Юрій Сьомін: «Перемога спільна для всіх»

Юрій Сьомін: «Перемога спільна для всіх»

«Динамо» – «Фенербахче». Післяматчева прес-конференція

Юрій Сьомін (головний тренер «Динамо»):

- Гра була дуже складною, адже переможець виходив до Кубку УЄФА. Ми приділили багато уваги діям в обороні. Дуже багато було проблем із визначенням складу, оскільки в нас велика група гравців, які не могли сьогодні грати. Втім, ті, хто зміг вийти на поле, відіграли відмінно, за повної самовіддачі та виконанні тих завдань, про які домовлялися.

Ми задоволені перемогою і закінчуємо рік на хорошій ноті. Необхідно наголосити, що три українські команди вийшли до весняної частини Кубка УЄФА. Користуючись нагодою, хотів би привітати «Металіст» і «Шахтар» з успіхом. Цей факт багато в чому говорить про силу нашого чемпіонату.

- Чого саме був замінений Чернат у перерві?

- З тактичних міркувань. Із самого початку ми планували, що Флорин гратиме 45 хвилин. Йому поки що не вистачає ігрової практики. Буквально кілька днів тому він переніс серйозне отруєння, тому пропустив матч з «Іллічівцем». На мій погляд, Асатіані, який замінив Черната, чудово вписався в гру.

- Якими будуть головні напрями роботи «Динамо» в міжсезоння?

- В першу чергу, футболістам необхідно відпочити, оскільки рік видався дуже важким. По-друге, треба відновити травмованих гравців. Це поки що найважливіше.

- Головний тренер «Фенербахче» Луїс Арагонес узяв провину за поразку на себе. Чи можете ви прийняти подяку за перемогу?

- В жодному випадку. На команду працює дуже багато людей, тому перемога спільна для всіх. Також ця перемога і вболівальників, які прийшли на стадіон нас підтримати.

- У матчі, в якому вас влаштувала б і нічия, ви зі стартового свистка почали з двома форвардами. Це була ставка на швидкий гол?

- Ми визначили гравців, які краще за інших були готові на даний момент. А якби Мілевський був здоровий на початковій стадії групового турніру Ліги чемпіонів, то ми весь час грали б з двома форвардами.

- Чи не здалося вам, що в другому таймі ваші підопічні загубили багато перспективних контратак?

- Так, я згоден із вами. Контратаки розвивалися дуже добре, але не було останнього пасу. Останній пас – це прерогатива креативних гравців, що визначає рівень майстерності. У даному матчі цього нам і не вистачило.

- Звідки дізнаватиметеся про результати жеребкування?

- Про жеребкування дізнаватимуся, знаходячись у Москві. Є невирішені робочі моменти, тому ані я, ані президент у відпустку не йдемо. Весь час будемо на зв'язку.

- Прокоментуйте перехід Овчинникова до «Кубані»?

- Сергій перейшов до хорошого клубу, який представляє прем'єр-лігу. Нехай працює, може незабаром замінить нас у «Динамо» (посміхається).

- В осінній частині сезону «Динамо» продемонструвало хорошу гру. Чого не вистачило, щоб продовжити виступи в Лізі чемпіонів?

- Трохи не вистачило досвіду. Досвіду мікроепізодів, які ми програли. Також не вистачило об'єктивності та вдачі. Всі ви бачили матч у Лондоні. В моменті, коли забивався м'яч у наші ворота, гравець зупинив м'яча рукою. В Україні за таку помилку суддю б дискваліфікували! У Києві лондонці також забили нам із порушенням правил – з офсайду. Ще нам не вистачило уваги на останніх хвилинах.

Втім, ми дуже гідно грали з найкращими командами Європи. Хто пише, що «Арсенал» грав із нами неосновним складом, нехай подивляться, який склад у них основний, а який – ні. Лондонці грали і з нами, і з «Челсі» майже одним складом. Отже, давайте просто визнаємо успіх українського футболу. Ще раз хотів би подякувати вам, журналістам, але хотілося б відчувати від вас підтримку, а не тільки слухати критику.

 

* * *

Луїс Арагонес (головний тренер «Фенербахче»):

- На жаль, сьогодні команда недостатньо володіла м'ячем. Ми не змогли реалізувати ті голеві ситуації, які створювали біля воріт суперника. Також ми мали більше і ретельніше грати без м'яча. Все це в сумі і призвело до поразки.

- Минулого року «Фенербахче» досягло значних успіхів у Лізі чемпіонів. У чому головна причина нинішнього провалу?

- Минулого року була інша команда, інша ситуація. Мені важко порівнювати. Зараз нам необхідно було грати в активнішому ключі. Втім, ми беремо участь у двох турнірах – чемпіонаті і Кубку Туреччини. І ми маємо зробити все можливе, щоб виграти обидва змагання.

- Чи не хочете ви прийняти пропозицію від когось із зіркових клубів, щоб досягати успіхів у великих турнірах?

- На даний момент я є тренером «Фенербахче» і думаю, як далі працюватиму з цією командою.

- Які свої помилки ви готові визнати?


- Тренер є тією людиною, на якій лежить найбільша відповідальність. Втім, у футболі перемагають ті, хто добре грає на полі, а не на папері. Про гру команди судять по результатах. Я готовий визнати, що більшість помилок – це суто моя провина. Але також хочу відзначити, що в даних умовах «Фенербахче» важко було розраховувати на щось більше.

- У чому головна причина провалу – в невдалих трансферах або в силі суперників?

- Я тільки шість місяців знаходжуся на посаді тренера «Фенербахче». Важко було чекати чогось глобального за цей час. Для досягнення результату, вважаю, необхідно працювати з командою не менше року.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер