Юрій Сьомін: «Спробуємо нейтралізувати сюрпризи суперника»

Юрій Сьомін: «Спробуємо нейтралізувати сюрпризи суперника»

Перед матчем-відповіддю з «Манчестер Сіті» Юрій СЬОМІН вирішив не порушувати традицію та взяв із собою на прес-конференцію капітана Олександра Шовковського. Розпочав тренер зі вступного слова:

- Між першим та другим матчами була невелика перерва. Ми провели важку гру з «Ворсклою», в якій втратили Мілевського. В іншому ж готувалися за планом, нічого незвичного.

- Мілевського замінить Кравець?

- Я ще не вирішив.

- Чим пояснити такий ранній приїзд команди до Манчестера – за два дні до початку матчу?

- Ми так само прилітали на гру з «Бешикташем». Має бути важкий матч, і нам потрібно більше часу на адаптацію.

- Ви враховуєте, що цього сезону «Манчестер Сіті» забив 19 м'ячів у перші 20 хвилин матчу?

- Це хороша інформація для нас, будемо намагатися скористатися з неї.

- Можете передбачити, що нового може показати суперник?

- Я ж не чарівник, щоб передбачати. «Манчестер Сіті» має сильних футболістів, які здатні на будь-яку імпровізацію та несподівані ходи. Але ми добре вивчили суперника, спробуємо нейтралізувати їхні сюрпризи.

* * *

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ, голкіпер «Динамо»:

- Чи тренували ви післяматчеві пенальті?


- Якщо відповідати на конкретне питання, скажу – ні, не тренували. Але якщо говорити загалом по ситуації, ми приїхали сюди не для того, щоб утримувати рахунок, якого ми домоглися в Києві.

- Після першого матчу ви відзначили для себе цікаві якості атакуючих гравців суперника?

- У «Манчестер Сіті» грають висококваліфіковані футболісти з хорошою індивідуальною майстерністю, які на полі можуть самостійно вирішити поставлені завдання. Нам потрібно будувати свою гру, враховуючи ці чинники, і не дати можливості нападникам розвернутися. Від кожного гравця атакуючої лінії можна очікувати чогось незвичайного.

- «Манчестер Сіті» останнім часом витратив більше грошей на гравців, ніж будь-який інший клуб. Чи буде це для вас мотивацією довести, що й ви здатні на багато чого?

- Особисто мені не потрібно нічого нікому доводити. Я ніколи до цього не прагну, а хочу реалізувати на футбольному полі своє вміння та майстерність. Багато хлопців думають так само. Так, у «Манчестер Сіті» великі фінансові можливості, і вони можуть дозволити собі такі придбання. Але видатна команда складається не з зірок, а, передусім, із колективу. Ось у нашій команді якраз дуже хороший колектив.

- У лютому-березні «Динамо» перемогло у п'яти матчах поспіль, пропустивши при цьому лише один м'яч. Наскільки реально продовжити цю серію?

- Після великих перемог іноді можуть бути й поразки. Але велика команда виходить на кожну гру з однаковим настроєм. Можу з упевненістю сказати, що настрій у нас буде таким самим, як і на два попередніх матчі.

- Що б ви собі побажали, відкриваючи завтра шосту сотню матчів за «Динамо»?

- Перемог у наступних ста.

Фотогалерея тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), із Манчестера

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер