Юрій Сьомін: «Три м'ячі пропустили уперше»

Юрій Сьомін: «Три м'ячі пропустили уперше»

«Іллічівець» – «Динамо» – 3:2. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:


- По-перше, хочу привітати «Іллічівець» із перемогою. У першому таймі ми мали повну перевагу, але потім відбулося якесь незрозуміле розслаблення, і ми отримали гол після рикошету. Занервували й не використали серію своїх моментів, а в цьому випадку завжди має місце зворотна реакція, що і сталося на останніх секундах. Не дуже добре увійшли до гри резервні футболісти, за винятком Гіоане – до нього в мене немає питань, він зіграв краще, ніж інші.

- Що ви казали футболістам у перерві, коли рахунок був 2:0?

- Я звернув увагу на картки, адже в Алієва вже була одна. Головне – сказав продовжувати грати так, як у першому таймі, контролювати м’яча та ситуацію, але «Іллічівець» підвищив темп, а ми до цього виявилися неготовими.

- Підготовка до фіналу Кубка вийшла?

- Жодною підготовкою ця гра не була. Сьогодні був матч чемпіонату, грали ті футболісти, які були краще готові. У нас травмований Попов, через загрозу дискваліфікації не стали ставити Данило Сильву, а в іншому грав найсильніший склад.

- Ви задоволені, як Бетао замінив Данило Сильву?

- Я незадоволений усіма, оскільки пропустили три м’ячі, що сталося з нами вперше.

- Чи позначиться ця поразка на емоційному стані команди напередодні фіналу Кубка?


- Поразки, безумовно, не надають упевненості, а створюють знервованість, тому зараз наше завдання за три наступних дні налаштуватися на фінал.

- Ви заявляли, що під час літнього міжсезоння «Динамо» придбає кількох гравців. Чи звернув вашу увагу на себе хтось із молодих футболістів?

- Давайте спочатку завершимо сезон, а потім будемо говорити на цю тему.

* * *

Валерій ЯРЕМЧЕНКО, головний тренер «Іллічівця»:

- У першому таймі через технічні помилки ми пропустили два нелогічних м’ячі. Другий точно був небажаним. У першому випадку воротар міг стояти на місці та не рухатися, хоча в Алієва потужні, гострі, «падаючі» удари, та й рикошет мав місце. А другий взагалі самі собі забили. Але в другому таймі ми використали свої моменти, а наприкінці матчу й зовсім забили третій. У цьому заслуга хлопців, вони змогли психологічно зібратися та виграти. Хотів би відзначити справжніх уболівальників, які справді хвилюються за команду. Ми їх бачимо. І дуже не сподобалося, як деякі кричали «Золота молодь!» за рахунку 0:2. За команду потрібно вболівати до останнього. Із молоді грав лише Гречишкін, який у першому таймі показував найбільш кваліфіковану гру. Так, багато хлопців талановитіші, ніж деякі футболісти команди, питання – чи зможуть вони розкритися? А за це тренер має брати відповідальність на себе, ставлячи під удар свій імідж та ім’я. Багато разів, коли я ставив молодих, вони не показували того, що добре вміють. Це залежить від майстерності та психології. Хотілося б, щоб вони скоріше подорослішали. Нам потрібно посилити окремі позиції, тому що кваліфіковано грати в обороні – значить діяти не лише колективно. Ми багато забили, але ще більше пропустили м’ячів у свої ворота. Команда високого рівня не припускається таких помилок у захисті. Сьогоднішню перемогу ми здобули «на жилах», і я знаю, що ми її здобули в чесній боротьбі.

- Які слова знайшли в перерві для Дмитра Невмиваки?

- Він був згаслим. Хлопців не потрібно було чіпати, вони самі розуміли, що припустилися грубих помилок. Жоден тренер не піде на те, щоб додати олії до вогню й ще більше ускладнити ситуацію психологічно. Тому я сказав, що вже можна все забути та просто пограти для вболівальників.

- Які вас переповнювали почуття після того, як пролунав фінальний свисток?

- Звичайно, всі були раді, що ми не підвели вболівальників та залишилися у Прем’єр-лізі. Це було особливо важливо, оскільки лише півроку не вистачає нашій молоді, щоб проявити себе. Ось побачите, там буде багато футболістів високого рівня.

- Які плани «Іллічівця» на підготовку до нового сезону?

- Ми розпочнемо її з 12-го червня, а 9-го липня вже розпочнеться чемпіонат. Підсилення буде в усіх лініях.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер