Юрій Сьомін: «Рубін» здивував результатом»

Юрій Сьомін: «Рубін» здивував результатом»

«Динамо» – «Рубін» – 0:2. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Ми готувалися до подібної гри, що «Рубін» буде багато уваги та сил приділяти грі в обороні. Доволі швидко пропустили безглуздий м’яч, який ще більше посилив ситуацію. Якщо в першому таймі, на мій погляд, були можливості, і доволі непогані, щоб забити, то після перерви моментів не було ані біля одних, ані біля інших воріт. Знову ми пропустили одну з контратак, яка підбила підсумок матчу. Робили заміни, щоб хтось міг віддати останній пас чи завдати вирішального удару, але футболісти, які цього разу вийшли на поле, не підсилили нашу гру, як було в попередніх матчах.

- У поразці винна вся команда, чи все ж таки «виокремите» одного чи кількох футболістів?

- Який сенс когось звинувачувати? Програли всі разом.

- Чотири дні тому Алієв та Мілевський не потрапили до заявки на матч з «Оболонню». Вони настільки додали за той відрізок часу, який минув відтоді, чи настільки здали Гармаш та Кравець?


- Переді мною стояв вибір, включати до заявки Гармаша чи Алієва. Ми віддали перевагу другому, оскільки сподівалися, що в складній ситуації при стандартному положенні він зможе вирішити долю епізоду. Така ж ситуація і з Мілевським. Нам потрібен був гравець, який перебував би під Ідейє, приймав м’ячі й віддавав передачі. Але в Артема також цього не вийшло виконати. За великої щільності ми не змогли зіграти тонко.

- У матчі- відповіді напевно також ззаду будуть грати п’ять захисників. Ви знаєте, як по-іншому переграти команду Бердиєва?

- «Рубін» так само грав і з «Барселоною», в якої виграв на виїзді (2:1 – прим.). Будемо думати, що протиставити опоненту в матчі-відповіді. Ми не здаємося.

- Чому не вийшов на поле Шевченко?

- Ми порахували, що ті футболісти, які вийшли у стартовому складі, на даний момент краще готові.

- Юссуф на даний момент виглядає гірше від Хачеріді, чи дається взнаки помилка нігерійця в матчі з «Металістом»?

- У нас є три центральні захисники – Юссуф, Хачеріді та Діакате. В матчах чемпіонату України Айїла не потрапляв до складу, оскільки існує ліміт на легіонерів, а Хачеріді останнім часом грав доволі непогано. Так, Юссуф припустився помилки в матчі з «Металістом», і я мав когось змінювати.

- Захисники помиляються в кожному матчі. Ви бачите вихід із ситуації, що склалася?


- Я погоджуюсь, що бракує рівня надійності. Та й відсутність Попова позначилася. Ми маємо простіше грати в обороні. У тій же грі з «Металістом» якби вибив м’яча – й не було б жодних проблем. Необхідно грати у дрібний короткий пас, як діє на полі «Рубін». Подібна помилка сталася і сьогодні в епізоді з першим пропущеним м’ячем.

- Наскільки ви задоволені рівнем готовності своєї команди на цьому етапі?

- Не думаю, що фізичні кондиції футболістів визначили підсумковий результат. Після того, як ми пропустили, необхідно було більше рухатися, створювати біля чужих володінь, а «Рубіну» достатньо було просто відійти назад. Звичайно, наприкінці матчу фізичний стан гравців був не найкращим. Але, я вважаю, що в цілому воно нормальне.

- Ви побачили щось у грі «Рубіна», що вас здивувало?

- Результат (гірко посміхається).

- У чому, все ж таки, була ваша помилка – в тактиці, обраному складі на гру?

- Помилка полягала у двох допущених промахах, які призвели до двох пропущених м’ячів. Причому помилки доволі прості.

 
* * *


Курбан БЕРДИЄВ, головний тренер «Рубіна»:

- Чи все вийшло з того, що ви замислювали на сьогоднішній поєдинок?


- Із того, який у нас був склад, це єдиний варіант, за якого можливо було грати на результат. Слава Аллаху, нам вдалося виграти. Але на нас чекає важка гра в Казані. Пам’ятаємо, як на зорі наших виступів у єврокубках, а саме в Кубку УЄФА, ми виграли на виїзді 2:0, після чого програли вдома 0:3. Оскільки є гіркий досвід, будемо готуватися до важкої гри.

- Наскільки вам допоміг швидкий гол?

- Якби його не було, ми би продовжували грати так само. А там, як Бог дав би.

- Можливо, Бог з нею, з «Барселоною», грайте так, як у вас виходить...

- Та ні. У нас зростає нове покоління футболістів, і ми би хотіли, щоб вони грали в інший футбол. Дай Боже, у трансферне вікно придбаємо трьох-чотирьох новачків, залишать лазарет хворі хлопці, і буде легше.

- У Казані тепер будете грати від оборони?

- Невідомо, хто встигне відновитися із хворих футболістів. Тактику будемо обирати, виходячи зі складу, який зможемо виставити. Але зараз ми не думаємо про гру-відповідь в Казані, а готуємося до майбутнього поєдинку чемпіонату Росії з «Анжі».

- «Динамо» здивувало вас чимось? Можливо, зіграло слабше, ніж ви очікували?

- Я не хотів би коментувати гру суперника.

- Ви розраховували на такий результат?

- На передматчевій прес-конференції я казав, що для нас важливий вихід до наступного раунду. Який ми при цьому покажемо результат – неважливо.

- Встигли поспілкуватися з Юрієм Сьоміним?

- Так, перед матчем біля роздягалень поговорили. Після фінального свистка лише потиснули один одному руки.

- Ваша команда виграла, але на вашому обличчі немає жодної радості...

- Я просто втомився, та й має відбутися ще важкий матч у Казані. Ще все попереду, адже я не думаю, що такий славетний клуб так просто здасться.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер