Юрій Сьомін: «Рубін» робить ставку на надійну гру в обороні»

Юрій Сьомін: «Рубін» робить ставку на надійну гру в обороні»

«Динамо» – «Рубін». Передматчева прес-конференція

Традиційно для матчів єврокубків, напередодні домашнього поєдинку 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів УЄФА між «Динамо» та казанським «Рубіном» із представниками ЗМІ поспілкувався головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін та капітан команди Олександр Шовковський.

- Підготовка до цього матчу проходила через ігри чемпіонату. Безпосередньо до майбутнього поєдинку стали готуватися, коли дізналися підсумки жеребкування, – цікавилися, як грає «Рубін», переглядали матчі. Але більше уваги, як завжди, приділяли собі. Усі живі-здорові та сповнені бажання зіграти завтра. Мені тільки доведеться визначити склад.

- Чи стежили ви за протистоянням клубів дворічної давнини? Що змінилося відтоді?

- Так, я дивився матчі. Минув час, і, звичайно, відбулися великі зміни. По «Динамо», напевно, краще ви скажете. У «Рубіна», на мій погляд, також значні зміни – казанці стали більше грати в пас, контролювати м'яч. Основна ставка робиться на гру в обороні, де діють дуже надійно.

- Чому не було включено до заявки на Лігу чемпіонів Карлоса Корреа?

- Сьогодні одна заявка, завтра – інша. Тим паче, до офіційної можна ще робити дозаявки.

- На які особливості гри «Рубіна» ви звертали увагу?

- Я вже сказав – хороші дії в обороні, непогано контратакують. У них багато дуже хороших якостей, які ми обов'язково врахуємо, але в першу чергу маємо показати свою найкращу гру.

- Який стан Гусєва? Чи готується до гри Мілевський?

- Готуються всі.

- Як ви реагуєте на висловлювання Мирчи Луческу, який на прес-конференції після поєдинку «Шахтаря» з «Карпатами» встиг обговорити всі забиті м'ячі в матчі «Динамо» та «Оболоні»?

- Я ніколи не реагував на подібні речі, але зараз відреагую. Є дві зацікавлені команди, «Динамо» та «Оболонь», і третя сторона – судді. Їхня бригада розбирала суперечливі моменти впродовж півтори години після матчу, і поставили ідеальну оцінку асистенту-жінці (Наталії Рачинській – прим.). Вона відсудила блискуче, за правилами ФІФА. Завжди, якщо суперечливий епізод, дають перевагу атакуючій команді. Що стосується Луческу, то завжди говорять – «двоє б'ються, а третій не лізе». Нехай краще розповість, чому у фіналі Кубка України зупинили вихід Шевченка віч-на-віч із воротарем, або про матч своєї команди з «Карпатами». Нас не потрібно чіпати, ми самі розберемося. Я ставлюся до нього з великою повагою, але з його боку це некоректно. За суддівський комітет відповідає Колліна, і він у всьому розбереться. Оскільки судді отримали за матч ідеальну оцінку, значить, усе було справедливо.

- Відразу після жеребкування ви казали, що шанси команд – 50 на 50. Зараз ви дотримуєтеся такої ж думки?

- Чого зараз говорити про шанси? До матчу вони завжди однакові. Дві хороші команди, які на цьому етапі склали найсильнішу пару.

- У протистоянні з Курбаном Бердиєвим у вас перевага. Можете назвати його зручним візаві?

- Я би так не сказав. Та й у статистиці особливо не обізнаний.

- Ваші команди провели 11 очних матчів, і ви лише в двох поступилися...

- Дай Боже, щоб і завтра успіх був на боці моєї команди.

- Олександре, з яким настроєм команда підходить до матчу?

- Перед початком турніру перед нами було поставлено завдання, і з нетерпінням чекали на ім'я суперника на цьому етапі. Звичайно, ми пам'ятаємо ті нелегкі ігри, які були з «Рубіном». Знаємо сильні якості суперника, але з оптимізмом дивимося в майбутнє й із нетерпінням чекаємо на завтрашню гру.

- Браун встиг знайти взаєморозуміння з партнерами?

- Річ у тому, що футбол – гра інтернаціональна, і його принципи однакові, незалежно від чемпіонату. Так, є певні нюанси, але в нас у команді багато гравців, які допомагають йому облаштуватися як у побуті, так і на футбольному полі. Можу з упевненістю сказати, що він почуває себе дуже затишно й комфортно в нашій команді.

- Юрію Павловичу, ви хотіли бачити в команді форварда таранного типу. В результаті було придбано Ідейє, але в матчі з «Олександрією» він, приміром, уникав єдиноборств. Його прихід дозволить вам реалізувати тактичні задумки?

- Ми купуємо футболіста, а не борця, – спритного, який може прийняти м'яча. В іншому випадку ми би запросили борця самбо (посміхається).

Фотогалерея тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер