Юрій Сьомін: «Хлопці з поставленим завданням впоралися»

Юрій Сьомін: «Хлопці з поставленим завданням впоралися»

«Динамо» – «Зоря». Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Юрію Павловичу, вас переповнюють емоції…

- По-перше, ми пройшли до наступного раунду Кубка України. Також дали можливість пограти футболістам, які не мають достатньо ігрової практики. На мій погляд, в перші 30 хвилин мої підопічні грали дуже добре – було продемонстровано хороший футбол, ми володіли перевагою. Потім, коли рахунок став 2:0, гравці знизили темп. Проте, були моменти і могли забити ще. В цілому ж поставлене завдання вони виконали.

- Чи є моменти, якими ви залишилися незадоволені?

- Вони завжди є, перш за все нереалізованими моментами в другому таймі. Але, повторюся, головне – ми пройшли до чвертьфіналу і гравці, які мають мало ігрової практики в чемпіонаті України, сьогодні отримали її.

- Якою була тактика на другий тайм?

- Грати на повну силу, щоб люди, які в чималій кількості прийшли на стадіон, отримали від гри задоволення.

- Наскільки ви задоволені грою Мілевського?

- Артем активно вступив у гру. Щоправда, не реалізував два стовідсоткових моменти, але за самовіддачею дорікнути йому не можу.

- Вже в дебюті другого тайму в Артема грубо в'їхав захисник «Зорі». Не пошкодували Ви в той момент, що випустили його на поле?

- Мілевський багато пропустив і йому необхідна ігрова практика. З одного боку, його треба берегти, а з іншого – потрібна ігрова практика. Гомілкостоп ще повністю не зажив. На мій погляд, той підкат, який зробили проти нього, – це некоректний вчинок стосовно футболу.

- Упродовж матчу складалося враження, що досвідченим Шацьких і Чернату події на полі просто нецікаві. Це тільки враження або вони справді «наїлися» футболом?

- Це, напевно, ваше враження. Шацьких організував перший гол, а Чернат зробив кілька гострих передач. Вони можуть грати ще краще – без сумнівів.

- Як себе почуває Гусєв? Чи міг він брати участь у сьогоднішньому матчі?

- Ми боялися таких підкатів, який було здійснено проти Мілевського, тому в сьогоднішньому матчі і не поставили Гусєва.

- Сьогодні досить незвично «працював» фан-сектор – у стилі ретро. На жаль, небагато футболісти підбігли до секторів. Ви звернули увагу?

- Від імені команди хотів би привітати хлопців із 30-річчям київського фан-руху. 30 років – достатньо серйозний вік. Ми разом із ними – і це чудово. Що стосується футболістів… Необхідно враховувати нинішні погодні умови, і хлопці не можуть довго знаходитися перед трибунами і роздавати автографи. У нас і без того півкоманди хворих.

 

* * *

Анатолій ВОЛОБУЄВ, головний тренер «Зорі»:

- «Динамо» набагато вище класом і нам важко з ними грати. Сьогодні не грали багато основних гравців, а ті, хто їх замінив у стартовому складі, прагнули проявити себе. Завдання було не пропустити швидкий гол, але виконати його не вийшло.

- Заміна Половкова на Цимакурідзе на 10-й хвилині матчу – це спроба перехитрити наставника «Динамо»?

- Ні, ця заміна пов'язана із травмою Половкова, якої він зазнав уже на 4-й хвилині.

- Були наміри переграти сьогодні «Динамо»?

- Та ні. Ми просто хотіли зіграти більш-менш гідно. Кожен мріє обіграти «Динамо», але треба зіставляти бажання з реальними можливостями. Багато хворих. Після сьогоднішнього матчу знову серйозну травму отримав Жуніор. Виходить так – два-три чоловіки «ламаються» і йде тривалий період відновлення.

- Чому захисники так недисципліновано поводилися під час виконання стандартних положень?

- Я згоден з вашим зауваженням. Установка була якомога щільніше грати, страхувати партнерів. З такими командами, як «Динамо», треба грати з повною самовіддачею. Розбиратимемося.

- Чи будете ви подавати апеляцію з приводу травми Тлумака? Можливо, за дискваліфікацію гравця ФК «Львів», який завдав йому травми…

- Травма у нього серйозна – перелом хребта, і хлопець взагалі може закінчити грати у футбол. Отримав травму на 10-й хвилині, але дограв до кінця першої половини матчу – можливо, не усвідомив всю серйозність пошкодження. У тому моменті нападник «підсів» під нього, але це було зроблено неусвідомлено. Тому провини нападника «Львова» там не було.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер