Юрій Сьомін: «Складати зброю ми не збираємося»

Юрій Сьомін: «Складати зброю ми не збираємося»

«Рубін» – «Динамо». Передматчева прес-конференція

У конференц-залі стадіону «Центральний» у Казані відбулася прес-конференція тренера «Динамо» Юрія Сьоміна та капітана команди Олександра Шовковського, яка передує матчу-відповіді третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів «Рубін» (Казань) – «Динамо» (Київ).

- На нас чекає дуже важкий матч, – узяв слово Юрій Павлович. – Ми чудово розуміємо, що сьогодні шанси більші у «Рубіна», вони мають у запасі два м’ячі. Складати зброю ми не збираємося, будемо виправляти ситуацію. Усі гравці живі-здорові, до Казані приїхав 21 футболіст. Наскільки ми сильні, визначить завтрашній матч.

- Який психологічний стан у команди після двох поспіль невдач?

- Не треба постійно говорити, що коли граємо внічию на виїзді, це невдача. Так, невдалою була домашня гра з «Рубіном». Вона важким тягарем лягла на наші плечі.

- Ви напевно дивилися матч «Рубін» – «Анжі». Він вам приніс нову інформацію?

- Так. Для «Рубіна» це був дуже важкий матч, фізично їм наприкінці не вистачило сил.

- Як почуває себе Хачеріді та наскільки Юссуф готовий зіграти?

- Юссуф готовий, він тренується в загальній групі. А Хачеріді почуває себе не дуже добре, він не приїхав до Казані.

- Пройшла інформація, що ви готуєте «Рубіну» тактичний сюрприз?

- Сюрпризи ми маємо обов’язково готувати. Але будь-яка тактика мертва, якщо на полі немає роботи, немає руху у гравців, прояву бійцівських якостей. Ми маємо все це показати в комплексі.

- Будете грати інакше, ніж у першому матчі?

- Спробуємо.

- Ідейє не завжди знаходить розуміння з партнерами, а «Динамо» в двох матчах не забиває м’ячі...

- До нас прийшли два нових гравці, вони влилися до складу команди. Зміни відбуваються, але немає стабільності. Один тайм граємо добре, інший – ні. В останній грі був певний провал. Стабільності немає, але це не пов’язано з Ідейє та Аруною, тут усе в комплексі. Ми маємо знайти застосування всім нашим футболістам.

- Чому Гусєв перестав подавати кутові, віддавши це право Аруні?


- У нас є час між іграми, коли проводимо тренувальний цикл. За останні 28 днів команда провела шість матчів. Ми порахували, що Аруна добре виконує стандартні положення, а Гусєв краще грає головою у штрафному майданчику. Тому поміняли їх місцями. Так само відбувається ротація складу між іграми. А наскільки все це робимо правильно, показує результат.

- Перед матчем відпрацьовували пенальті?

- Після кожного тренування гравці для себе роблять по одному-два удари, для впевненості. Пенальті – удар, в якому основну роль грає психологія, впевненість гравця на цей момент. Тут головне тренеру вгадати.

- Чи були «розвідники» з вашого боку на грі «Рубін» – «Анжі»?

- На телебаченні велася пряма трансляція, вирішили не їхати.

- Наскільки визначилися зі складом на гру?


- Відсотків на 90.

- Чи буде грати Шевченко?

- Ви вже зачіпаєте конкретні моменти.

* * *

Не залишився осторонь й Олександр Шовковський. Відповідаючи на питання, воротар «Динамо» поводився впевнено, словами вселяючи оптимізм в успішний результат матчу з «Рубіном».

- Ми чудово знаємо, в яку ситуацію потрапили. Нам не потрібно нікому нічого доводити, потрібно просто виходити і грати у футбол. Історія показує, що навіть маючи після першого матчу «мінус два», команди виходили до наступного раунду.

- Чи була розмова серед гравців після поразки від «Рубіна»?

- У нас завжди є діалог, ми розмовляємо незалежно від результату матчу. Є мета, обраний напрям, в якому ми працюємо. Розбираємо ігри, наголошуємо на хороших моментах та намагаємося виправляти погані.

- Який мікроклімат усередині колективу?


- У футбол добре грати, коли все складається. Ніхто не прагне винести нюанси на загальне обговорення, адже ви теж не будете про свої сімейні сварки говорити привселюдно. Щоб вирішити поставлені завдання, потрібне взаєморозуміння, єдність, щоб усі гравці були одним цілим, хто б із них не вийшов на полі. Команда розуміє, що перша гра склалася не найкращим чином. Тепер потрібно своїм прагненням та самовіддачею змінити результат на нашу користь.

Прес-конференція завершилася на оптимістичній ноті. Журналіст запитав у Юрія Сьоміна, чи був у його тренерській кар’єрі випадок, коли очолювана ним команда відігравала в зустрічі-відповіді два м’ячі. Шовковський дипломатично випередив тренера, вставивши містке «буде». «Справді, – продовжив тренер «Динамо», – вірю, що такий випадок у мене станеться завтра».

Фотогалерея тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер