Юрій Сьомін: «Помиляються не лише воротарі»

Юрій Сьомін: «Помиляються не лише воротарі»

Сьогодні на тренувальній базі в Конча-Заспі відбулось традиційне відкрите тренування «Динамо». Головний тренер команди Юрій Сьомін розповів журналістам про підготовку команди до чергового матчу чемпіонату України проти криворізького «Кривбасу».

- Останні три матчі закінчуються для «Динамо» важкими перемогами, причому в кожному матчі грубих помилок допускається Олександр Шовковський. Команді доводиться важко?

- Я би не став акцентувати увагу на помилках Шовковського – адже Саша багато виручав команду. Йому досить важко. Суперник проводить не так багато атак, і, можливо у певних моментах він втрачає концентрацію. А про помилки я б не говорив, оскільки помиляються не лише воротарі, але й польові гравці. І саме Шовковський підстраховує їх. Але, подивившись у таблицю, ми бачимо стовідсотковий результат, і це найголовніше.

- Усім відомо, що розрушати легше, ніж створювати. За таким принципом грав донецький «Металург» у кубковому поєдинку, вочевидь, в обороні також відсиджуватиметься і «Кривбас». У зв’язку з участю вашої команди в півфінальному матчі на Кубок України, чи не матиме в цьому плані перевагу ваш суперник цієї неділі?

- Думаю, у них не буде прерогативи. Грати через три дні на четвертий – дуже хороший цикл, під час якого можна проводити і розвиваючу роботу, і відновлювальні вправи. Тому жодних проблем у нашої команди, певен, не буде.

Стосовно першої частини питання, то футбол не може бути лише атакуючим. Є команди, які грають від оборони, інші ж віддають перевагу контратакам. Ми просто повинні навчитись отримувати вигоду із різноманітних ситуацій.

- Чи плануються зміни в складі?


- У нас завтра ще одне тренування, після якого ми й визначимось із тими футболістами, які гратимуть у матчі з «Кривбасом». Приємно, що близький до повернення Ісмаель Бангура, хоча спочатку ми думали, що травма у нього набагато серйозніша. Тим не менше, він уже тренується з усіма в загальній групі.

- Наскільки серйозна травма в Тіберіу Гіоане?

- У Тіберіу більш серйозне пошкодження. У матчі з «Кривбасом» він точно не допоможе команді. Сподіваємось, що після перерви, пов’язаного з іграми національних збірних, він одужає. Нам його дуже не вистачає.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер