Юрій Сьомін: «Вилучення мотивувало команду»

Юрій Сьомін: «Вилучення мотивувало команду»

«Арсенал» – «Динамо» – 0:2. Післяматчева прес-конференція

Юрій СЬОМІН, головний тренер «Динамо»:


- Ми дуже серйозно поставилися до матчу, на це були підстави. «Арсенал» успішно провів серію зустрічей, у команди доволі хороша гра. Несподіване вилучення мотивувало наших гравців, на мій погляд, вони були дисципліновані як ніколи, добре виглядали в атакуючих діях. Це нам дозволило перемогти.

- Як можна вплинути на Гармаша, щоб надалі уникнути вилучень?

- Це обдарований хлопець, який добре розуміє футбол. Але такі дії, як сьогодні, чи в матчі з «Аяксом»… Здавалося, все це в минулому. Будемо виховувати, працювати, розмовляти. Тим паче, вилучення справедливе.

- У стартовому складі сталося п’ять замін. Як оцінюєте ротацію…


- Це ідеальний варіант, дай Боже, він буде працювати. Сьогодні нам не вдалося задіяти Нінковича. Він до гри готувався, але в останню мить ми вирішили поставити Ярмоленка. Андрій практично до п’ятниці не тренувався, хвора нога давалася взнаки. Всі зіграли достатньо добре, про Гармаша ми говорити не будемо.

- Відомі терміни відновлення Гусєва?


- Ми сподіваємося, до гри з болгарами з ним буде все гаразд. Олег такий хлопець, якщо в нього буде хоч маленька можливість, він обов’язково зіграє. До речі, з цією травмою він грав із 15-ї хвилини зустрічі, коли був жорсткий, навіть жорстокий підкат, який тягнув на «червону» картку.

- Як справи в Аді?

- Він почав тренуватися з першою командою.

 
* * *


Леонід КУЧУК, головний тренер «Арсенала»:

- Гра складалася з трьох відрізків: до гри, перший та другий тайми. До гри – форс-мажорні обставини, не зрозуміло які, адже за 40 хвилин до початку матчу команда суперника була на місці. Що таке двічі розминатися – не буду пояснювати.

Перший тайм – самий провальний у нашому виконанні. Пропускалися атаки суперника, проходив суперник із м’ячем. Для мене це було трохи несподівано й довелося перелаштовуватися впродовж матчу: випускати Богданова, Гоменюка, Міколюнаса, щоб вони хоч якось чіплялися за м’яч у центрі, підсилили команду.

Пенальті коментувати не буду: якщо суддя вирішив, що гравця «обійняли», й поставив пенальті – це його рішення, він чудово все бачив. «Жираф великий – йому видніше». Суперечливо, все дуже суперечливо…

Ми втратили концентрацію і пропустили другий гол. Розконцентрація і другий м’яч – недозволена розкіш для команди, яка хоче боротися в кожному матчі.

- Немає Мазилу, й в атаці нічого не виходить…

- Командна гра не будується на одному гравці: вона будується на чудово організованій обороні й чудово організованій атаці. Якщо ми будемо все будувати на Мазилу – в нас нічого не вийде. Для того, щоб м’яч до нього довести, потрібно ще відпрацювати. Це дуже серйозний форвард, який може завершити будь-яку комбінацію, але ви зрозумійте, що на одному гравці команда не будується. Великою втратою для нас стала відсутність Флореску, він отримав невелику травму.

- Сьогодні «Динамо» перервало п’ятиматчеву безпрограшну серію «Арсеналу»... Чи не буде це психологічним ударом для вашої команди?

- Для мене гра в першому таймі була одкровенням, але я взагалі на цьому не зациклююся. Кожна поразка дає ґрунт для роздумів, бачення гри в цілому й кожного гравця окремо. Якщо після кожної поразки бігати й хапатися за голову – нічого не буде. Коли команда налаштована серйозно – її ніщо не зупинить.

- Усю гру «Динамо» провело вдесятьох, але незважаючи на це в «Арсенала» не все складалося…

- В першому таймі, а не в усій грі. Та й «Динамо» – не клуб фізкультури. Другий тайм був цікавішим, багато чого не виходило саме в атаці, але потрібно розуміти, що не в кожному матчі все може складатися. Не було загострюючих передач убік захисників.

- Після прес-конференції Сьомін сказав, що на стадіоні проходить надто багато ігор. Не відчували, що газон «важкий»?

- Тут газон, я вважаю, ідеальний.

- Не думаєте, що восени на ньому буде нелегко?

- А що мені думати? На будь-якому газоні потрібно вміти грати.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер