Юрій Сьомін: «Перший «млинець» – із чорною ікрою»

Юрій Сьомін: «Перший «млинець» – із чорною ікрою»

Як і годиться серйозному турніру, по завершенні матчу «Динамо» - «Спартак» головні тренери команд прийшли до конференц-зали стадіону «Блюмфільд», де відповіли на питання журналістів.

Юрій Сьомін, головний тренер «Динамо»

- Юріє Павловичу, як вам перший «млинець»?

- Із чорною ікрою (сміх у залі).

- Прокоментуйте гру.

- По-перше, команда добру грала в захисті. Біла компактність в ігрових лініях. Чотири захисники чудово розуміли один одного, страхували. Другий момент – ми залишили «Спартак» без м’ячу. Багато комбінували і розуміли, що така гра супернику не до смаку. Таким чином, цей козир був у нас. Після хороших комбінацій були забиті м’ячі. Відрадно, що майстерність проявила група гравців, а не один-два.

- Із чим пов’язане обережне проведення замін?

- Варіювати складом можливість була. Але йшла гра на результат, він для нас важливий. Боявся, що хтось із гравців резерву не відразу увійде в гру. Усі грали досить добре, а ламати гру не хотілось.

- Сьогоднішній склад можна назвати оптимальним?

- Важко відповісти. На сьогоднішній день – так. А завтра все може бути по-іншому.

- Команда повністю виконала передматчеву настанову?

- Завжди можна говорити після перемоги, що настанову виконано. А в разі програшу сказати протилежні слова. Помилки, звичайно, були, але ідея в грі було видно.

- «Динамо» ставить за мету перемогти на Кубку Першого каналу. Як розглядаєте можливість зустрічі в фіналі з «Шахтарем»?

- Для нас важлива як перемога в турнірі, так і підготовка до сезону. Ігри Кубка Першого каналу сприяють хорошій підготовці. Вони не товариські, а офіційні. Тут висока принциповість. Якщо зіграємо з «Шахтарем», нічого страшного в цьому не бачу. Але для цього спочатку потрібно вийти до фіналу.

- У зустрічі зі «Црвєною Звєздою» будете задіяти молодих гравців?

- Так, варіюватимемо складом. Ще я б хотів сказати, що для нас календар складено не найкращим чином. «Спартак» свій наступний матч грає через два дні, а «Динамо» через один. Організатори наступного року повинні це врахувати. «Црвєна Звєзда» - серйозна команда, вони лише починають участь у турнірі. Напевно, вони «свіжіші».

- Ви знаєте, що це перша перемога «Динамо» на Кубку Першого каналу?

- Треба ж колись починати. Я знав, що до цього були лише нічиї.

* * *

Станіслав ЧЕРЧЕСОВ, головний тренер «Спартака»:

- У нас іде підготовка до сезону і було видно, що «Динамо» було краще налаштоване на гру. Вони виглядали «свіжішими», тому що перебувають в іншій стадії підготовки. Але якщо брати другий тайм, у ньому «Спартак» діяв більш агресивно, аніж у першому. Повинен сказати, що грою і результатом ми не задоволені. Можливо, сьогодні було краще програти саме так, 0:3, а не 0:1. Адже психологія така річ, що після 0:1 можна красиво розповідати і приховувати, а при 0:3 футболісти самі усвідомлюють, що потрібно не просто грати, а ще й віддаватись грі.

Не можна недооцінювати заслуги суперника, ця команда заслужено перемогла. Але і нам навіть у нинішньому стані потрібно видавати більше. З приводу гри, то вона буде важливою. Потрібно проявити характер, а сходні він був відсутнім перших сорок п’ять хвилин. Після перерви він з’явився, але цього біло недостатньо, щоб відігратись.

Ми знали, як гратиме «Динамо». Ця команда любить контратакувати і показувати швидкий футбол. Інша справа, що нам потрібно готуватись до своїх ігор, і ми хотіли зіграти так, як ми будемо грати. Тому в центрі поля суперник мав перевагу за рахунок відтягнутого Реброва. Ми ж хотіли налагоджувати свої зв’язки, тому не стали нічого змінювати.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер