Юрій Сьомін: «Настрій команди додає оптимізму»

Юрій Сьомін: «Настрій команди додає оптимізму»

«Динамо» – «Бешикташ» – 4:0. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Після матчу в Стамбулі у вас було бажання, щоб трибуни були заповнені. Вболівальники відгукнулися на ваш заклик. Що ви хотіли б сказати їм?


- Найдивовижніше, що о десятій годині вечора, за температури мінус 12, уболівальники прийшли та підтримали команду. Гадаю, футболісти віддячили їм хорошою грою. Також хотів би відзначити чудове поле. Потрібно подякувати людям, які доглядають за ним.

- Як ви вважаєте, за рахунок чого «Динамо» досягло такої переваги?


- Усе в комплексі. Ми заслуговували на перемогу, гравці були мотивовані та дисципліновані. Це перемога всіх нас. Футболістам же потрібно віддати належне, адже вони виконали великий об’єм роботи.

- Два матчі з «Бешикташем» змусили згадати сезон 2008/2009 та перемоги над «Спартаком». Отже, варто чекати на перемогу українського клубу в Лізі Європи?

- По-перше, у нас суперник – «Манчестер Сіті», головний фаворит Ліги Європи. Будемо готуватися до цього матчу, реалізовувати можливості, які в нас будуть. Сьогодні команда була налаштована, а це додає оптимізму.

- Що сьогодні у грі «Динамо» змусило похвилюватися?

- Напевно, в технічному плані ми маємо більше володіти м’ячем, не припускатися втрат у простих ситуаціях. Із «Манчестер Сіті» буде набагато важче. Сьогодні «Бешикташ» грав потужно, і якби ми не витримали цього темпу, то не забили б свої м’ячі у другому таймі.

На завершення давайте порадіємо з перемоги. Ми ж будемо готуватися до матчу з донецьким «Металургом». 27-го числа летимо до Туреччини, де і буде проходити підготовка до поновлення чемпіонату України.

 
* * *


Бернд ШУСТЕР, головний тренер «Бешикташа»:

- Яким був найважчий матч у першій частині сезону?


- Ми зібралися для цієї гри, тому варто говорити про неї. Хочу привітати «Динамо», яке в обох матчах було на висоті. Ми хотіли багато чого досягти в Лізі Європи, але не склалося.

- На прес-конференції перед матчем ви казали, що причиною невдач вашої команди є невезіння. Після сьогоднішнього матчу ви дотримуєтеся своєї думки?


- Звичайно, цю гру не можна розцінювати як невдачу. У першому матчі «Динамо» не було набагато вище за нас, але ми пропустили три м’ячі зі стандартів. Це на нас дуже вплинуло. Мої підопічні втратили надію, тому сьогодні гра склалася саме так. Втрата надії, вважаю, навіть важча, ніж сама поразка.

- Не плануєте залишити команду у світлі останніх поразок?

- Ні.

- Чи вважаєте свою діяльність на посаді головного тренера «Бешикташа» успішною?


- Так.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер