Юрій Сьомін: «Необхідно забути гру з «Шахтарем»

Юрій Сьомін: «Необхідно забути гру з «Шахтарем»

Сьогодні на заміській базі «Динамо» в Кончі-Заспі відбулося відкрите тренування, в рамках якого з представниками ЗМІ поспілкувався головний тренер команди Юрій Сьомін.

- Юрію Павловичу, як себе почувають футболісти, зокрема, Юссуф, який достроково залишив поле в матчі з «Шахтарем»? У принциповому протистоянні вдалося уникнути наслідків?

- Наслідки завжди є після таких напружених поєдинків. Наша обойма трохи поменшала, участь деяких гравців у матчі з «Карпатами» залишається під знаком питання. Але медичний персонал докладе максимум зусиль, щоб усіх повернути до ладу – і Юссуфа, і Хачеріді, й інших хлопців із незначними ушкодженнями.

- Чи побачимо ми цього сезону на полі Михалика?

- Сподіваємося на повернення Тараса вже до літнього збору. Сьогодні він полетів до Бельгії до того ж доктора, який йому востаннє робив операцію.

- Як себе почуває Богуш? Як можна було побачити, він уже тренується…

- Стас уже працює з воротарями, практично без обмежень. Утім, до завершення сезону він напевно не зіграє.

- Чому ви вирішили провести відкрите тренування зараз, а не до матчу з «Шахтарем»?


- Гра з «Шахтарем» для нас особлива, тому не хотілося, щоб гравці розпиляли свою увагу на спілкування з журналістами. Їм потрібна була концентрація, щоб добре підготуватися до протистояння з донецьким клубом.

- Представники «Шахтаря» після матчу висловлювалися з приводу низки моментів. Як ви ставитеся до подібних заяв?

- Найдивовижніше, що у ЗМІ акцентують увагу на якомусь одному суперечливому моменті. Це все робочі ситуації, тим паче за такої величезної напруги. А ось про хороший футбол говориться дуже мало. Матч «Динамо» з «Шахтарем» став би прикрасою будь-якого чемпіонату. Довелося подивитися перед цим поєдинок «Спартака» з ЦСКА в чемпіонаті Росії, так він не йде в жодне порівняння – за динамікою, якістю. Шевченко забив блискучий м’яч, і якби це сталося, приміром, в Італії, то епізод показували б на телебаченні цілий день. Те ж саме стосується й гола Гусєва. Ми маємо підвищувати свою самооцінку за рахунок футболу, адже це наша ліга. І за рахунок подібних протистоянь, як «Динамо» з «Шахтарем», ми можемо рухатися вперед. Чим більше таких матчів буде, тим більше людей будуть ходити на футбол, більше поваги буде до вітчизняного футболу. А ми чіпляємося за окремі моменти – що сказав Луческу, був пенальті чи не був…

- А чи був пенальті?

- Звичайно, був, якщо суддя призначив. Гравці поводилися дуже гідно, діяли з високою самовідданістю, незважаючи на складне поле. Це стосується як наших футболістів, так і «Шахтаря». Так, сьогодні програв «Шахтар», до цього ми їм. Але це життєва ситуація. Футбол же, який показують обидві команди, дуже хорошої якості, а кожна з команд уже розбере свої помилки.

- У Львові грати завжди важко. Враховуючи втрати, як складно вам готуватися до майбутнього поєдинку?

- Нам необхідно забути попередню гру. Нам потрібні були ці три очки, щоб у більш спокійній атмосфері готуватися до поїздки до Львову. Перше місце вже програно, але ж нам ще потрібно посісти друге місце. А що стосується «Карпат», то за результатами домашніх матчів вони входять до лідируючої групи, програвши лише одного разу.

- У «Динамо» є бажання посісти друге місце, «Карпати» завдання на сезон уже виконали. Це вплине на перебіг поєдинку?


- Як уже було сказано, у Львові завжди складно грати. Команду завжди підтримує повний стадіон, уболівальники вимагають від футболістів повної самовіддачі. Амбіції «Карпат» на високі місця, вважаю, достатньо серйозні.

- Президент клубу сказав, що в разі перемоги над «Карпатами» спише всі штрафи, що накопичилися. Скажіть, а багато їх накопичилося на сьогоднішній момент?

- Це наші робочі моменти, які ми самі вирішимо.

- У порівнянні з тим періодом, коли ви вперше очолювали «Динамо», зараз штрафів стало більше?

- У нас нормальна обстановка. Людей не штрафами потрібно карати, а вони мають усвідомлювати, що можна робити, а що – ні. Штрафи не допоможуть.

- Залишилося зовсім небагато до завершення чемпіонату. Чи є у вас уже якісь плани на міжсезоння?

- Плани є. Основна проблема для нас – це відпустка, яка для всіх буде різною. Є група футболістів, які не задіяні в збірних, велика кількість гравців буде брати участь у відбіркових та товариських матчах за свої національні збірні, а також наша молодь, яка візьме участь у фінальній частині чемпіонату Європи, після чого їм також знадобиться певний період для відновлення. Вже зараз починаємо думати, кому й скільки дати часу на відпустку. Усім разом нам не вдасться зібратися, тим паче чемпіонат починається дуже рано – заздалегідь заплановано на 9 липня. Ось це все потрібно поєднати та ухвалити якесь рішення.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер