Юрій Сьомін: «Не вистачило одного дня для відновлення»

Юрій Сьомін: «Не вистачило одного дня для відновлення»

На прес-конференції після матчу «Дніпро» – «Динамо» (1:0) наставник киян Юрій СЬОМІН виглядав засмученим, але терпляче відповів на всі питання журналістів:

- У першу чергу, хочу привітати «Дніпро» з перемогою. Гра була дуже напруженою і йшла до забитого м'яча. «Дніпро» свій момент використав, а ми – ні. Коли господарі забили м'яча, нам стало дуже складно, гравцям бракувало свіжості й одного дня для відновлення.

- Сьогодні Олександр Алієв провів перший матч після повернення до «Динамо». Яка ваша думка про його гру?

- Свою думку я висловлю на установці. Ви самі все бачили, вам і коментувати.

- Стартовий склад був таким же, як і в Манчестері. Це означає, що гравці відновилися, чи запасні слабкіші, ніж основа?

- Ми вважали, що футболісти в певній мірі відновилися, змінювати склад не хотілося, та й у цілому, бракувало обойми. Кравець був хворий, Мілевський – ви знаєте. Єдиний, хто підійшов до матчу в хорошій формі – Хачеріді. Загалом, змінювати склад не наважилися.

- Ви поставите у провину Алмейді, що він не вибив м'яча з лінії воріт? Чи гол на совісті Шовковського?

- Пропущений м'яч на совісті всієї команди. «Дніпро» добре розіграв атаку, Коноплянка блискуче зіграв на фланзі, зробив чудову передачу.

- Чи можна сказати, що сьогодні «Динамо» програло «Дніпру» гру на флангах?

- Ми програли все разом, а де саме – на флангах чи в середині – не має зараз жодної ролі. Погоджуюсь, фланги «Дніпра» діяли добре, зокрема, Коноплянка, що справа, що ліворуч. Він постійно створював складнощі.

- Заміна Шевченка пов'язана із його втомою чи небезпечним ударом, який він отримав на початку другого тайму?

- По-перше, він отримав сильне удар, а по-друге, ми шукали якісь варіанти підсилення гри, тому і зробили заміни. Тим паче, що хотіли випустити свіжого гравця.

- Що сталося з Маграо? Він не грає ані за дубль, ані за основу…


- Не знаю. Він тренується з командою.

- У пропущеному м'ячі є провина Попова, коли Стрініч зіграв на випередження?

- Повторюся, ця атака була дуже складною в завершальній стадії. Потрібно було її переривати трохи раніше. Тому більшою мірою є провина півзахисників.

* * *

Хуанде РАМОС, головний тренер «Дніпра»:

- Ми вибороли дуже важливих три очки, попри те, що в нас було безліч проблем. Одні футболісти не могли грати через попередження, інші – через травми, треті – через хворобу. Небагато залишалося гравців у нашому розпорядженні перед матчем, але ті, які вийшли на поле, доклали дуже багатьох зусиль. Ми переграли дуже хорошу команду. Команду, яка щойно пройшла до наступного раунду єврокубка. Докладені зусилля були винагороджені трьома очками, які дуже важливі для нас.

- Якщо не секрет, які у вас існували варіанти побудови центру оборони, окрім Мандзюка?

- З вашого дозволу, відповідати не буду. Ми пробували протягом тижня різних гравців. Мандзюк перебував не в найкращих кондиціях, пропустивши майже три місяці. Зараз він перейшов на останню фазу відновлення. Але хлопець розуміє, як він потрібен команді. Він повністю виклався і боровся сьогодні як звір.

- Чи можна порівняти напруження боротьби у сьогоднішньому матчі з одним із дербі в іспанському чемпіонаті?

- Звичайно, не можна не відзначити підтримку наших уболівальників. Вони добре відреагували на наші зусилля. Якщо порівнювати з іспанськими дербі, зокрема, з Ель Класико, то на матчі «Барселони» з «Реалом» збирається близько ста тисяч глядачів. У нас дещо менше. Але якщо порівнювати зі схожими стадіонами, можна запросто поставити в один ряд загострення пристрастей в українському та іспанському чемпіонатах.

- Наскільки ризикували, поставивши у ворота Лаштувку після матчів, в яких він не врятував?

- Ми завжди вірили в нашого воротаря. Були матчі, в яких він рятував нас, потім у нього були певні неточності. Будь-який футболіст може зіграти краще чи гірше. Гадаю, він заслуговував сьогодні на місце в основному складі.

- Незважаючи на забитий м'яч, у вас є претензії до Стрініча?

- Можу сказати те ж саме, що казав стосовно Лаштувки. Футболісти можуть помилятися, діяти більш-менш вдало. При цьому він виклався на всі сто. Ми маємо оцінювати його з позиції, яку користь він приніс команді у сьогоднішньому матчі. Стрініч забив переможний м'яч. Потрібно розуміти, що він ще перебуває у процесі адаптації.

Фотогалерея матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер