Юрій Сьомін: «Вийшло головне: ми перемогли»

Юрій Сьомін: «Вийшло головне: ми перемогли»

«Порту» - «Динамо» - 0:1. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер "Динамо":

- Ми дуже давно не вигравали в Лізі чемпіонів і дуже раді перемозі в Порту. Її ми досягли за рахунок великих вольових зусиль і величезної самовіддачі. Якщо не помиляюся, це перша перемога "Динамо" в Португалії в єврокубках за всю історію клубу. В сьогоднішній грі були періоди, коли ми контролювали ситуацію, не дозволяючи "Порту" створювати моменти біля наших воріт. Але після забитого м'яча моментами ми стали неправильно грати, не берегли м'яч. У ці моменти "Порту" мало перевагу. Але все добре, що добре закінчується. Ми задоволені і радіємо цьому результату.

- Як "Динамо" не дозволило "Порту" показати атакувальний футбол, яким славиться ця команда?

- "Порту" мало достатньо моментів для взяття наших воріт, багато контролювало м'яч. Але, на мій погляд, всі наші гравці в обороні зіграли практично без помилок. Дуже добре захищав ворота Богуш. Не можна говорити, що "Порту" не мав моментів зрівняти рахунок. У господарів зробити це було багато можливостей.

- Ви спочатку планували випустити Мілевського в перерві, або залишилися незадоволені діями Бангура в першому таймі?

- Мілевського ми планували випустити на початку другого тайму або трохи пізніше. Якби рахунок був не на нашу користь, він би вступив у гру замість одного з атакувальних хавбеків. Але оскільки рахунок після першого тайму був на нашу користь, вирішили залишити схему гри без змін, замінивши Бангура на Мілевського.

- Коли чекати на повернення до гри Юссуфа і Гусєва?

- Гусєв зараз почне грати за другу команду. Коли він проведе одну-дві гри, ми проаналізуємо його кондиції. Що стосується Юссуфа, цього року він навряд чи вийде на поле.

- З трьох матчів, що залишилися, два "Динамо" проведе у Києві. В цій ситуації вболівальників навряд чи задовольнить третє місце в групі. Ви з цим погоджуєтесь?

- Так, згоден. Роботи буде дуже багато і те, що ми граємо вдома, накладає на команду додаткову відповідальність. Заповнені трибуни стадіону «Динамо» мають допомогти нам вирішити задачу виходу до плей-офф Ліги чемпіонів.

- Тільки що ви відзначили, що роботи буде немало. Сьогодні команда при переході з оборони до атаки припускалася інколи безглуздих помилок і агресивно зіграти в нападі так і не змогла. Ви це пов'язуєте із перестраховкою або нервово-психологічними аспектами?

- Величезне значення мала важливість матчу. Також не все ідеально виходило, зокрема було багато простих втрат м'яча. Не можна не відзначити, що низка гравців, які приїхали з розташування національних збірних, практично не тренувалися із командою. Той же Нінкович не тренувався останні два тижні, тому сьогодні не зміг продемонструвати звичний рівень. Подібних нюансів, що дають відповідь на ваше питання, достатньо багато. Але вийшло в нас головне: ми виграли. Давайте сьогодні радітимемо саме з цієї обставини!


* * *

Жезуальду ФЕРРЕЙРА, головний тренер "Порту":

- Чому "Порту" не зумів реалізувати хоча б один із численних моментів біля воріт "Динамо"?

- Гру можу розділити на дві рівні частини. У першій ми пропустили гол і програли її, а в другій домінували на полі, створили чотири-п'ять моментів і могли зрівняти рахунок. Все було в наших руках! Але гравці "Динамо" зробили все можливе, щоб не програти. І коли сили в суперника закінчувалися, ми все одно не змогли провести гол. Потрібно визнати, що ми програли, так і не зумівши пройти захист "Динамо". Зараз займаємо третє місце, що нас, звичайно, не влаштовує. Спробуємо виправити ситуацію в матчах, що залишилися.

- Ви провели певні зміни в складі. Можливо, деякі гравці були не готові вийти на поле?

- Зміни були, вони завжди потрібні. Але у гравців, що вийшли на поле, не було впевненості в своїх силах. "Порту" навіть у такому складі зіграло дуже добре, гравці зробили все від них залежне. Гра була дуже непростою. "Динамо" теж було налаштоване перемогти. Всі ми сподівалися на гол "Порту", але зараз, після закінчення гри, нічого вже не можемо зробити. Залишається сподіватися, в наступних матчах нам вдасться реабілітуватися за сьогоднішню поразку.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Порту

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер