Юрій Сьомін: «Одне з головних завдань – підготовка до фіналу Кубка»

Юрій Сьомін: «Одне з головних завдань – підготовка до фіналу Кубка»

13 травня, в день смерті Валерія Лобановського, данину пам’яті великому тренеру віддали Юрій Сьомін та Борис Ігнатьєв. Приїхавши на Байкове кладовище та поклавши квіти біля підніжжя постаменту, наставник «Динамо» поділився спогадами про свого колегу, а також розповів про найближчі плани команди:

- Спогади про Валерію Васильовича найкращі. Це була вкрай справедлива людина, він завжди позитивно ставився до людей, особливо до футболістів та тренерів. Від нього не було чутно критики колег, він украй професійно давав інтерв’ю про суперників та їхніх тренерів. Навчаючись у ВШТ, ми часто відвідували його заняття. Валерій Васильович ніколи не відмовляв у бесіді та ділився своїми професійними думками. Звичайно, у той час він випереджав події та рухався вперед у плані тренувальної роботи, розуміння футбольної стратегії та тактики. Тому він і досяг таких великих успіхів.

- Вам не шкода, що багато молодих футболістів не знайомі з роботою Лобановського?

- Приходять нові покоління, це природно, але найважливіше, що в «Динамо» всі чудово пам’ятають його роботу. Керівники клубу завжди шанують пам’ять Валерія Васильовича та зберігають його традиції. Хлопці все це бачать та знають. На стадіоні встановлено пам’ятник на його честь, на базі висять його фотографії, в цілому, про нього нагадує багато чого. Тому я думаю, ніхто нічого не забуде, адже до його особистості всі ставляться уважно. Ми його дуже поважаємо, нам цікаві його тренувальні конспекти, думки та висловлювання. Сьогодні зі мною працює багато хлопців, які пройшли з Лобановським великий шлях, – наприклад, Валерій Зуєв, Сергій Ребров, Олег Лужний, Михайло Михайлов. Вони часто згадують жартівливі історії та багато інших речей, які нам допомагають.

- Повернемося до теперішнього часу. Після того, як «Динамо» забезпечило собі друге місце в чемпіонаті, які цілі будете переслідувати в двох поєдинках, що залишилися?


- Тепер можна зітхнути спокійніше. Одне з наших головних завдань – підготовка до фіналу Кубка України. Також у нас є група хлопців, які провели меншу кількість ігор, ніж інші. Вони мають обов’язково зіграти в цих двох матчах, щоб ми побачили їхній стан, фізичні кондиції. Але в будь-якому випадку, найближчі два матчі ми будемо проводити з повною самовіддачею та великим бажанням.

- Сезон майже завершено, ви вже намітили собі кадрові перестановки та роботу на зборах?

- Звичайно, вже є плани тренувальної роботи. Також буде проведено селекційну роботу, яка, сподіваюся, виявиться вдалою. Невеликі поповнення свіжої крові обов’язково потрібні.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер