Юрій Сьомін: «Перше завдання ми виконали»

Юрій Сьомін: «Перше завдання ми виконали»

«Динамо» – «Спартак». Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Сьогодні певний етап і перше завдання ми виконали – вийшли до групового турніру Ліги чемпіонів. Причому, задоволені не тільки тим, що просто вийшли, а як саме вийшли. У двох матчах із «Спартаком» був показаний футбол високого рівня, і загальний рахунок 8:2 говорить сам за себе. Гравці були дуже принциповими і мотивованими. Дякуємо вболівальникам, які нас сьогодні підтримували. Проте, я дуже здивований, що стадіон не заповнився. На матчі такого рівня порожні місця – нонсенс. Звичайно, ми зараз дуже раді перемозі, але вже 31 серпня на нас чекає матч чемпіонату України.

- Кого б ви хотіли отримати в суперники в груповому турнірі?

- Мені складно сказати. Від нас нічого не залежить. Чим величніші команди нам попадуться, тим цікавіше буде грати.

- Як би ви оцінили роботу арбітрів?

- Дій арбітрів не буду чіпляти. В чемпіонаті України можна обговорювати суддів після кожного матчу, а це УЄФА (сміх в залі).

- У матчах зі «Спартаком» було здобуто дві перемоги з однаковим рахунком 4:1. Можна сказати, що у «Динамо» з'явилася стабільність?

- Виходячи з рахунку – так.

- Чи вдасться налаштувати команду на шість матчів групового турніру так само, як вдалося налаштувати футболістів на два матчі зі «Спартаком»?

- Ми до цього прагнутимемо. Але, гадаю, це не буде потрібно – сама Ліга чемпіонів є величезною мотивацією. Більше того, ми всі разом маємо набирати очки для рейтингу країни, щоб надалі потрапляти до «посіву» при жеребкуванні єврокубків. Повинні боротися за кожне очко, завдяки чому потихеньку просуватимемося вперед.

- Після епізоду, коли Плетикоса збив Бангура, ви щось емоційно доводили арбітру. Невже вам мало було підсумкового рахунку 6:1?

- Я емоційно реагував не тому, що мені було мало, а через несправедливість.

- «Динамо» провело два матчі зі «Спартаком» на високому рівні. Груповий же турнір Ліги чемпіонів триватиме до грудня. Чи вдасться підтримувати функціональний стан команди впродовж цього періоду?

- Складне питання. Ми намагатимемося.

- У двох матчах «Спартаком» керували різні тренери. Чи помітили ви якісь зміни в грі суперника?

- Я за «Спартаком» не стежив. Для мене була важлива моя команда. Мої гравці виконали головне завдання, про яке ми домовлялися, – залишили «Спартак» без м'яча. А про «Спартак» хай говорять керівники їхньої команди.

- Як ви можете пояснити той факт, що голи у ворота «Спартака» давалися вашій команді легше, ніж голи у ворота суперників по чемпіонату України?

- Обидва матчі проходили на зустрічних курсах. У нас було більше простору, ніж ми отримуємо в чемпіонаті України.

* * *

Ігор ЛЕДЯХОВ, в.о. головного тренера «Спартака»:

- Коментувати особливо нічого. Рахунок 4:1 говорить сам за себе. Ми програли за всіма статтями. Так само, як і в Москві.

- Обидва матчі з «Динамо» закінчилися з рахунком 1:4. Можна говорити про стабільність «Спартака»?

- Хороше питання. Так, можна говорити, тільки з негативного боку. Це говорить про те, що є над чим працювати. Працюватимемо.

- З чим пов'язана заміна Баженова в першому таймі?

- Баженов отримав травму. Те ж саме з Іранеком. Тому дві наші заміни були вимушеними.

- Ви залишилися незадоволені дебютом матчу?

- Природно. Тільки-но ми поговорили в роздягальні, і вже на 4-й хвилині гравець, якому ми мали приділити особливу увагу, забиває гол. Про що тут можна говорити.

- У Кубку УЄФА вашій команді буде легше?

- Ні, легше не буде. Важче – так. У нас є час, готуватимемося до поєдинків Кубка УЄФА.

- Павленко і Саєнко не готові проводити 90 хвилин на полі? Все ж таки, з їх виходом на поле гра в атаці трохи налагодилася…

- Саєнко після чемпіонату Європи якраз набирає форму, а Павленко – після травми. Я гадаю, в наступних матчах вони зможуть грати всі 90 хвилин.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер