Юрій Сьомін: «Вивезти три очки зі Львову важко, але нам вдалося»

Юрій Сьомін: «Вивезти три очки зі Львову важко, але нам вдалося»

«Карпати» – «Динамо» – 1:2. Післяматчева прес-конференція

Під час післяматчевої прес-конференції Юрій СЬОМІН прокоментував гру, завдання на сезон і кадрові питання:

- Сьогодні було показано футбол дуже хорошого рівня. На мій погляд, він був цікавим для всіх уболівальників. На стадіоні була чудова атмосфера, блискуче поле, тому футболісти грали з великим задоволенням. Ми дуже радіємо з нашої перемоги. Зі Львову дуже важко вивезти три очки. Нам це вдалося, і я вдячний хлопцям за самовіддачу й хорошу гру.

- Прокоментуйте другий гол «Динамо», який, на думку гравців «Карпат», було забито з офсайду...

- Ми чудово знали, що лінія оборони «Карпат» грає далеко від воротаря. Це проста ситуація: Шевченко зупинився, а з глибини вибіг гравець і забив гол. Були ще два таких епізоди, але тоді суддя не наважився продовжити атаку, і заздалегідь давав свисток. А цього разу він украй професійно прийняв рішення.

- Перемога в Кубку є для вас головним завданням у сезоні?

- Наші головні завдання – вихід до Ліги чемпіонів, яке ми сьогодні виконали, і боротьба за Кубок.

- На тренуваннях ви награєте різні комбінації, в тому числі й контратаки, виходи трьох нападників на двох захисників. Наприкінці матчу було кілька таких ситуацій. Чому не вдалося їх реалізувати?

- Виходи були хороші, а ось реалізація не вдалася. Гравці вдало вибігали, і ми могли неодноразово ще забивати м’ячі.

- Наскільки Бетао вдало замінив Хачеріді?

- На мій погляд, уся лінія оборони грала непогано. Потрібно буде ще подивитися, але очевидних помилок я не бачив.

- Зозуля останні дні не тренувався. Ви не помилилися з його виходом?

- У нас сьогодні був обмежений вибір гравців. Ні в кому ми не помилилися. Хлопці в міру своїх сил і можливостей зробили все, щоб перемогти. У Львові грати дуже складно. Цього сезону «Карпати» лише одного разу програли вдома.

- Як ви ставитеся до ліміту легіонерів?

- Є правила, прийняті Прем’єр-лігою, і я їх дотримуюся. Вони справедливі та правильні. Є інтереси національної збірної, і ми маємо їх також враховувати. Українські гравці мають грати.

 
* * *


Олег КОНОНОВ, головний тренер «Карпат»:


- Сьогодні свято – День міста, і ми дуже хотіли піднести подарунок у вигляді перемоги. Звинувачувати сьогодні когось із гравців не маю права. Найголовніше, що ми грали у футбол і хотіли довести, що ми не слабкіші за «Динамо». Але індивідуальні помилки не дозволили нам досягти результату. Але це футбол: є хороші моменти і коли гравець помиляється. Головне, що на якість гри ці помилки не вплинули. Гадаю, що в другому таймі ми повністю переграли суперника.

- Ви вважаєте, що кілька виходів динамівців віч-на-віч – це хороша якість гри вашої команди у другому таймі?

- Це елемент футболу. Гравець може виходити віч-на-віч, але не забивати. Хіба «Динамо» забило?

- Ваша думка про другий гол «Динамо»?


- Гадаю, що цей гол можна повністю занести до активу Шевченка. Він дуже грамотно зіграв і «виключився», коли м’яч був уже біля його ніг. А Вукоєвич дограв цей епізод і реалізував його. Цей гол можна записати на Шевченка, який ввів в оману суддівський корпус.

- Про що розмовляли з Юрієм Сьоміним після матчу?


- Я з ним не розмовляв. Людина підійшла на емоціях, напевно, з приводу цього епізоду. Я подякував суддям за роботу. Після цієї гри ми ще раз переконалися, що в останніх матчах суддівство, на жаль, впливає на наші результати. Робота Колліною ведеться, але гадаю, що тут є якісь проблеми, особливо наприкінці чемпіонату.

- Про що розмовляли з Шевченком, коли його замінювали?

- Андрій сказав, що це чистий гол, і він не грав у цьому епізоді.

- Прокоментуйте акцію з вишиванками і плакат із вашим зображенням?

- У нас чудові вболівальники. Нехай не ображаються інші, але я вважаю їх найкращими в Україні. Найбільш креативні, конструктивні. До цього вони подарували мені вишиванку та попросили, щоб я був у ній на грі. Але це моя робота. Після матчу я же пообіцяв, що ми всі разом одягнео вишиванки й подякуємо всім глядачам. Потім вони вигадали ще кілька цікавих моментів. Спочатку я сказав промову, потім ми повторювали за ними їхні речівки, це було незабутньо! Подібні речі зближують.

- А плакат вам сподобався?

- У мене просто немає слів! Напевно, я найщасливіша людина і найщасливіший тренер. Гадаю, що ніде такого не буде. Відчуваю величезне бажання працювати й доводити, що я люблю Львів та «Карпати».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер