Юрій Сьомін: «Проблеми на лівому фланзі я не бачу»

Юрій Сьомін: «Проблеми на лівому фланзі я не бачу»

«Бешикташ» – «Динамо». Передматчева прес-конференція

На стадіоні «Іноню», на якому в четвер відбудеться перший матч 1/16 фіналу між «Бешикташем» та «Динамо», пройшла традиційна прес-конференція за участю головного тренера нашої команди Юрія Сьоміна та воротаря Олександра Шовковського.

- Настрої в команді, назвемо так, робочі, – розпочав спілкування з журналістами головний тренер. – Ми готувалися до матчу рівно місяць, фактично з 17-го січня розпочавши тренувальну роботу. За цей час провели п’ять-шість товариських ігор, але ми чудово розуміємо, що товариські матчі не йдуть в жодне порівняння з офіційними. У нашому стані немає травмованих. Я задоволений, як у цілому працювали гравці. З оптимізмом дивимося на майбутній старт в офіційних матчах цього року.

- Юрію Павловичу, як поставилися до того, що багаж затримався – насторожилися чи з гумором?

- Звичайно, з гумором. Чого нервувати? Хотіли сьогодні йти до магазину, купувати бутси. Але, слава богу, багаж прийшов вчасно.

- Які ігри «Бешикташа» переглядали з гравцями?

- Разом із футболістами ми дивилися добірку ігор, а також окремі матчі, які вважали за потрібне показати їм.

- У лютому 2009-го Кравець відмінно зіграв із «Валенсією». Як ви на сьогодні оцінюєте його потенціал?


- Дуже високо. Складна травма, яка вивела його із гри фактично на півтора роки, сьогодні не заважає. Він у повній готовності, і може вийти завтра на гру.

- Шовковського офіційно призначили капітаном?

- А що, папери потрібно надати? (усміхається) Олександр – найдосвідченіший, зіграв більше всіх ігор, шанована людина, як у команді, так і в усьому українському футболі. Тому, прошу любити та шанувати.

- Питання Шовковському. Чи означає ваша вдала гра в серії пенальті на турнірі на Кіпрі, що захисники можуть спокійно йти в підкати у своєму штрафному майданчику, не побоюючись при цьому порушити правила?

- Це більше питання не до мене, а до захисників (посміхається). Взагалі я хотів наголосити, що в Туреччині грати дуже цікаво, і в той же час складно, у плані підтримки вболівальників. Тим паче нам буде приємно зіграти тут із «Бешикташем». Я пам'ятаю, як ми грали з ними у 2002 році, і тоді, на жаль, поступилися. Тепер хочемо взяти реванш.

- У «Бешикташа» в складі є такі зірки, як Куарежма та Гуті. Ви побоюєтеся їх?

- Ми знаємо, що в «Бешикташа» хороша лінія атаки. Ми їх поважаємо, але вони нас не лякають. Передусім, потрібно думати про свою гру, і необхідно реалізувати свої можливості. Ми не звертаємо увагу на те, яка ситуація в команді, а знаємо, що це сильний і потужний суперник.

- Як будете готуватися до матчу-відповіді?

- Ми будемо готуватися в Києві, як і до поновлення чемпіонату України.

- Завтра ви будете грати на нічию, чи на перемогу?

- Ми хочемо досягти позитивного результату – як у завтрашній грі, так і в повторному в Києві.

- «Бешикташ» бере участь у чемпіонаті, у вас же команда перебувала без ігрової практики в офіційних матчах. Вас не турбує цей факт?

- Потрібно прийняти все, як є. У нас був місяць для підготовки до матчу, тому немає сенсу навіть обговорювати цю ситуацію. Гадаю, в ній є плюси і для «Бешикташа», і для нас.

- Після матчу із «Зенітом» ви сказали, що зі стартовим складом визначилися на 90%. На той момент ви не визначилися із позицією лівого захисника?

- По складу, в принципі, вже визначилися, і завтра ви його дізнаєтеся. Той, хто стежить за нами, і бачив останні ігри команди, зможе легко визначити, хто вийде з перших хвилин. А проблеми на лівому фланзі я не бачу.

- Чи є якісь спогади про матчі ваших команд у Туреччині?

- Два роки тому ми грали тут із «Фенербахче» в Лізі чемпіонів. Це нещодавні спогади. Матчі, які проходять у Стамбулі, просто незабутні. В першу чергу, оскільки тут збираються повні стадіони, чудові вболівальники та атмосфера в цілому.

Дивіться фотогалерею тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), зі Стамбулу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер