Юрій Сьомін: «Ми боролися за результат та здобули його»

Юрій Сьомін: «Ми боролися за результат та здобули його»

«Карпати» – «Динамо» – 0:1. Післяматчева прес-конференція

Наставник «Динамо» Юрій СЬОМІН розповів про задоволення від результату, але не перебігу гри:

- Головне враження, що ми пішли на перерву на першому місці. Для нас це дуже важливо. Що стосується гри, в обороні ми діяли непогано, в атаці ж нічого не складалося.

- Заміна Мілевського пов’язана з відсутністю у нього ігрової практики?

- Кожна заміна проводиться через те, що потрібні зміни. Ось і сьогодні у процесі гри потрібно було замінити і Мілевського, і Корреа. У першому таймі в нас нічого не складалося в атаці, тому шукали нові варіанти, іншу тактику. У той момент ми не були близькими до перемоги.

- Що ви сказали в роздягальні, коли в другому таймі арбітр вивів команди з поля?


- Коректив було багато. Гусєв мав грати не правого захисника, а правого крайнього. А Аруна та Гармаш грати ближче до Брауна, що вони й робили. Ярмоленко ж мав виконувати функції лівого нападника.

- Це ваші гравці «сіли», чи «Карпати» активніше пішли вперед після забитого м’яча?

- Господарі сьогодні грали дуже добре. У них була величезна мотивація перед своїми вболівальниками, які заповнили стадіон. У багатьох матчах із тих, які ми переглядали, «Карпатам» не вистачало успіху.

- Вам не здалося, що частина ваших футболістів злякалися атмосфери на стадіоні?

- Багато хто з них вже грали тут у складі національної збірної. Стадіон просто чудовий і, навпаки, він додає мотивації. Ми боролися за результат, і здобули його.

- Прокоментуйте поведінку динамівських фанатів, які запустили димові шашки.

- Напевно, зробили неправильно, але це частина футбольного життя. На такому чудовому стадіоні варто поводитися більш коректно.

- Чи залишиться в команді Фанендо Аді?


- Дайте відійти від цієї гри, потім уже поговоримо про щось інше.

* * *

Павло КУЧЕРОВ, в.о. головного тренера «Карпат»:

- Непростий матч, було багато подій. Це наша перша домашня гра на новому стадіоні. Дуже приємно, що вболівальники створили приголомшливу атмосферу, хочу їм за це подякувати. Що стосується самої гри, вважаю, наша команда зіграла дуже добре. У першому таймі діяли тактично грамотно, перевели гру до потрібного нам русла, створили як мінімум два дуже хороших моменти, після яких мали забивати. У цей же час у суперника не було нічого. Організовано та дисципліновано розпочали другий тайм, знову створили хорошу можливість для взяття воріт, але, на жаль, незабаром через вилучення втратили футболіста й були змушені грати вдесятьох. Ми зробили тактичні перестановки, перебудувалися на гру 4-4-1. Я не помітив, щоб наша команда в чомусь поступалася «Динамо». У них як і раніше не було моментів, але під час одного прострілу наші захисники трохи не встигли зіграти на випередження й перекрити передачу. У підсумку, цей гол визначив результат. Але й після нього наша команда до останнього йшла вперед. На жаль, здобути першу перемогу на новому стадіоні не вдалося. Повторюся, сьогодні команда грала добре, хлопці старалися, боролися й викладалися до останньої хвилини. Від мене вони заслужили лише на компліменти.

- Дебютний матч провів де Олівейра. Як можете оцінити його дії?


- Ерик грав на позиції атакуючого півзахисника. Ми знаємо його сильні якості – він може тримати м’яча, вести гру, змінити її перебіг. У певних ситуаціях це вдавалося. Але йому поки не вистачає ігрової практики, щоб провести весь матч у високому темпі. Тому ми прийняли рішення поміняти його на Гірського, який був більш свіжим та швидким. Він мав закривати лівий фланг.

- Вас не здивувало, що з перших хвилин «Динамо» відійшло до глухої оборони?

- Не в моїх повноваженнях коментувати їхню манеру гри. Повторюся, наші хлопці впоралися зі своїм завданням. Переломний момент настав, коли ми залишилися вдесятьох. Але ми не боялися, грали на результат. Можливо, своєю агресією та бажанням змусили «Динамо» більше грати на своїй половині поля, не давши їм створити практично жодного моменту. Нам вдалося зіграти так, як ми хотіли, – у високому темпі, тактично грамотно. На жаль, підвела реалізація, це наша давня проблема. Якби ми забили першими, можливо, гра склалася би зовсім по-іншому.

- Чи не залишилось у вас осаду, що м’яч забив Ідейє? Адже він був у вас на перегляді, коли ви тренували «Віллем-ІІ»?


- Таке життя. Просто колись я рекомендував цього футболіста до свого клубу, він приїжджав до нас, тренувався раз на тиждень за маленькі гроші. Після цього він змінив кілька клубів, і за великі гроші перейшов до «Динамо». Сумно, що він забив сьогодні моїй команді. Але з іншого боку, підтвердив, що я не помилився, коли чотири роки тому звернув увагу на його бомбардирські якості.

- Як вам підтримка вболівальників на «Арені Львів»?


- Така футбольна атмосфера в основному дає лише позитивні враження. Такі стадіони мають бути в чемпіонаті України. Від цього виграють і вболівальники, і команди, і футбол у цілому. Українські футболісти вчаться грати в європейських умовах, коли на стадіоні багато галасу, коли через погану чутність важко спілкуватися з футболістами, і вони мають приймати рішення самі. У провідних європейський першостях така атмосфера на кожному матчі, тому футболісти й показують такий високий рівень гри, адже звикли діяти під тиском. Це робить гравців сильнішими, вони набувають досвіду і вчаться приймати правильні рішення в екстремальних умовах. Хочу зазначити, що працівники стадіону підготували гарне поле, на ньому було приємно грати. Адже ще кілька тижнів тому воно не було в ідеальному стані.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер