Юрій Сьомін: «Успіх був на нашому боці»

Юрій Сьомін: «Успіх був на нашому боці»

Після матчу «Динамо» з «Дрогедою», який отримав драматичну розв'язку і закінчився бойовою нічиєю 2:2, головні тренери команд відповіли на питання журналістів в рамках традиційної післяматчевої прес-конференції. Першим, за традицією, перед журналістами відзвітував тренер гостей Пол Дулін.

- Перш за все, для докладного аналізу гри мені необхідно трохи заспокоїтися. Але я спробую. В принципі, ніхто не вірив в нашу команду – ані журналісти, ані іболівальники. Але я завжди знав, що шанс у нас обов'язково буде.

Вчора на передматчевій прес-конференції я відчував неповагу до нашої команди, всі говорили лише про майбутні матчі зі «Спартаком», але вважаю, що сьогодні саме «Динамо» мало програти. Впродовж усього матчу ми добре захищалися, добре нападали, і мали реалізовувати шанси, які нам були надані наприкінці матчу. До Москви мали їхати саме ми, а не «Динамо».

Також хочу сказати, що два дні, які ми провели в Києві, були просто фантастичними. Блискучий готель, привітні люди – все було просто чудово. Хотілося б приїхати сюди знову.

Тренера «Дрогеди» журналісти провели із залу аплодисментами, тим самим відзначаючи високий рівень футболу, що продемонстрували його підопічні в поєдинку проти «Динамо».

Після тренера «Дрогеди» слово тримав вже наставник «Динамо» Юрій Сьомін.

 

- Ми контролювали хід гри впродовж практично всього матчу. Але, як виявилось, в останні хвилини ми погано зреагували на дві заміни, коли в ірландців на поле вийшли два високих гравці, які могли забити переможний для гостей м'яч. У нас знову ж таки проблеми з реалізацією моментів, а також невпевнені дії під час навісів. Та й Луценко зіграв не найкращим чином. Проте, добре те, що добре закінчується. Ми пройшли до наступного кваліфікаційного раунду, й надалі будемо проводити підготовку до матчів з «Спартаком».

- Головний тренер «Дрогеди» відзначив неповагу з боку «Динамо», а також те, що саме його команда мала виходити до наступного раунду. Ви погоджуєтеся з думкою ірландця?

- Це його думка, і вона дуже суперечлива. Ми мали в першому матчі забивати мінімум п'ять м'ячів, так само і в цьому матчі мали достатньо голевих моментів. Звичайно, в певних моментах успіх був на нашій стороні – особливо наприкінці матчу.

- Той стиль гри, який «Динамо» демонструвало сьогодні, – це був спеціальний тактичний хід, щоб ввести в оману тренера «Спартака»?

- Я так розумію, ви це говорите із гумором…

- Гумору тут не місце…

- Такого завдання не ставилося, а в окремих епізодах зіграли невдало.

- Чи можна назвати цю гру найгіршою під вашим керівництвом?

- Я б не говорив так. Та й «Дрогеда» не є командою низького рівня. Ірландці були фізично підготовлені дуже добре, сильні духом. Вчора, наприклад, шотландський «Рейнджерс» за сумою двох матчів програв литовському «Каунасу» і припинив боротьбу в єврокубках. Тому не треба нас сильно критикувати, оскільки в результаті ми пройшли до наступного етапу. А надалі вдосконалюватимемо свою гру.

- До матчу з «Дрогедою» ви відмовлялися говорити про «Спартак». Зараз можете оцінити сильні і слабкі сторони майбутнього суперника?

- Головне знаряддя «Спартака» в атаці – це Роман Павлюченко. Також команда добре грає в повітрі під час виконання стандартних положень. І, звичайно, не можу не відзначити гру воротаря Стипе Плетикоси.

- Днями Максим Каліниченко підписав контракт із «Дніпром». Чи було у вас бажання бачити Максима в своїй команді?

- Каліниченко не фігурував у списку наших інтересів.

- Чи має для вас значення той факт, що виїзний матч проти «Спартака» відбудеться на синтетичному газоні стадіону «Лужники»?

- Звичайно, для «Спартака» звичніше грати на синтетичному полі. Але я не бачу особливої проблеми в тому, що ми гратимемо на штучному покритті. Також хочу сказати, що воно не дуже відрізняється від природного газону.

- Нещодавно в Ірпені відкрилося штучне поле останнього покоління, яке підготовлене спеціально для чемпіонату Європи серед студентів. Чи не виникало у вас думки провести там кілька тренувань?

- Ні, ми там не тренуватимемося.

- Сьогодні в одному з епізодів під час пробиття штрафного щось не поділили Алієв із Каддурі, в іншому, коли Гіоане виконував стандарт, Алієв демонстративно відвернувся від м'яча. Як ви можете це пояснити?

- Звичайно, впродовж матчу гравці нервують. Також на футбольному полі є капітан, рішення якого має ухвалюватися беззаперечно. В тому разі у Гіоане була впевненість, і він добре виконав штрафний удар – м'яч влучив у поперечину воріт і воротар не зміг би врятувати свою команду, якби сфера летіла ворота.

- Що ви подумали, коли на останніх секундах матчу м'яч котився уздовж лінії воріт?

- Все відбулося настільки швидко, що я не встиг ні про що подумати.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер