Юрій Сьомін: «Рубін» покарав за найменшу помилку»

Юрій Сьомін: «Рубін» покарав за найменшу помилку»

На регламентній післяматчевій прес-конференції тренеру «Динамо» Юрію Сьоміну було поставлено близько десяти питань, але й їх не вистачило, щоб задовольнити інтерес представників мас-медіа. В аеропорту Казані, перед самим вильотом до Києва, наставник динамівців продовжив спілкування з журналістами.

- Я вже сказав – у Казані ми грали краще, ніж у Києві. Ми були агресивнішими, краще за всіма моментами підготовлені. Якраз та ситуація, коли рівень готовності дуже хороший, мотивація на рівні, але щось не склалося. «Рубін» нас покарав за найменшу помилку.

- Вам не здалося, над деякими гравцями довлів київський результат?

- Ні, сьогодні всі зіграли на достатньо хорошому рівні. Не було гравців, які не викладалися на поле, я чудово бачив їх стан. У футболі бувають такі ситуації, коли щось не складається.

- Якби була така можливість, зараз би змінили стартовий склад команди?

- Ні, корективів не вносив би.

- Гол Вукоєвича в першому таймі був не зарахований справедливо?

- Який сенс про це говорити, адже змінити зараз нічого не можемо. Для нас, якби той гол було зараховано, ситуація повністю змінилася би. Ще раз хочу повторити: за самовіддачею та грі в мене до футболістів претензій немає.

- Чого тоді не вистачило для перемоги?

- Гадаю, тонкощів ведення гри, десь успіху. «Барселоні» теж не вдалося таку оборону подолати.

- Чи є у вас побажання по жеребкуванню в Лізі Європи?

- Зараз на нас чекає серйозний суперник у чемпіонаті – «Карпати». А жеребкування – це жеребкування, хто попадеться, із тим і будемо грати.

- В перерві матчу ви замінили Аруну. Які корективи тим самим хотіли внести до гри команди?

- По-перше, в Аруни була жовта картка. По-друге, він перетримував м’яча, в певній мірі був одним із небагатьох, хто не потрапив до гри. Ми випустили Гармаша, гострішого й агресивнішого гравця.

- Погоджуєтеся, що на цьому етапі зустрічі з командами пострадянського простору небажані?

- Яке це має значення, адже два роки тому ми обіграли «Спартак». «Рубін» дуже важка команда за своєю структурою ведення гри, складно було пристосуватися. Плюс, вони добре контратакують.

- Погоджуєтеся, що помилки, подібні тієї, якої припустився Данило Сильва, «ламають» команду?


- У нас така ж була помилка в першому матчі. Все дуже швидко змінити неможливо, потрібне певне терпіння. Є матчі, в яких він дуже добре грав. Футболісти мають уміти витримувати тиск преси, результатом. На мій погляд, властива знервованість не дозволила пройти далі, також раніше ми були зобов’язані проходити «Брагу». Є міжнародні матчі, в яких гра йде атака на атаку. Є й інші, коли на одній половині поля десять гравців однієї команди намагаються пройти десятьох інших. Ось такі матчі нам поки складно грати.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер