Юрій Сьомін: «Успіх був не на нашому боці»

Юрій Сьомін: «Успіх був не на нашому боці»

«Динамо» – «Сток Сіті» – 1:1. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- Задоволений грою, як у першому, так і в другому таймах. Задоволений тим, що не здалися, поступаючись в рахунку. Гру вели правильно. Напевно, потрібно було трохи збільшити кількість ударів, та й бракувало агресії після прострілів із флангів. Мали величезну перевагу, але пропустили ледь не єдину контратаку, а по наших воротах узагалі був один удар. Але це футбол, а ми будемо дотримуватися обраного раніше напряму. Сьогодні успіх був не на нашому боці, можливо завтра буде інакше.

- Із виходом Алієва та Ідейє гра помітно пожвавилася. Не шкодуєте, що не випустили їх раніше?


- Якщо гравці, вийшовши на заміну, грають продуктивно, то є присутнім відчуття, що можна було випустити їх раніше. Але Аруні ми також мали дати певний час. Та й відразу три заміни ми не можемо робити – раптом, хтось не зможе продовжити гру через травму. Заміна Гармаша була через жовту картку, яка була в пасиві у Дениса. Як він отримує попередження, так у нас виникає знервованість.

- Ваш колега сказав, що найбільше йому сподобалася гра Шевченка. А кого б ви могли виокремити у складі суперника?


- Не можна недооцінювати цю команду. Подивіться, «Сток Сіті» перебуває на четвертому місці в таблиці, практично не пропускає в чемпіонаті, зігравши внічию з «Челсі» та перегравши «Ліверпуль». Ми грали з командою, яка добре підготовлена фізично. З англійських команд вони провели більше всіх ігор, стартувавши в Лізі Європи із кваліфікації та не зазнавши поки жодної поразки. Це дуже складний суперник, який добре діє в обороні.

- Наскільки складно було вирішитися на зворотну заміну Аруни? Як-не-як, таким чином тренер фактично визнає свою помилку…

- Жодної помилки не було. На тому етапі нам потрібен був гравець саме такого плану, як Аруна, а надалі ми мали йти ва-банк, програючи в рахунку. Лукман впорався зі своїми функціями, але тримати його на полі, поступаючись у рахунку, було безглуздо. Нам потрібен був зайвий гравець в атаці. Потрібно було змінювати чи його, чи Вукоєвича. Як бачите, ми зробили правильний вибір.

* * *

Тоні ПЬЮЛІС, головний тренер «Сток Сіті»:

- Звичайно, сьогодні була доволі важка гра. «Динамо» – сильний суперник із чудовими гравцями. Засмучений, що пропустили гол на останніх хвилинах, але грою своєї команди задоволений.

- Хто з гравців «Динамо» створив вашій команді найбільше проблем?

- Шевченко провів дуже хорошу гру. Він завжди був хорошим гравцем, і досі є таким. Складно обрати когось одного в команди суперника. Вважаю, вся команда зіграла добре.

- Перед матчем ви сказали, що будете задоволені нічиєю, а зараз кажете, що засмучені…

- Завжди неприємно, коли пропускаєш гол на останніх хвилинах. Але ми провели хороший матч, хлопці грали з повною віддачею, попри те, що більшість із них цього сезону вперше зіграли 90 хвилин.

- Ви казали, що переглядали всі матчі «Динамо» в сезоні. Напевно, особливо ви вивчили матчі з «Рубіном», в якому російський клуб грав із п’ятьма захисниками...

- Ми зазвичай граємо за схемою з чотирма гравцями в обороні, але сьогодні я вимушений був виставити п’ятьох. Із різних причин я не міг вчинити інакше, і такий підбір гравців на сьогоднішній момент був оптимальним для нас.

- Як би ви оцінили дії Шоттона та Джерома в сьогоднішньому матчі?


- Я задоволений, як футболісти відіграли у сьогоднішньому матчі. Щоправда, було помітно, особливо в останні десять хвилин, що Шоттон перебуває в недостатньо хороших фізичних кондиціях. А ось перші 80 хвилин він відіграв чудово.

- Троє ваших захисників отримали жовті картки. Чи присутнє побоювання, що надалі можуть виникнути проблеми зі складом, особливо враховуючи, що навіть сьогодні у вас у запасі було лише п’ять гравців?


- Гадаю, в «Динамо» також можуть виникнути подібні проблеми.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер