Юрій Сьомін: «Найважливіше – готовність і концентрація гравців»

Юрій Сьомін: «Найважливіше – готовність і концентрація гравців»

Сьогодні київське «Динамо» прибуло до Москви, де вже наступного дня битиметься з московським «Спартаком» в першому матчі за право виходу до групового турніру Ліги чемпіонів. Удень російські журналісти могли бути присутніми на відкритому тренуванні «Спартака» на заміській клубній базі в Тарасівці, а ввечері вже динамівці «тримали слово» перед представниками ЗМІ.

Головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін відповів на питання журналістів у рамках традиційної передматчевої прес-конференції, після чого журналісти впродовж 15-ти хвилин могли спостерігати за тренуванням «Динамо» на стадіоні «Лужники».

- Після матчу з «Ворсклою» у нас був звичайний тренувальний цикл. Нічого нового не сталося. Одужав Діакате, який не грав у Полтаві. Окрім Юссуфа, всі футболісти приїхали і готові зіграти в завтрашньому матчі.

- Чи готові футболісти грати на штучній траві? Чи буде в «Спартака» перевага у зв'язку з цим?

- Я б не став говорити, у кого буде перевага. Не бачу великих незручностей, оскільки поле в «Лужниках» останнього покоління. Інша справа, що ми на ньому не грали і навіть не тренувалися. Втім, решта команд, які приїжджають до «Спартака» в гості в рамках чемпіонату Росії, також грають із господарями на рівних і добиваються позитивного результату. На розминці спробуємо поле, адаптуємося – і завтра дамо бій господарям.

- Завтрашній матч – це звичайний матч за вихід до групового турніру Ліги чемпіонів або щось більше для вас і ваших підопічних?

- Вихід до групового турніру – це вже не зовсім звичайний матч. Він має для нас величезне значення. Для всіх уболівальників, керівників, гравців «Динамо» цей матч дуже важливий. Всі ми пам'ятаємо незабутні ігри між «Динамо» і «Спартаком», які завжди були дуже цікавими і проходили у впертій боротьбі, і в кожного залишилися певні спогади.

- А які у вас залишилися спогади з того часу, коли ви виходили у футболці «Спартака» в матчах проти київського «Динамо»?

- У той період «Спартак» не займав лідируючих позицій в чемпіонаті СРСР, борючись лише за потрапляння до трійки призерів, а київське «Динамо» було чемпіоном. Утім, на кожному поєдинку трибуни були переповнені, і протистояння команд і тоді викликало великий інтерес.

- На завтрашньому матчі очікується велика кількість глядачів. Не боїтеся, що «Динамо» програє гру в психологічному плані?

- Я цього не боюся. Наші гравці, хоч і молоді, мають достатній досвід виступів на високому рівні. Минулого року вони грали в Лізі чемпіонів, де також доводилося виступати на величезних стадіонах. Тому велике скупчення глядачів на завтрашньому матчі не зіграє значної ролі. Навпаки – за великої кількості глядачів футболістам грати цікавіше.

- У чемпіонаті України «Динамо» грає одним м'ячем, завтра буде інший. Не виникне у футболістів проблем у зв'язку з цим?

- Такі ситуації трапляються практично на кожній міжнародній зустрічі. У кожної команди свої м'ячі, і на це не треба звертати уваги. Сьогодні спробуємо пристосуватися до них.

- Ви обігрували «Спартак» на цьому полі як тренер «Локомотива». За рахунок чого ви хочете обіграти «Спартак» у завтрашньому матчі, які маєте в своєму розпорядженні секрети?

- Секретів як таких немає. Найважливіше в завтрашньому матчі – це готовність і концентрація всіх гравців без виключення. А налаштовувати ми їх обов'язково будемо.

- У команди дуже складний графік. Як ви оцінюєте фізичний стан футболістів? Чи зможуть ваші підопічні підійти до поєдинку в хорошій фізичній формі?

- Цей матч – найважливіший з тієї серії, що нам довелося грати. Звичайно, графік поєдинків достатньо складний – цього місяця у зв'язку з участю в кваліфікації Ліги чемпіонів додалося чотири матчі, – і надалі хотілося б, щоб у календарі чемпіонату України враховувалися виступи на міжнародній арені. Що стосується фізичного стану футболістів, то це продемонструє тільки гра. Я гадаю, що у хлопців немає жодних проблем із фізичною формою.

- Які ви могли б відзначити сильні і слабкі сторони «Спартака»?

- Ми для себе знайшли слабкі і сильні сторони нашого суперника, проглянули кілька останніх матчів команди, але зараз говорити про них я не буду.

- Які у вас будуть почуття у зв'язку з тим, що ви, росіянин, протистоятимете російській команді?

- Для мене цей матч дуже і дуже важливий, так само як і для гравців. Це робота професійного тренера, і не знаєш, де можеш опинитися. Зараз я головний тренер київського «Динамо», і від моєї команди чекають позитивного результату.

- Можете сказати, що всі матчі, які проходили після жеребкування 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, проходять на тлі майбутніх ігор з «Спартаком»?

- Це неправильне припущення. Ми дуже хотіли домогтися результату в кожному з матчів у чемпіонаті України і Ліги чемпіонів. Ми не заслуговували на ту критику, яка на нас вилилася в пресі. Що стосується втрати очок у матчах з «Металістом» і «Ворсклою», то хочу відзначити, що рівень чемпіонату України зростає. «Шахтар» також втрачає очки, і немає жодного прохідного матчу.

- Хто опиниться в запасі в завтрашньому матчі – Рибка чи Богуш?

- Я ще не сказав, хто гратиме в основному складі... Сьогодні після тренування визначимося.

- Іван Саєнко, якого активно сватали в «Динамо», перейшов до московського «Спартака». Як ви відреагували на це?

- Відреагував цілком нормально, оскільки це рішення гравця. Втім, у нас на цій позиції є Олег Гусєв, і найближчим часом ми чекаємо на його повернення після важкої травми.

- Як ви думаєте, спогади про перемогу над «Спартаком» з рахунком 3:0 на Кубку Першого каналу повністю зникли з пам'яті футболістів?

- Вони не мають зникати. Позитивні моменти мають залишатися в пам'яті.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер