Юрій СЬОМІН: «Шанс буде надано всім»

Юрій СЬОМІН: «Шанс буде надано всім»

- Перш за все, хочу привітати збірну України з перемогою. Грали добре, всі футболісти мені дуже сподобалися. Збірна задала певний позитивний настрій, який допоможе всім нам розпочати підготовку до нового сезону. Провели перше тренування, медобстеження. У четвер їдемо на збір до Австрії, взявши із собою кількох хлопців із молодіжної команди, які добре себе проявили, а також подивимося у справі на трьох молодих бразильців. Загалом, вирушаємо експериментальним складом.

- Із вашого штабу пішов Олег Лужний. Як ставитеся до того, що колишній соратник тепер стане конкурентом по тренерському цеху?

- Ставлюся до цього позитивно. Це рішення Олега, я бажаю йому досягти успіхів у самостійній роботі, пройти весь шлях від початку до кінця. Ми добре та плідно працювали весь цикл, а життя вносить свої корективи. Я вважаю ці корективи правильними. Тепер будемо друзями-суперниками.

- Ваша думка про Ніко Кранчара, першого новачка «Динамо» цього літа?


- Це досвідчений гравець, який добре зарекомендував себе в Європі. Минулого року він провів небагато матчів за «Тоттенхем», однак постійно залучався до національної збірної Хорватії. Це дуже розумний гравець, може віддати останній пас, реалізувати момент. Футболіст із характером, який, сподіваюся, дуже мотивований у нас грати.

- Чи правда, що він міг прийти до «Динамо» ще півроку тому?

- Навіщо про це говорити... Тоді не склалося, а зараз це питання вдалося вирішити.

- У вас була робоча зустріч із Ігорем Суркісом, які ще трансферні питання на ній підіймалися?

- Питання підсилення команди потихеньку вирішуються, у нас вже є фігура в особі Кранчара. Далі буде продовження, ми докладаємо всіх зусиль для придбання гравця атаки та середньої лінії. Що з цього вийде, дізнаємося вже найближчим часом.

- Наскільки тривалою буде відпустка у динамівців, які виступають на Євро-2012?

- Звичайно, невеликий дисбаланс у стані гравців після турніру буде. Ми маємо його виправити та надати футболістам-учасникам Євро певний відпочинок. Скільки днів вони отримають, буде вирішуватися індивідуально. Залежить це від навантаження на турнірі, кількості зіграних матчів.

- Денис Бойко та Кирило Петров знову будуть боротися за місце у складі «Динамо»?


- Вони повернулися з оренди та їдуть разом із «Динамо» на збір до Австрії. А далі будемо вирішувати.

- У контрольних матчах в Австрії надасте їм шанс?

- Шанс буде надано всім, інше питання, хто зможе ним скористатися.

- В Андрія Шевченка завершився контракт із «Динамо». Ви хотіли би його бачити в команді в наступному сезоні?

- Андрій завжди всім потрібен, і нам також. Я захоплений його грою, блискучою підготовкою до чемпіонату. Дай Боже, буде продовження в наступних матчах. Що стосується майбутнього, в даній ситуації Андрій сам приймає рішення. Все залежить лише від нього.

- У вас є можливість вплинути на його вибір?


- Андрій самостійна людина. Ми багато з ним останнім часом розмовляли, я його привітав відразу після матчу зі Швецією, наступного дня телефоном. У його житті це дуже важливі голи, нагорода за правильне ставлення до професії. Напевно, Бог його винагородив за працю. Після чемпіонату Європи багато чого буде залежати від його самопочуття, здоров'я. Подивиться, поміркує про плани на майбутнє...

Дмитро Шаповал


www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер