Юрій Сьомін: «Такий спаринг був нам потрібен»

Юрій Сьомін: «Такий спаринг був нам потрібен»

Головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін та півзахисник Мілош Нінкович, автор дубля у ворота словацької «Сениці», поділилися враженнями від першого контрольного матчу в Австрії.

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Враховуючи всі проблеми, з якими вам довелося зіткнутися перед цим матчем, наскільки залишилися задоволені сьогоднішньою грою?


- По-перше, жодних проблем у нас не було, оскільки ми знали, що в цьому матчі зможе взяти участь лише вісім гравців. Розраховували, що зіграє Алмейда, але він не зміг. Отримали хорошу ігрову практику, зіграли два укорочених тайми по 40 хвилин – саме такий спаринг нам і був потрібен.

Ми хотіли подивитися, як зіграє Нінкович після тривалої перерви, пов’язаної з травмою. І, необхідно сказати, сьогодні він доволі непогано виглядав, при цьому відзначившись двома голами. Також необхідно було оцінити рівень підготовки Корреа та Діакате, які повернулися до команди після перебування в оренді. Загалом, провели корисний тренувальний спаринг.

- Допомогли гравці, надані словацькою командою?

- Дуже сподобався 17-річний хлопчик, який діяло на лівому фланзі захисту (Олівер – прим.). Як на мене, такого рівня футболістів у 17 років у нас немає. Юнак, який грав у нападі, відверто слабкий. Ну і, звичайно, Лужний був найкращим в обороні (посміхається).

* * *

Мілош НІНКОВИЧ, півзахисник «Динамо»:

- Мілоше, вчора ти казав, що тобі бракує ігрових кондицій. Проте, сьогодні ти забив два голи. Виходить, додаєш навіть не з кожним днем, а з кожним тренуванням?


- Те, що я відзначився двома м’ячами, не значить, що я додав в ігрових кондиціях. Було важко, особливо в першому таймі, причому не лише мені, але й іншим хлопцям. Утім, ніхто й не очікував легкої гри, оскільки, не забувайте, у нас по два тренування на день. А в другому таймі вже зіграли так, як і потрібно було для підсумкової перемоги.

- Швидко знайшли взаєморозуміння з двома гравцями, наданими словацькою командою?

- Вони вперше грали з нами, тому, звичайно, було важко і ним, і нам. Видно було, що вони трохи нервували. Проте, спасибі їм за те, що зіграли за нас і допомогли виграти.

- Підказки граючого тренера допомагали на полі?

- Звичайно. Олег Романович часто бере участь в ігрових вправах на тренуваннях, тому сьогодні нічого нового для нас не було.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Австрії

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер