Юрій Сьомін: «Хлопці впоралися з емоціями»

Юрій Сьомін: «Хлопці впоралися з емоціями»

«Динамо» – «Зоря» – 2:0. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- У нас складний період, оскільки не пройшли до наступного раунду Ліги Європи. Звичайно, у гравців, нас і керівників клубу настрій не дуже хороший. Зараз хлопці мають перелаштуватися на внутрішній чемпіонат, який дуже напружений. Має відбутися складна боротьба за друге місце, тому необхідно було мотивувати футболістів. Вони в цьому плані молодці, впоралися зі своїми емоціями.

- Чому на поле не вийшов Хачеріді, якого було внесено до стартового протоколу?


- Він на розминці відчув біль у задній поверхні стегна. Ми не стали ризикувати, оскільки він міг порвати м’яза.

- Михалик сьогодні вийшов на позицію опорного півзахисника. На якій позиції ви бачите його передусім – у захисті чи центрі поля?

- Я бачу його на обох позиціях. Де він потрібен буде команді, там і гратиме. Він вийшов у центр поля, оскільки на цій позиції необхідно виконати більший об’єм роботи, а Тарасу необхідно підвищити рівень тренованості. Він уперше вийшов на поле після тривалої перерви, і на якій позиції його не поставиш, він скрізь виконає поставлене завдання.

- Ви спілкувалися з арбітром упродовж хвилини. Про що була розмова, якщо не секрет?


- Я не зрозумів ситуації – у нас розвивається контратака, а суддя повернув м’яча до центра і дав жовту картку футболісту «Зорі» (Білому – прим.). На мій погляд, атака мала завершитися, адже вона була потенційно голевою, після чого суддя мав попередити гравця. Чесно кажучи, хотів просто для себе зрозуміти, навіщо він це зробив.

- Він зумів вам пояснити?

- Ні (сміх у залі).

- У «Динамо» помітні проблеми в нападі. Їх можна вирішити тими футболістами, які є в наявності, чи потрібне підсилення?

- Який сенс говорити про те, що буде далі. Зараз у нас є в розпорядженні футболісти, ми маємо мобілізуватися і з цих хлопців витиснути максимум. Але всі мають розуміти, що Мілевський упродовж місяця перебував без ігрової практики, і звичайно випав з обойми, що видно неозброєним поглядом. Кравець не грав два роки. Зараз ставимо його до складу, дивимося. В якихось моментах діє добре, в якихось пропадає. Потрібно чекати і терпіти. Інших варіантів практично немає. Можемо без нападників грати...

- Зараз «Динамо» не потрібно буде грати через три дні на четвертий, і команда матиме повноцінний тижневий тренувальний цикл. Чи означає це, що у складі буде мінімум змін?


- Так, буде мінімум замін. У Запоріжжі ми дали можливість відпочити великій групі гравців, щоб краще підготуватися до матчу у Бразі. Але в нас немає такого, щоб одна група футболістів грала, а друга в будь-який момент могла б вийти і відіграти на такому ж високому рівні. Як це буде далі – не знаю. Футболісти, які перебувають у резерві, мають замислитися, як потрібно тренуватися і ставитися до матчів. На сьогоднішній момент будуть грати найсильніші, повністю всі матчі.

 
* * *


Анатолій ЧАНЦЕВ, головний тренер «Зорі»:

- Готуючись до цієї гри, ми розраховували на позитивний результат. На жаль, не склалося. Поки ми розгойдувалися, отримали гол у свої ворота. Ближче до завершення першого тайму призвичаїлися, щось стало виходити. Зробили зміни в перерві, і в другому таймі грали трохи краще. Хоча неприпустимо втрачати м’яча на чужій половині поля при кожній другій передачі. «Динамо» заслужено перемогло, з чим їх і вітаю.

- Мадоу виглядав прийнятніше за Касьяна в атаці. Він не готовий грати весь матч, якщо виходить лише на заміну?


- Ми сподівалися, що Касьян своїми активними діями буде тиснути на захисників, але, на жаль, у нього цього не вийшло. Тому й було зроблено заміну в перерві.

- Те, що матч відбувся в понеділок, можливо, вибило команду з тренувального циклу?

- Ні, абсолютно. В нас був нормальний цикл між іграми, готувалися у звичайному режимі.

- Склалося враження, що футболісти «Зорі» просто боялися «Динамо», що на сьогодні виглядає дивно...

- Ви знаєте, в чомусь я з вами погоджуюсь. У перші 10-15 хвилин у мене склалося таке ж враження, хоча ми казали хлопцям, що необхідно сміливо грати, незалежно від кінцевого результату. Все ж таки, ми грали проти одного з лідерів чемпіонату. Гравці розуміли, я бачив по них, що не було жодного побоювання. Але дебют показав, що ноги все ж тремтіли.

- Футболісти «Зорі» довго оспорювали епізод із другим пропущеним м’ячем, хоча з трибуни здалося, що сам Шуховцев штовхав динамівця.

- Не можу сказати, оскільки практично не бачив цього моменту. Я побачив, що Шуховцев опинився на землі, а як це сталося, не помітив.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер