Юрій Сьомін на прем'єрі «Марадони»

Юрій Сьомін на прем'єрі «Марадони»

Коли великий режисер присвячує фільм окремій особі - це завжди цікаво. Коли такою особою є один з кумирів «гри мільйонів», одіозний Дієго Армандо Марадона - цікаво вдвічі. Світова прем'єра документального фільму «Марадона очима Кустуріци» відбулася 20 травня 2008 року. А 20 листопада в рамках прем'єрних показів кінофестивалю «Молодість» глядачі змогли його побачити і в Києві.

Відомий сербський режисер Емір Кустуріца талановито розповів про великого аргентинського футболіста, його проблеми з наркотиками і зайвою вагою, товаришування з Фіделем Кастро та інші обставини бурхливого життя героя. В результаті вийшов не стандартний документальний фільм про дитинство і кар'єру великого гравця, а цікава і щира розповідь про одного з найкращих футболістів світу. Не ікони нації, не ідола мільйонів, а портрет живої людини - чоловіка, батька, друга і громадянина з активною цивільною позицією. Як у всіх людей, у нього є свої слабкості, недоліки і переваги.

Прем'єра викликала великий інтерес не тільки у столичних кіноманів, але і в людей футболу, серед яких був головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін та екс-динамівець Андрій Гусин.

Юрій Сьомін: «Я одного разу бачив цей фільм англійською мовою, але захотілося подивитися його ще раз, на великому екрані. Марадона – дуже талановита людина, яка у футболі досягла багато чого. Фільм про його життя дуже цікавий. Взагалі, ходити до кінотеатру вдається нечасто, але іноді намагаюся це робити, адже життя складається не тільки з футболу. Нещодавно, наприклад, дивився «Квант милосердя» про агента 007.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер