Юрій Сьомін: «Потрібно було забивати ще три-чотири м'ячі»

Юрій Сьомін: «Потрібно було забивати ще три-чотири м'ячі»

«Оболонь» – «Динамо» – 0:1. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:


- Емоції вже минули, а коментар такий: ми заслужено здобули три очки й рухаємося далі. Були як непогані відрізки в нашому виконанні, особливо на початку матчу, так і не дуже хороші – коли відходили від своєї комбінаційної гри. У ці періоди ми зрівнювалися з «Оболонню». В цілому, не забили ще 3-4 м’ячі в моментах, які мали реалізовувати. Тому наприкінці матчу була присутньою певна знервованість.

- Ви й надалі бачите Олега Гусєва правим захисником?

- Ні. Гусєва я бачу на різних позиціях. Гадаю, сьогодні він непогано зіграв, але Олег – різнобічний, сучасний футболіст, який може зіграти, де завгодно. Сьогодні було необхідно, щоб він зіграв на позиції правого захисника.

- Чи можете ви назвати футболістів, які точно не зіграють проти «Сток Сіті» в четвер?

- Ні, не бачу таких. У нас є ще три тренувальні дні, тому не можу сказати заздалегідь, хто не вийде на поле.

* * *

Перед тим, як свій коментар дав тренер господарів, прес-аташе «Оболоні» повідомив, що Василь Рац більше не працює з командою.

Сергій Конюшенко, в.о. головного тренера «Оболоні»:

- Хлопці зіграли так, як вони можуть на сьогоднішній день. Гадаю, ви чудово бачили, що на полі жоднї байдужої людини в нашій команді не було. Кожен, хто виходив, викладався на повну силу. Звичайно, хотілося більшого, але ми чудово розуміємо, що сьогодні грали проти лідера чемпіонату. Можливо, не вистачило реалізації моментів, але, говорячи об’єктивно, й у «Динамо» були моменти, які вони не реалізували. Тому будемо працювати й готуватися до наступної гри, вона буде більш принциповою і відповідальною, ніж сьогоднішня.

- Панас другий матч поспіль грає на позиції нападника. Це від безвиході, чи ви бачите у ньому форварда?

- У нас є проблема з нападниками. І Тимченко, і Яковенко, і Мандзюк були травмовані. Останній лише третій день тренується. Тому рішення поставити Панаса було вимушеним. Іншого варіанту в нас немає.

- Ви задоволені ним?

- Скажу одне: я подякував усім хлопцям за гру.

- Ви сказали, що «Оболонь» зробила сьогодні на полі все, що могла. Тобто ця гра – межа для вашої команди?

- Не забувайте, проти якої команди ми сьогодні грали – з лідером чемпіонату України, київським «Динамо». У тренера завжди має бути всередині незадоволеність. Звичайно, гравці «Динамо» індивідуально сильніші за наших. За рахунок чого ми сьогодні могли їм протистояти? За рахунок організації гри, дисципліни й самовіддачі. Хлопці це виконали. Якби вони ще реалізували хоча б один момент, було б чудово. Але не сказав би, що ми сьогодні відбивалися. Погоджуєтесь? Була установка спокійно грати у футбол. Не потрібно було грати довгими передачами й бити, куди завгодно. Тим паче, що гравці «Динамо» навіть у фізичному плані сильніші за наших хлопців за габаритами. Але Мандзюк, вийшовши на заміну, чіплявся, старався. Те ж саме можу сказати і про Панаса.

- Чому більшість кутових ударів подавалися на ближню стійку? Такою була ваша установка?

- Навіть не знаю, що відповісти. Не буду же я розкривати всі секрети на наступні матчі? Сьогодні ми подавали на ближню стійку, завтра будемо подавати на дальню.

- Коли ми побачимо на полі Реву?

- Як тільки він буде готовий. Він тренується вже протягом тижня. Але, гадаю, і Березовський зіграв добре. Я дуже сподіваюся й розраховую на Реву як на досвідченого гравця, який допоможе нашій команді. Як тільки він буде готовий, ми відразу ж поставимо його до воріт. Гадаю, його не вистачає. Він вносить спокій в організацію гри нашої оборони.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер