Юрій Сьомін: «Вдало увійшли до гри Гіоане і Зозуля»

Юрій Сьомін: «Вдало увійшли до гри Гіоане і Зозуля»

ФК «Харків» - «Динамо»- 0:4. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:

- По-перше, хотів би відзначити дуже хорошу атмосферу на стадіоні, яку створила дуже велика кількість уболівальників, які прийшли на матч. Я вперше тут, і можу сказати, що він чудовий. Тільки поле залишає бажати кращого. В принципі, на цій арені можна проводити матчі будь-якого рівня. На мій погляд, сьогодні футбол був дуже бойовим, і нам довелося нелегко в першому таймі. Що стосується тактики, ФК «Харків» добре побудував оборону, але гра йшла до забитого м'яча. Якби на початку другої половини зустрічі ми не забили швидкий гол, все склалося б для нас значно складніше. Але після забитого м'яча команда трохи розкрилася, і для нас все стало значно простіше. На мій погляд, дуже вдало увійшли до гри Гіоане і Зозуля, які загострили ситуацію на полі.

- Коли на поле вийде наш земляк Олег Гусєв, і які завдання стоять перед командою в груповому етапі Ліги чемпіонів?

- Олега нам дуже не вистачає, оскільки флангових гравців у нас мало. В середині жовтня він має приступити до занять в загальній групі. У нього була важка травма хрестоподібних зв'язок. Сподіваємося на початку листопада побачити його на полі. Що стосується завдань в Лізі чемпіонів, то київське «Динамо» завжди ставить завдання перемагати в кожному матчі і проходити якомога далі. Тому перспектива в нас є, багато чого, звичайно, залежить від поєдинку в Порту. Група дуже рівна, сильна і складна. На мій погляд, виділяється тільки «Арсенал».

- Правда, що Шовковським цікавляться турецькі команди?

- Вперше про це чую. Це питання краще поставити президенту. У Саші проста футбольна ситуація: на початку сезону він стояв у воротах упродовж тривалого циклу. Зараз ми довірили це місце іншому воротарю, який грає достатньо надійно, тому я його і не міняю. Якщо я це зроблю, ви питатимете – на яких підставах? От і все.

- З одного боку, ви робите ставку на наших молодих гравців, але в матчі з «Фенербахче» на поле вийшло лише троє українців…

- Молоді хлопці, безперечно, мають грати, і коли є можливість, ми їх випускаємо. Але штучно нічого робити не потрібно. Все залежить від них, молодь має якось себе показати і довести, що вона краща за інших гравців. У когось це виходить краще, у когось гірше.

- Чому в матчі з «Фенербахче» ви випустили Шацьких? Можливо, Кравець впорався би краще? Народ незадоволений.

- Ну, народ завжди незадоволений (сміх у залі). Я вам скажу так: Шацьких завжди в Туреччині забивав голи, коли б «Динамо» не приїжджало. Макс діяв активно, і в нього була хороша ситуація, щоб реалізувати гольовий момент. Якби він відкотив м'яч Алієву… Тут помилився, але багато працював.

- Коли на поле вийде Корреа?

- У Карлоса також була дуже складна травма. Зараз ми граємо без чотирьох провідних футболістів: Гусєва, Мілевського, Корреа і Юссуфа. Нам їх, звичайно, дуже не вистачає. Що стосується Корреа, після перелому, який він отримав у Харкові, пройшло вже чотири місяці, а він все ще не може грати. Але він близький до того, щоб виходити на поле. Гадаю, в наступному турі Карлос зможе зіграти за дубль.

* * *

Михайло СТЕЛЬМАХ, головний тренер ФК «Харків»:

- Ми серйозно готувалися до цієї гри, налаштовувалися. Спочатку трималися, а потім ви самі бачили, пропустили гол, і все «зламалося». Гадаю, класна команда не пропустила б за шість хвилин три м'ячі. Ми ж граємо так, як можемо. Сьогодні з'ясувалося, хто є хто, було помітно клас гравців. У «Динамо» він вищий, як і рівень майстерності. Гадаю, ми заслужено програли.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер