Юрій Сьомін: «Ми дивимося в майбутнє»

Юрій Сьомін: «Ми дивимося в майбутнє»

«Динамо» – «ПСЖ» – 3:0. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- В першу чергу, я би хотів подякувати вболівальників за ту атмосферу, яку вони створили. Повні трибуни допомогли нам відіграти на високому рівні і мотивували гравців упродовж усього матчу. Ми досягли позитивного результату і тепер дивимося в майбутнє.

- Кого б ви хотіли бачити в півфіналі – «Шахтар» чи «Марсель»?

- Мені складно сказати. Від того, кого я хочу бачити, нічого не зміниться. Як буде – так і буде.

- У Парижі і Києві «Динамо» показало різну гру. Чим би ви пояснили подібні зміни?

- У Парижі ми грали з певними кадровими проблемами. Для нас нічия в Парижі була дуже важливою. Була надія на те, що до повторної гри відновиться Кравець, але сьогодні доволі добре відіграв Бангура. Ісмаель зараз знаходиться в хорошій формі – як функціональній, так і ігровій.

- Московський «Локомотив» під вашим керівництвом двічі виходив до півфіналу євротурнірів. Чи можна порівняти сьогоднішній успіх з тими двома?

- Коли «Локомотив» виходив до півфіналу Кубка володарів Кубків, всі ми були дуже молоді, в тому числі й я. У «Локомотива» не було такого гучного імені й досвіду, які є в «Динамо». «Динамо» – це клуб з великим ім’ям. «Локомотив» у той час тільки вийшов з першої ліги, займав третє-четверте місце в чемпіонаті Росії. Проте, в нас у складі було багато амбітних гравців, які надалі стали великими футболістами. Саме тому мені складно порівнювати. Зараз «Динамо» також досягло великого успіху, але ми не хочемо цим задовольнятися.

- З чим пов'язана заміна Юссуфа?

- У нас дуже багато травмованих гравців. На сьогоднішній день у нас в захисті в запасі лише один Андрій Несмачний – більше нікого не залишилося. Ми вирішили поберегти Юссуфа, оскільки результат було вже зроблено.

- Наскільки ви задоволені грою пари центральних захисників Саблича і Юссуфа в двох матчах із «ПСЖ»?

- На мій погляд, вони зіграли надійно, що в даному випадку є найголовнішим. Вони виграли всі верхові дуелі у високих футболістів «ПСЖ» під час стандартних положень.

* * *

Поль ЛЕ ГУЕН, головний тренер «ПСЖ»:

- Що я можу сказати? Результат матчу, в принципі, говорить сам за себе. В той же час була достатньо жорстка гра, нашою командою було не використано кілька небезпечних моментів і не можна сказати, що перевага суперника була тотальною. Чогось нам не вистачило, десь не пощастило… Після того, як ми пропустили два швидких м'ячі, це вкрай ускладнило завдання виходу до наступного раунду. Якби рахунок став 2:1, то шанси в нас залишалися доволі непогані, але на жаль… Не завжди все виходить так, як того хотілося б.

- Де був той «ПСЖ», який упевнено пройшов «Вольфсбург», нинішнього лідера німецької бундесліги?

- Це були два різних протистояння. Я маю визнати перевагу київського клубу, який заслужено вийшов до півфіналу. А для цього потрібно просто подивитися на табло після фінального свистка.

- Після матчів з «Динамо» в чвертьфіналі Кубка УЄФА воротар харківського «Металіста» Олександр Горяїнов позбувся місця в стартовому складі команди. Чи не повторить цю ж долю і Ландро?

- Я не розумію, яке відношення це має до нашої команди?

- І Горяїнов, і Ландро зіграли, м'яко кажучи, не найкращим чином.

- Все одно не розумію. Ландро залишиться нашим першим номером.

- Чи не було у вас думки замінити його після другого м'яча?

- Ні, не було.

- Чи можна сказати, що ви пожертвували Кубком УЄФА заради успішного виступу в чемпіонаті Франції?


- Ні.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер