Юрій Сьомін: «На результати завжди потрібно зважати»

Юрій Сьомін: «На результати завжди потрібно зважати»

Після завершення матчу «Динамо» – ФК «Нижній Новгород» Юрій Сьомін відповів на актуальні на сьогодні питання.

- Яку мету ви переслідували, визначаючи склад на гру та провівши в ній дві заміни?

- Ми в плані фізичної підготовки працювали по наростаючій. Раніше ця група гравців виступала двічі по 45 хвилин, потім 30 хвилин. Тепер подивилися, як вони витримали 90 хвилин. Основне наше завдання – підняти фізичні кондиції через ігрову практику. Частина футболістів ще далека від свого оптимального стану. Перед другим збором подумаємо, хто поїде готуватися до гри з «Бешикташем», а хто – ні. Кондиціями основної групи гравців, яка замість матчу провела тренування, на сьогодні я задоволений. Ця група післязавтра теж проведе гру з «Нижнім Новгородом».

- Яку увагу ви надаєте результатам спаринг-матчів?

- Результатам завжди потрібно надавати значення, але в цьому випадку – не таке велике. Сьогодні головне – визначити кондиції гравців та групу, яка буде ближчою до стартового складу в матчі з «Бешикташем». Мені цікаво подивитися на гравців, як вони витримають 90 хвилин. Коли футболіст проводить 45 або 30 хвилин, інформація про його стан може бути дещо спотвореною.

- Бойко, Зозуля та Гармаш викликані до молодіжної збірної України. Ви задоволені їхньою роботою на зборі в Ізраїлі?

- Задоволений, вони добре тренуються. Але є певні нюанси, пов’язані з якістю роботи, технічним виконанням. Тут є над чим працювати. Але, в цілому, ними задоволений. Вони не лише наше майбутнє, але вже зараз можуть допомогти команді.

- Сьогодні ви продовжили експерименти з позиціями гравців. Як Алмейда та Попов виглядали на незвичних для них флангах?

- Хочу подивитися та дізнатися, чи може Алмейда, хороший, молодий футболіст, який непогано виступав у минулому сезоні в центрі оборони, грати крайнім захисником. На сьогоднішній момент вважаю, що позиція з лівого боку в нас уразлива. У «Бешикташа» з флангу грає той же Куарежма. На цьому етапі Алмейда мені подобається. Зараз я пробую різні варіанти, а на якому з них зупинюся, сказати поки не готовий. Але бачу, що Алмейда як захисник і на правому, і на лівому флангах не губиться.

- Ваша думка про гру Андре та Гільєрме?

- На сьогодні вони не в тих кондиціях, які дозволяють грати у стартовому складі. Це стосується й Маграо.

- Подальша доля Несмачного залежить його від роботи на нинішньому зборі...

- Контракт із ним буде продовжено до завершення сезону, про це ми домовилися з Ігорем Суркісом. А далі життя покаже.

- Яка кількість гравців поїде на наступний збір, до Іспанії?

- Їх буде менше, ніж в Ізраїлі. Тут є ще одна проблема – 14 гравців роз’їдуться до таборів своїх збірних. Хтось має ж залишитися і працювати з командою? Для цієї групи гравців запланований ще один контрольний матч. Нам зараз потрібно визначитися, хто поїде до збірних, виходячи з цього й будемо робити висновки. Але все одно, до Іспанії поїдуть не всі.

- Враховуючи діапазон дій нападників, узяти того ж Ярмоленка, одна з ваших вимог до них – універсальність?

- Хочу, щоб гравці атаки мали повну взаємозамінюваність, але в той же час тримали «глибину» в передній лінії. Говорячи про Ярмоленка, він добре переходить із флангу до середини поля. Тому створює багато моментів, забиває м’ячі.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Ізраїлю

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер