грати і можуть прогресувати.

- Ви повернули з «Арсеналу» Віталія Мандзюка. Чи розраховуєте на нього в майбутньому матчі?

- На жаль, Мандзюк не заявлений на Кубок УЄФА. Така сама ситуація і з Малхазом Асатіані. У зв'язку з цим у нас виникають певні проблеми. Асатіані, можливо, в певних матчах чемпіонату і грав би, але оскільки він не заявлений на єврокубки, ми даємо ігрову практику іншим футболістам.

- Вам не здається, що «Металіст» у чемпіонаті і «Металіст» у Кубку УЄФА – дві різні команди?

- У чемпіонаті України «Металіст» грає дуже сильно і недаремно команда посідає на даний момент друге місце. Я не бачу особливої різниці в грі команди в двох турнірах.

- Чи привітав вас особисто Мирон Маркевич після перемоги «Динамо» в Харкові?

- У тренерів після гри є емоції, свої думки, тому не завжди виходить привітати один одного. Ми давно знаємо один одного, ще з часів його перебування в махачкалинському «Анжі». А хто кого після гри привітав чи ні – не має значення.

- «Динамо» проведе три матчі з «Металістом» за кілька тижнів. Вам особисто ночами не сняться харків'яни?

- Я був би не проти, якби вони снилися в хорошому сні (посміхається).

- Чи передбачені якісь призові за прохід «Металіста»?

- Звичайно, і президент про це оголосив. Але називати суму не буду – це внутрішня справа команди.

- З ким складніше грати на європейській арені?

- Складніше грати з українськими і російськими командами. Як у нас, так і в Росії дуже жорсткий чемпіонат – багато індивідуальних єдиноборств, всі гравці достатньо сильні фізично. Європейські ж команди і самі грають, і дають грати супернику.

- У вас із Маркевичем після матчу не запланована зустріч у неформальній обстановці, наприклад, за пляшкою вина?

- Все непередбачуване. Одне можу сказати – в нас із Маркевичем хороші добрі стосунки. Я ставлюся до його роботи з великою повагою.

- Чи є кадрові проблеми в команді?
- Бангура, Юссуф, Діакате… Всі про це знають. Юссуф має ось-ось повернутися до загальної групи. Сподіваємося, що до повторної зустрічі з «Металістом» буде готовий.

- Гільєрме готовий уже грати?

- Ми також чекаємо на Гільєрме, але, гадаю, ще необхідний час. Він не грав більше двох місяців через серйозну повторну травму стегна. На мій погляд, на сьогодні він готовий на 60-70 відсотків. Коли підведемо до кращих кондицій, тоді і влаштуємо йому дебют у «Динамо».

- Скажіть, у майбутньому матчі, за відсутності Несмачного, капітаном знову буде Михалик?

- Гадаю, так. Взагалі-то капітаном є Шовковський. У нас у команді прийнято, що капітаном є футболіст, який зіграв за «Динамо» більше за всіх матчів і є старожилом клубу. Хто з футболістів, які виходять на поле в стартовому складі, відповідає даним вимогам – той і капітан у конкретному матчі.

- Нещодавно Алієв признався, що скоро стане батьком, і це є для нього новою мотивацією. А ви це відчуваєте на тренуваннях?

- Це хороша мотивація для футболіста. Втім, і раніше Саша також дуже добре тренувався. Можливо, він внутрішньо краще себе почуває, але це вже його особиста справа.

Дивіться фотогалерею тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер