Юрій Сьомін: «Ми показали характер і силу волі»

Юрій Сьомін: «Ми показали характер і силу волі»

У конференц-зал стадіону «Блюмфілд» наставник «Динамо» Юрій Сьомін увійшов під оплески журналістів. Відразу попросив розпочати з питань.

- Наскільки важлива для вас перемога в Кубку Першого каналу?

- Це був дуже важкий матч. Він важкий для гравців і тренерів. Кожен футболіст на будь-якій ділянці поля вів максимальну боротьбу. У певних епізодах перевагою володіли ми, в інших – суперник. Два вилучення, серія пенальті… Вдячний гравцям за характер, за вміння долати труднощі, які виникають. Вони вибрались із них, що говорить про хорошу мотивацію і вольові якості. Це найголовніше.

- Що хотіли сказати арбітру на останній хвилині зустрічі?

- Подякував за суддівство (сміх у залі).

- Які емоції вас переповнюють після перемоги?

- Дуже і дуже хороші. Закінчився перший етап підготовки, результат для нас позитивний – значить, не дарма працювали. А працювали гравці дуже і дуже добре.

- Чи не вплине ця перемога на аналіз слабких сторін у грі команди?

- Цього не повинно статись. На мій погляд, ми показали характер і силу волі. Але у техніко-тактичних діях та індивідуальній грі прогалин було багато. Будемо розбиратись. Багато часу «Шахтар» володів ініціативою, але ми компактно оборонялись і на кожну атаку суперника намагались проводити свою контратаку. Щось виходило, а щось ні.

- Перший «млинець» був із чорною ікрою, другий – із червоною. Як оцінюєте фінал?

- Гадаю, теж із чорною. Зараз ми маємо право скуштувати чорну ікру. Отримали досить великий приз. Приємно, що завдяки заробленим коштам у клубній школі зможуть збудувати додаткові поля. Гравці зробили великий подарунок нашій школі.

- Ви вже визначились із людьми, які не зможуть допомогти команді в новому футбольному уроці?

- Великих змін не робитимемо. На сьогоднішній момент віддано в оренду у ПАОК Горана Гавранчича.

- Ви переживали за підсумковий результат матчу?

- Звичайно. Переживаєш на будь-якій грі, а це ж була не просто товариська зустріч.

- Чого б ви побажали організаторам турніру на майбутнє?

- Кубок Першого каналу організовано чудово. Він потрібен. Звичайно, є свої мінуси. Для прикладу, на перших турнірах було більше глядачів. Над цим моментом організаторам слід подумати. Тим не менше, турнір потрібен. Щоб було де грати українським та російським командам. І де ще можна пограти на таких чудових полях у таку пору року, та ще й при глядачах? 


                                                                        * * *
Олександр Спіридон, помічник головного тренера «Шахтаря»:

- Ви самі бачили, що ми створили багато моментів, та й у цілому після матчева статистика теж на нашу користь. Але дивно інше. Наша команда при рахунку 1:0 замість того, щоб пресингу вати суперника, вирулила до свого карного майданчика. У підсумку неуважно зіграли і пропустили гол на останніх хвилинах.

- Чого не вистачило вашій команді сьогодні, щоб обіграти «Динамо»?

- Напевно, морально-вольових якостей. Я хочу привітати київське «Динамо» із заслуженою перемогою. Вони як раз змогли знайти в собі ті якості і повернули хід подій на свою користь. При чому вони не лише змогли зрівняти рахунок на останніх хвилинах, а вигравали, проводячи частину матчу в меншості.

- Обидва пенальті призначено справедливо?

- Так, обидва пенальті були – впевнений на сто відсотків.

- Чим була викликана зворотна заміна Жадсон - Кравченко?

- Жадсон не дуже добре ввійшов у гру, багато обрізався. А «Динамо» добре контратакувало після більшості незрозумілих втрат м’яча. Тому ми прийняли рішення замінити Жадсона. Щодо Кравченка, він тільки адаптується до нашої гри і поки не готовий поводити багато часу на полі.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер