Юрій Сьомін: «Подивилися всіх гравців та уникнули травм»

Юрій Сьомін: «Подивилися всіх гравців та уникнули травм»

Головний тренер «Динамо» дав cвій коментар із приводу перемоги в останньому контрольному матчі проти румунської «Астри», а також оцінив нвчально-тренувальний збір у цілому.

- Перший тайм вийшов доволі непоганим, хоч ми і програвали в рахунку. Добре комбінували, але отримали якісь випадкові голи у свої ворота. Зазвичай з усіма румунськими командами виходять жорсткі спаринги, і я побоювався, щоб футболісти не отримали травми. Але, з іншого боку, гравці принципово поставилися до цього поєдинку.

Як я вже сказав, перший тайм, попри те, що ми програвали, сподобався мені більше за другий. Але є й позитивні моменти. По-перше, ми подивилися всіх гравців, по-друге, уникнули травм. Дали можливість зіграти 70 хвилин Аруні, і можу сказати, що він цілком претендує на те, щоб надалі виходити у стартовому складі. По другому тайму можу відзначити Алієва та Мілевського. Шкода, що не змогли взяти участі в останньому матчі Данило Сильва та Попов. Напевно, закономірно, що ми пропустили два м’ячі, оскільки в нас не було основних футболістів на флангах захисту.

Збори завершилися, попереду офіційні ігри. Незабаром ми постанемо перед своїми вболівальниками, які й будуть оцінювати нашу підготовку та рівень гри.

- Обидва м’ячі наша команда пропустила з «другого поверху». Вас не турбує слабка гра головою у виконанні захисників?


- Звичайно, турбує. Ще раз повторюся, що в нас не було двох гравців, які добре грають головою, – Попова та Сильви. Але це не виправдання, оскільки програли в центральній зоні. Та й румунський нападник дуже добре грає головою.

- Сьогодні не грали Попов та Шевченко, які тренувалися в останні дні. Що з ними?

- У Шевченка проблеми зі спиною, два-три дні йому необхідно відпочити, оскільки були зроблені уколи. Що стосується Попова, то Горан почуває себе не дуже комфортно у зв’язку із втомою м’язів задньої поверхні стегна, тому ми вирішили не ризикувати й не задіювати його в контрольному матчі.

- Яку оцінку дали би збору в Австрії в цілому?

- Збір був організований дуже добре. Гравці повністю виконали заплановану тренувальну програму. Основна складність полягала в тому, що футболісти збиралися в таборі команди трьома різними групами. Зокрема, це стосується футболістів молодіжної збірної, які приєдналися до нас пізніше за всіх. Щоправда, непогано сьогодні виглядав Ярмоленко, для якого це був перший спаринг. Ми дали йому трохи відпочити, і тепер розраховуємо на Андрія вже в перших офіційних матчах. Те ж саме можу сказати про Гармаша. Ще необхідно трохи часу, щоб хлопці набрали оптимальні кондиції.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Австрії

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер