Юрій СЬОМІН: «На критику реагуємо спокійно, продовжуємо рухатись вперед»

Юрій СЬОМІН: «На критику реагуємо спокійно, продовжуємо рухатись вперед»

- Як оцінюєте результат матчу з «Борусією»?

- Результат чудовий, а головне, що порадувало, на полі у нас була єдина команда, навіть коли на початку матчу суперник вийшов вперед.

- Чим пояснюєте невдалий початок матчу?

- У перші 15 - 20 хвилин господарі справді мали перевагу. Наші гравці не відразу освоїлися в обстановці, коли 54 тисячі глядачів (насправді 46,000 - прим.ред.) в єдиному пориві підтримували свою команду. Причому до останніх секунд матчу вже за рахунку 1:3 на її адресу не було ніякого негативу і ніхто не залишав трибун стадіону, як це нерідко трапляється у нас. Тиснула на наших гравців і відповідальність, вони виглядали скутими, майже не імпровізували. Нам потрібно було прибрати цю нервозність. Після удару Михалика, який зрівняв рахунок, наші футболісти прийшли в себе, набули впевненості, оволоділи ініціативою, почали грати правильно, як ми і домовлялися. А після перерви ми вже повністю контролювали хід зустрічі.

- «Борусія» виправдала ваші сподівання?

- Безсумнівно. Це була та ж амбітна команда, яка в минулому сезоні тричі обіграла «Баварію». І боротьба ще не закінчена, ми повинні дуже серйозно поставитися до матчу, почати так, ніби загальний рахунок 0:0. У складі господарів проти нас грав добре відомий російським, особливо спартаківських уболівальників австрієць Мартін Штранцль. До речі, перед матчем ми з ним поспілкувалися. Повинен сказати, що захисник і зараз у повному порядку. У повітрі він і його партнери «знімали» все.

- Кого б ви виділили у своїй команді?

- Всіх! У нашій грі до Менхенгладбаха проглядалося чимало моментів, які ми намагалися виправляти. Наприклад, після втрати м'яча в атаці занадто повільно поверталися назад, і якщо б це не змінилось, у «Борусії» не виграли б. Але цього разу у нас панувала висока дисципліна, кожен гравець діяв надзвичайно відповідально. Помилки, безумовно, були, але сама ігрова ідея футболістами була сприйнята правильно.

- Як оціните гру новачків команди?

- Їх у нас досить багато, причому вважаю, що це найсильніші придбання київського «Динамо» за весь час моєї присутності в ньому.

- У тому числі й Кранчар, якого нещадно критикує українська преса?

- У кожного своє розуміння гри. Декому подобається нескінченна біганина з довгими передачами вперед. І хоча «Динамо» виграло в новому сезоні сім матчів із восьми, ми зараз найбільш критикована команда. Реагуємо на це спокійно, продовжуємо рухатися вперед. Мені подобається, що всі футболісти працюють дуже старанно.

А нашим критикам раджу набратися терпіння. Див у футболі не буває. Заграють у нас і Велозу, і Тайво, і Кранчар. Помітно оновленому складу поки бракує стабільності, але це справа наживна. Докладаємо зусиль, щоб швидше привести всіх футболістів до єдиного ігрового знаменника. Створює певні проблеми і наявність 20 гравців основного складу. Кажемо їм, що у великому клубі треба терпіти конкуренцію, по-іншому - ніяк.

www.dynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер