Юрій Сьомін: «Із нетерпінням чекаємо на майбутню гру»

Юрій Сьомін: «Із нетерпінням чекаємо на майбутню гру»

Вже в п'ятницю «Динамо» проведе матч 2-го туру чемпіонату України – в Дніпропетровську «Динамо» доведеться зустрітися з «Дніпром». У головного тренера нашої команди Юрія Сьоміна спогади з Дніпропетровськом найкращі – на початку березня нинішнього року «Динамо» в першому офіційному матчі під керівництвом Юрія Павловича обіграло «Дніпро» з рахунком 4:0.

Наставник «Динамо» поділився своїми очікуваннями від майбутнього матчу під час відкритого тренування команди, яке відбулася сьогодні на заміській базі в Конча-Заспі.

- Юрію Павловичу, як пам'ятається, Вам довелося дебютувати в чемпіонаті України саме в Дніпропетровську матчем проти місцевого «Дніпра». Напередодні майбутнього поєдинку згадуєте ту гру?

- Звичайно, згадую. Все ж таки, перша гра, перші позитивні емоції... Що стосується майбутнього поєдинку, то нічого конкретного сказати не можу. Ми будемо, звичайно, грати виключно на перемогу, спробуємо нав'язати супернику свій футбол.

- З часів Кучеревського «Дніпро» завжди було незручним суперником для «Динамо». Вас цей факт не бентежить?

- Звичайно, бентежить. Але бентежить в тому плані, що «Дніпро» – це один з лідерів українського чемпіонату, який демонструє цікавий футбол і щороку бореться за призові місця. Ми з нетерпінням чекаємо на майбутню гру. Гадаю, для глядачів вона буде цікавою.

- На сьогоднішньому тренуванні особлива увага приділялася стандартним положенням. Напевно, «з прицілом» на майбутній поєдинок?

- Ні. Все достатньо просто: відповідно до програми тижневого циклу, в середу ми завжди робимо акцент на відпрацювання стандартних положень.

- Як себе почуває Юссуф?

- Юссуф готується до матчу з «Дніпром». Гадаю, у нього все має бути нормально.

- Сьогодні «Дрогеда» з «Левадією» грають повторний матч кваліфікації Ліги чемпіонів (нагадаємо, що ірландський клуб виявився сильнішим у двохматчевому протистоянні). Який суперник кращий для «Динамо»?

- В даному випадку від нас нічого не залежить. Який клуб буде – з тим і гратимемо. Що стосується переваги, то мені складно сказати – я не бачив у справі жодного з потенційних суперників.

- Сергій Овчинников їздив на перший матч «Дрогеди» і «Левадії» до Ірландії. Чи вдалося Сергію Івановичу привезти якусь корисну інформацію?

- Так. Йому сподобалася як одна, так й інша команди. На сьогоднішньому ж матчі наших суперників присутній Валерій Зуєв.

- В інтернеті ходила інформація про те, що кілька днів на перегляді в «Динамо» знаходився болгарський воротар. Чи відповідає це дійсності?

- Вперше чую про це! Принаймні, в основній команді його не було.

- Сьогодні за тренуванням команди спостерігав Флорин Чернат. Чи бачите Ви румуна в своїй команді?

- По-перше, Флорин на даний момент травмований. По-друге, у нього закінчився термін оренди в «Хайдуку», і тепер нам треба подивитися на нього в справі. Поки що ми не знаємо, який його фізичний стан. Спершу йому треба хоча б приєднатися до тренувального процесу, а там подивимося.

- Прокоментуйте перехід Володимира Лисенка в оренду до київського «Арсеналу»...

- Я вважаю, що це наше спільне правильне рішення. Володя вже вийшов на той рівень, коли не можна знаходитися в резерві, а потрібно мати принаймні 80 відсотків ігрового часу. Тільки в такому разі він прогресуватиме. Якби він залишився у нас, то не мав би достатньої ігрової практики на найвищому рівні – а це не пішло б на користь ані йому самому, ані нам, ані всьому українському футболу.

- Огнєна Вукоєвича в загребському «Динамо» вважали буквально «серцем» команди. Наскільки він вже прижився в Києві?

- Гадаю, по перших матчах ви відзначили, що він дуже добре вписався в команду. Огнєн фізично обдарований, командний гравець. На мій погляд, надалі він не зупиниться в розвитку, а прогресуватиме і далі.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер