Юрій Сьомін: «Суперник сильний духом»

Юрій Сьомін: «Суперник сильний духом»

У понеділок опівдні за ірландським часом динамівці приземлилися в аеропорту Дубліна і після нетривалого паспортного контролю вирушили до готелю. На вечір за розкладом у команди було заплановано тренування і знайомство із стадіоном «Далімаунт Парк», на якому у вівторок увечері доведеться зіграти з «Дрогедою» в рамках першого матчу другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів.

На «Далімаунт Парк» домашні матчі проводить «Богеміанс». Стадіон вважається найкращим серед футбольних в Дубліні і вміщує 8500 глядачів, з яких 7000 займають сидячі місця. Саме на трибуни, обладнані пластиковими сидіннями, продаватимуться квитки на «Дрогеда» – «Динамо». До речі, їх вартість однакова для всіх секторів – 25 євро дорослий квиток і 15 дитячий. За словами менеджера ірландського клубу, в зв'язку із перенесенням зустрічі з Дрогеди до Дубліна, а це відстань приблизно 50 кілометрів, зменшиться кількість глядачів. У клубі розраховують на присутність близько 5000 фанів.

Буде своя, хай і невелика, група підтримки і у киян. В Ірландії живуть і працюють близько п'ятдесяти тисяч українців. Багато хто з них не втратив зв'язок із батьківщиною і збираються підтримати «Динамо». В понеділок подивитися на тренування прийшло близько 10 емігрантів, на матчі очікується в кілька разів більше.

За день до поєдинку в конференц-залі «Далімаунт Парк» на питання журналістів відповів наставник «Динамо» Юрій Сьомін.

- Юрію Павловичу, що нового відбулося в команді після гри в Дніпропетровську?

- Сенсаційного нічого, йде традиційна підготовка. Травмованих після зустрічі з «Дніпром» не додалося, ніхто також не вийшов з лазарету. Ми не стали ризикувати здоров’ям Юссуфа і залишили його в Києві. У Дніпропетровську за спеки був складний матч, після якого провели певну роботу з відновлення гравців.

- За матчем «Дніпро» – «Динамо» спостерігав тренер «Дрогеди» Джон Керролл. Ви знали про це, щось «приховували» від очей «розвідника»?

- Ми про це знали. Так само як і тренери «Дрогеди» про наших спостерігачів за матчами проти «Левадії». Гадаю, в нас і в тренерів суперника достатньо інформації один про одного. Маю сказати, що проти «Дніпра» ми грали як вважали за потрібне, ніяких «маскувальних» ідей не було.

- Ваша думка про стадіон «Далімаунт Парк»?

- Чудове поле, хороше рівне покриття. Сам стадіон нормальний, дозволяє показати хорошу гру. Основне ж для футболістів – якість поля.

- Чи достатньо вам проглянутого матчу, щоб скласти цілісне враження про потенціал суперника?

- Ми подивилися два матчі в запису, отримали корисну інформацію. Чи достатньо цього, покажуть наші ігри. Перемога ірландців над естонцями була закономірною. Вони добре використовують довгі передачі, борються, чудово підготовлені фізично. Це ми відзначили і збираємося пред'явити супернику свої козирі.

- Чи пам'ятаєте ви матчі «Локомотива» з київським ЦСКА в єврокубках, що пройшов на попередній стадії ірландський «Корк Сіті»?

- ЦСКА пам’ятаю добре, але їх матчі з ірландцями не дивився. Подробиці тих поєдинків зараз складно пригадати. Основне, що хочу сказати, – ми вступаємо в найпрестижніший європейський кубковий турнір і боремося за вихід до фінальної стадії. Багато чого залежить від нас. Не можна в жодному випадку недооцінювати суперника, сильного духом і серйозно підготовленого до матчу. Вони нас уважно проглядали і для кращої підготовки зробили паузу в чемпіонаті і перенесли один поєдинок. Потрібно серйозно поставитися до матчу, про що обов'язково скажу гравцям.

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер