Юрій Сьомін: «Зібрати всі сили на матч із «МанСіті»

Юрій Сьомін: «Зібрати всі сили на матч із «МанСіті»

«Динамо» – «Манчестер Сіті». Передматчева прес-конференція

До конференц-залу бази в Кончі-Заспі для спілкування з представниками мас-медіа прийшли головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін та капітан команди Олександр Шовковський.

- Підготовку до матчу ми розпочали відразу після поєдинку з «Металургом», – узяв слово Юрій Сьомін. – У нас був хороший цикл, сьогодні проводимо останнє легке тренування. Всі здорові, за винятком Несмачного, в якого невелике ушкодження. Інші готові взяти участь у завтрашньому матчі, й нам необхідно обрати 11 найкращих на даний момент гравців.

- Наскільки ви розраховуєте на Бертольйо? Останнім часом почастішали чутки про те, що аргентинець може продовжити кар’єру на правах оренди в себе на батьківщині...

- Він не може піти до оренди, оскільки йому зробили невелику операцію на гомілкостопі. В певній мірі шкода його, оскільки він перспективний хлопець, футболіст креативного плану, але вкотре його підводить здоров’я. Напевно, не має сенсу казати про нього.

- Які матчі «Манчестер Сіті» переглядали на відео, а які – наживо?

- Ми дивилися багато матчів. Особисто я в січні переглядав матч із «Арсеналом», багато ігор за участі «Манчестер Сіті» показували по телебаченню, один із матчів дивився Ребров. Інформації вистачає, оскільки команда на видноті. З іншого боку, в нинішньому футболі не може бути секретів. Як ми про них усе знаємо, так і вони – про нас.

- Як себе почуває Михалик?

- Ми сподіваємося, що Тарасу вдасться уникнути медичних моментів. Він уже тренується, завтра буде працювати на полі. Подивимося – зараз я не готовий відповісти на це питання.

- Як ви прокоментуєте слова Алієва, який сказав, що до середини березня він планує пробитися до основного складу? Чи реально це?


- Звичайно, реально. Приміром, газета «Спорт-Експрес» вийшла із заголовком, що «Алієв буде грати у другому складі». Але я цього не казав! Можливо, для того, щоб набрати форму, він зіграє за другий склад – саме так я формулював свої слова. Ми ж не брали Алієва для другого складу.

- У «Манчестер Сіті» один із найсильніших нападів. Будете налаштовувати захисників якось по-особливому?

- Ми маємо знати їхні сильні сторони, але у грі необхідно використати свої найкращі якості. Щоб переграти «Манчестер Сіті», кожен із нас має зіграти трішки краще, ніж навіть готовий на сьогодні. Тільки тоді буде позитивний результат.

- Чи побачимо завтра Шевченка у стартовому складі?

- Цілком можливо, Андрій буде грати. Сьогодні ще буде тренування, подивимося на його стан.

- Питання Шовковському. «Манчестер Сіті» за останні 11 днів провів три матчі. Наскільки втома футболістів англійського клубу зіграє нам на руку?


Сьомін: А в нас який графік? Матчі 10-го, 13-го, 17-го, 20-го березня – чотири за 11 днів! Матч із «Дніпром» просили перенести на 21-е число, але нам відмовили.

- Питання Шовковському. Чи відзначали ви для себе особливості гри футболістів атаки «Манчестер Сіті»?

- Індивідуальна майстерність кожного гравця не викликає сумнівів. Недаремно «Манчестер Сіті» перебуває в лідируючій групі в одному з найсильніших чемпіонатів та претендує на місце серед призерів. Для нас набагато важливіше правильно розібрати загальнокомандну гру, і, виходячи з цього, нав’язати супернику свою гру. Ті гравці, які вийдуть завтра на футбольне поле, будуть чудово розуміти покладену на них відповідальність. Що стосується особливостей, то сьогодні гравець зіграв так, завтра – по-іншому. Як потрібно грати, диктує ситуація на полі. Ми маємо бути готовими до всього.

- Дай Боже, Алієв набере форму. У вашому розпорядженні перебувають відразу кілька футболістів, які будуть претендувати на одну позицію, – Єременко, Шевченко, Нінкович, ще Алієв. Чи будуть вони всі разом з’являтися на полі?


- Будуть грати 11 людей, і ніяк не більше (сміється). Та й ми граємо у трьох турнірах – Лізі Європи, чемпіонаті та Кубку України. У нас не дуже велика обойма гравців. Хтось перебуває у кращому стані, хтось виглядає трохи гірше. У цьому й полягає наше завдання обрати оптимальний склад на певну гру.

- Який стан Алмейди?

- Леандро повністю готовий і може грати.

- Яку роль у плані вивчення суперника грає той факт, що в різних турнірах тренер застосовує ротацію складу?

- Я вже казав, що ми маємо врахувати їхні найкращі якості, а акцент робити на свою гру. Ми маємо показати свою найкращу гру, щоб приємно було як уболівальникам, так і нам самим. Життя ж підкаже, хто кого переможе.

- Питання Шовковському. Перемога «Шахтаря» в Лізі чемпіонів додасть завтра гравцям «Динамо» мотивації?

- Я радий за українських уболівальників, які вчора, безумовно, стежили за цією зустріччю. Це дуже важливі очки для рейтингу країни. Сподіваюся, ми підтримаємо успішний виступ «Шахтаря».

- Наскільки ви визначилися зі складом? Який результат влаштує?


- Влаштує той результат, який за сумою двох матчів дозволить вийти до наступного раунду. А зі складом визначилися відсотків на 95.

- Враховуючи нинішню форму «Динамо» та настрій футболістів, чи може команда поборотися за перемогу в Лізі Європи?

- Я задоволений і фізичною формою, і настроєм хлопців. Я вважаю, що ми маємо ставити найвищі завдання. Але є майбутня гра з «Манчестер Сіті», і ми маємо зібрати всі сили на цей матч. Тобто, живемо від гри до гри.

- Як ви відсвяткували 8 березня?

Шовковський:
У тісному колі, на базі (сміється). Якщо серйозно, то вдень сходив із дружиною до ресторану, після чого в нас було призначено заїзд на базу.

Сьомін: І я так саме (сміється).

Фотогалерея тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер